11 mei 2022

Studenten Landstede MBO doen praktijkervaring op tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel

Na twee jaar corona en lockdowns konden we vorige week donderdag eindelijk weer met elkaar de vrijheid vieren tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel. Landstede MBO is trotse partner van dit festival. Studenten en docenten van verschillende opleidingen hebben zich ingezet: van de opleidingen AV-productie tot aan Beveiliging. Nergens leren onze studenten zoveel als in deze uitdagende praktijkomgeving!

Studenten en docenten van de opleiding Evenementenorganisatie waren vanaf 1 mei al aanwezig om het festivalterrein op te bouwen. Naast huidige eerste en tweedejaars studenten, waren er ook oud-studenten van Landstede MBO Evenementenorganisatie aanwezig. Zij werken momenteel voor het Bevrijdingsfestival Overijssel en vervulden onder andere de rol van coördinator. Op 5 mei hielpen de studenten mee om het festival in goede banen te leiden. Na 5 mei was het voor hen nog niet afgelopen: ook tijdens de afbouw hebben ze zich volop ingezet! Docent Laura: "Het is een prachtige samensmelting van het onderwijs en de praktijk!"

Van camera's bedienen tot aan beveiligen

Zo'n 32 studenten van de opleiding AV-Specialist maakten deel uit van de audiovisuele crew. Zij bedienden de camera's op het hoofdpodium en schakelden tussen verschillende shots in de regiewagen. Zo konden de bezoekers via de grote schermen op het hoofdpodium goed meekijken. De fotografiestudenten maakten mooie foto's van het evenement en studenten Mediaredactie zorgden voor diverse content voor op de socials van Bevrijdingsfestival Overijssel. Ook waren er studenten van de opleiding Beveiliger en Handhaver Toezicht & Veiligheid aanwezig. Zij hielpen mee met het beveiligen van de tienduizenden mensen tijdens het festival!

Student Levi: "Dit is wel bijzonder, ik had niet gedacht dat ik op deze leeftijd als student bij zo'n groot festival zou kunnen filmen", vertelt hij tegen RTV Oost. Zij zochten onze studenten op en schreven een mooi artikel. Lees het artikel hier ūüĎą. Benieuwd naar een fotoreportage? Bekijk het hieronder. Leuk om te vermelden: de foto's zijn gemaakt door onze eigen fotografiestudenten!