Nieuws

18 jun 2024
Landstede MBO verwelkomt 150 alumni voor inspirerend netwerkevent met wetenschapper Erik Scherder
Ruim 150 alumni keerden woensdag 12 juni terug op Landstede MBO voor een netwerkevenement met als speciale spreker de bevlogen wetenschapper Erik Scherder. De professor/hoogleraar aan o.a. de Vrije Universiteit van Amsterdam gaf aan de oud-studenten een boeiend betoog over de werking van de hersenen, het belang en de invloed op de gezondheid door onder andere beweging en het gevaar van digitale ontwikkelingen en social media.
Lees meer
3 jun 2024
Meteen starten met werken in de kinderopvang
Heb je altijd al in de kinderopvang willen werken en voelt dit nu als het juiste moment? Je kunt ook starten zonder diploma maar al wel betaald aan het werk gaan. Hierover kun je meer te weten komen tijdens de Informatiemarkt Kinderopvang van Landstede bij Kok Experience aan de Hoofdweg 2 in Harderwijk op woensdag 12 juni van 12.30-14.00 uur.
Lees meer
30 apr 2024
Van havo naar mbo: ‘Het geeft me veel meer rust’
Wat als je je toekomst hebt uitgestippeld en het anders lijkt te lopen dan je in eerste instantie had gedacht? Dat gebeurde bij Sophie van ’t Ende. Zij besloot, na twee keer gezakt te zijn voor haar havo-examen, om naar het mbo in Zwolle te gaan. ‘’Het geeft mij veel meer rust’’.
Lees meer
18 apr 2024
Ontdekkersfestival ‘uitverkocht’, van metselen tot robot besturen
Maar liefst 2.100 mensen bezochten zaterdag het Kranenburg terrein, voor de tweede editie van het gratis Ontdekkersfestival. Door het mooie weer en de aanwezigheid van foodtrucks en muziek was er een echte festivalsfeer. Studenten en medewerkers van Landstede MBO hebben veel geholpen en workshops gegeven.
Lees meer
2 apr 2024
Student Melike: 'Nu ik met mijn toekomstige beroep bezig ben, heb ik er weer helemaal zin in!'
Student Melike Koldar volgt de opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist niveau 4 op Landstede MBO in Zwolle. ‘Ik zakte voor het havo-examen en was totaal niet gemotiveerd om het jaar over te doen met weer dezelfde vakken en dezelfde stress. Ik wilde met mijn toekomstige beroep bezig zijn en koos voor het mbo. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in wetgeving, rechten en plichten. Toen ik zag dat je de opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist niveau 4 versneld kon doen, heb ik me meteen aangemeld. Ik heb nooit spijt gehad van mijn besluit.
Lees meer
14 mrt 2024
Keuzedeel brandweerondersteuning voor mbo-studenten
De mbo-instellingen Landstede MBO en Deltion in Zwolle hebben in samenwerking met Veiligheidsregio IJsselland en Stichting Brandweeropleidingen BOGO het keuzedeel ‘Verdieping brandveiligheid en ondersteunen van de brandweer’ voor mbo-studenten ontwikkeld. Met dit specifieke lesprogramma willen de partners een aantrekkelijk keuzedeel aanbieden, om de bekendheid met de taken van de brandweer en de instroom van potentieel brandweerpersoneel te vergroten.
Lees meer
29 feb 2024
Delegatie ministerie OCW te gast bij Zwolse mbo’s
De vier Zwolse mbo-scholen gaven donderdag 29 februari een kijkje in de keuken. Die dag waren 65 medewerkers van de Directie MBO van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te gast. In een dagvullend programma verdiepten zij hun kennis over het middelbaar beroepsonderwijs.
Lees meer
5 feb 2024
‘Mooie inbreng van nieuwe generatie’ door samenwerking mbo- studenten Landstede Groep en Veiligheidsregio IJsselland
Mbo-studenten van Landstede MBO en mbo Menso Alting Zwolle werkten de afgelopen maanden aan opdrachten van Veiligheidsregio IJsselland. Samen met hun docenten waren zij op het hoofdkantoor in Zwolle te gast voor het excellentieprogramma Brainboost van de Landstede Groep. Van elkaar leren en je kracht ontdekken stond daarbij centraal.
Lees meer
8 nov 2023
Sport & Bewegen ontvangt certificaat Jonge Mantelzorg Vriendelijke School
Onlangs ontving het Landschap Sport & Bewegen, als een van de eerst mbo-opleidingen in Nederland, het certificaat Jonge Mantelzorg Vriendelijke School. Rosa Kreiter, coördinator informele zorg en mantelzorgondersteuner bij ZwolleDoet! reikte namens de Stichting JMZ Pro het hierbij horende schild uit aan Janet Tulen-Bulthuis, bewegingsagogie onderwijscoördinator, coach 4e jaar en docent zwemmen bij Sport & Bewegen. De erkenning vloeit voort uit deelname van Sport & Bewegen aan de pilot Jonge Mantelzorg Vriendelijke School. Hierin werken scholen (po, vo en mbo) scholen samen met lokale jonge mantelzorgconsulenten aan bewustwording, (h)erkenning en ondersteuning.
Lees meer
8 nov 2023
Landstede MBO organiseert een Dragons Den tijdens Global Entrepreneurship Week Regio Zwolle
Tijdens de Week van der Ondernemer 2023 organiseert GEW Regio Zwolle ook dit jaar verschillende activiteiten die toegankelijk zijn voor alle studenten in Regio Zwolle. Een voorbeeld van de activiteiten is de Dragons Den georganiseerd door Landstede MBO. Het initiatief is bedoeld om studenten te inspireren en te laten zien wat de mogelijkheden zijn die het ondernemerschap te bieden heeft.
Lees meer
7 nov 2023
Voorzitter MBO Raad Adnan Tekin op werkbezoek bij Landstede MBO
Op vrijdag 3 november bracht de voorzitter van de MBO Raad Adnan Tekin een werkbezoek aan Landstede MBO. Hij werd ontvangen door Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep. Tijdens het bezoek bezochten zij enkele mbo locaties in Zwolle bezocht en spraken over actuele onderwerpen. Een van de thema’s was de unieke samenwerking tussen het mbo en vo onderwijs binnen Landstede Groep.
Lees meer
6 nov 2023
Student Jessica wint schrijfwedstrijd
Tijdens de Week van Lezen en Schrijven werd er een schrijfwedstrijd georganiseerd voor studenten in het mbo. Jessica Vos, een student Retailmanager, werd de winnaar na meerdere inzendingen! Ze won een boekenbon en een jaarabonnement op een platform voor luisterboeken en podcasts. Lees hieronder haar geschreven verhaal!
Lees meer
12 okt 2023
Samenwerking BrainBoost met Veiligheidsregio IJsselland
BrainBoost-studenten vanuit verschillende richtingen die het overkoepelende keuzedeel Persoonlijk Profileren volgen, gaan de komende maanden aan de slag met allerlei vraagstukken van de Veiligheidsregio. De Veiligheidsregio IJsselland (VRIJ) is een organisatie die bestaat uit twee organisaties; de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding enerzijds en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio anderzijds.
Lees meer
13 sep 2023
Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober: Onderwijsbeurs Noordoost
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober staat Landstede MBO op de Onderwijsbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Tijdens dit evenement doen duizenden jongeren inspiratie op voor de toekomst!
Lees meer
11 sep 2023
Een mbo niveau 2 opleiding volgen nu ook mogelijk op het Noordik Vroomshoop
Het Noordik Vroomshoop en Landstede MBO Zwolle zijn een samenwerking aangegaan voor een doorlopende leerroute voor vmbo-bb-leerlingen. Leerlingen die hun vmbo-bb-diploma halen, kunnen een mbo niveau 2 opleiding volgen en afronden bij Het Noordik Vroomshoop. Deze doorlopende leerroute wordt verzorgd door een docent van Het Noordik en een docent van Landstede MBO.
Lees meer
31 jul 2023
Student Max: 'Ik heb weer zin om naar school te gaan!'
Wat doe je als je op de havo steeds met de hakken over de sloot gaat, twee keer klas 3 hebt gedaan en in de vierde ook niet echt je draai niet kunt vinden? Max van der Molen (17) uit Lelystad gooide halverwege het schooljaar in februari het roer om. ‘Ik besloot om naar het mbo te gaan. Iets met techniek of iets met bouw.’ Techniek bleek het toch niet te worden, maar toen hij de sfeer proefde bij Bouw & Architectuur op Landstede MBO in Harderwijk was hij meteen om. Een week later mocht hij beginnen.
Lees meer
5 jul 2023
Landstede Vakantieschool geeft ook in zomer extra onderwijssteuntje in de rug
Ook dit jaar vindt er aan het eind van de zomervakantie weer een Landstede Vakantieschool in Zwolle en Harderwijk plaats. Het extra onderwijs is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo), mbo-studenten en nieuwkomers uit internationale schakelklassen.
Lees meer
26 jun 2023
Yari Bakker: 'Het is mijn droom om chauffeur te worden'
De 17-jarige Yari Bakker volgt momenteel de BBL-opleiding Logistiek Medewerker bij Landstede MBO in Harderwijk. TON magazine, het magazine voor mensen die werken in transport en logistiek, interviewde hem over zijn keuze.
Lees meer
15 jun 2023
Bouwkundestudenten Landstede MBO winnen SMART CIRCULAIR 2023
Wat een prestatie van de bruisende studenten van Bouw & Architectuur van Landstede MBO in Harderwijk! Wat begon als een uitdagend avontuur, is een serieus succesverhaal geworden. De gemeente Zwolle heeft de studenten de mogelijkheid gegeven om hun creatieve geest los te laten op een herbestemmingsontwerp voor het voormalige Capellen Campus-gebouw. En met dat ontwerp voor de gemeente Zwolle, hebben de studenten de hoofdprijs van de ontwerpwedstrijd Smart Circulair binnen weten te halen!
Lees meer
7 jun 2023
Bouwkundestudenten Landstede MBO Harderwijk gaan voor de hoofdprijs
Unieke, stapelbare en makkelijk verplaatsbare flexwoningen met desgewenst een loggia of een balkon. Een mooie buiteninrichting met twee tuinen en sportmogelijkheden, passend bij het Zwolse biodiversiteitsbeleid. Duurzaam en circulair materiaalgebruik. Derdejaars studenten Bouwkunde van Landstede MBO in Harderwijk gingen helemaal los op een herbestemmingsontwerp voor een voormalig schoolgebouw in Zwolle, in opdracht van de gemeente Zwolle. ‘Ik ben trots op het resultaat en op ons team’, zegt teamcaptain Colin Dittmar. Het ontwerp dingt mee naar de landelijke SMARTCirculair-prijs.
Lees meer
7 jun 2023
Van havo naar mbo: ‘Ik kan het iedereen aanraden’
Het lijkt zo vanzelfsprekend: met een havo-diploma ga je naar het hbo. Maar het kan ook anders. Wat doe je bijvoorbeeld als het hbo je niet blijkt te liggen? Jesse Gouwerok besloot na een half jaar op het hbo te hebben gezeten om de opleiding junior accountmanager op Landstede MBO in Harderwijk te gaan volgen. ‘Nu ben ik veel serieuzer en gemotiveerder. Ik weet beter wat ik wil en ik doe het ergens voor.’
Lees meer
6 jun 2023
Studenten Veilig & Beschermd slingeren directeur op de bon tijdens opening vernieuwde locatie
Studenten van de opleidingen Handhaving, Toezicht & Veiligheid (HTV), Beveiliging en Leidinggevende van Landstede MBO openden vandaag hun leslocatie aan de Ossenkamp in Zwolle op ludieke wijze. Het afgelopen jaar zijn het pand en buitenterrein waar de studenten van Veilig & Beschermd hun opleiding volgen in een nieuw jasje gestoken. Een eigen praktijkexamenstraat is één van de nieuwe aanwinsten. Onder toeziend oog van medewerkers, Koninklijke Marechaussee, Politie en andere belangstellenden werd de locatie in stijl heropend.
Lees meer
31 mei 2023
Cum laude én versneld afstuderen: bij Landstede MBO Harderwijk kan het
De opleiding VeVa Grondoptreden versneld in anderhalf jaar afronden en dan ook nog eens cum laude slagen. Dat is bijzonder te noemen. Het lukte student Rinze Selles op Landstede MBO in Harderwijk. Zijn geheim: ‘Ik vond het een superleuke opleiding en ging er helemaal voor.’
Lees meer
11 mei 2023
Studenten Landstede MBO zetten zich in voor de actie ‘Klimmen tegen MS’
Eind mei gaat het weer gebeuren. Dan vertrekken zo’n dertig derde- en vierdejaars VEVA Zorg-studenten van Landstede MBO in Harderwijk voor vijf dagen naar de Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk. Ze helpen daar de actie ‘Klimmen tegen MS’ in goede banen te leiden. ‘Vorig jaar kregen we een staande ovatie’, zeggen Joanne Horseling en Naomi Prinse. ‘Volgens de organisatie zou de actie zonder ons niet plaats kunnen vinden.’ Dit jaar hebben de studenten een crowdfundactie opgestart voor de busreis van vijfduizend euro, zodat dit bedrag niet van het ingezamelde geld af hoeft te gaan.
Lees meer
25 apr 2023
BSO-dag voor mbo-studenten Pedagogisch Werk
Eerstejaars studenten van de opleiding Pedagogisch Werk van Landstede MBO en het Deltion College hebben afgelopen woensdag kennisgemaakt met de buitenschoolse opvang. In samenwerking met kinderopvangorganisaties Doomijn, Partou en Prokino werd een BSO-dag georganiseerd.
Lees meer
24 apr 2023
Mediastudenten van Landstede MBO verzorgen dit jaar voor de tiende keer de liveregistratie van het Bevrijdingsfestival Overijssel
Tientallen, misschien wel honderden studenten van Landstede MBO hebben zich de afgelopen jaren ingezet om het Bevrijdingsfestival Overijssel tot een succes te maken. Ook dit jaar maken ze weer hun opwachting bij het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Ze assisteren bij de beveiliging, ze ondersteunen de evenementenorganisatie, en sinds tien jaar hebben ze de niet onbelangrijke taak om de liveregistratie, regie en techniek voor NOS en RTV Oost en de grote ledschermen op het terrein te verzorgen. Ja, ook het camerawerk op het hoofdpodium is bijvoorbeeld in handen van mediastudenten van Landstede MBO.
Lees meer
13 apr 2023
Hoe je kampioen wordt bij Skills Heroes: ‘Goede begeleiding en vertrouwen in je eigen vakvaardigheden’
Een kwartaaladministratie van een onderneming sluitend krijgen met een juist winstsaldo. Btw-tarieven benoemen met bijbehorende producten en diensten. Aangiftes doen van belastingen. En dat allemaal -en meer- onder grote tijdsdruk en stress in de enorme Amsterdamse RAI vol met mensen en lawaai. Student Bedrijfsadministrateur Jeroen Jespers van Landstede MBO in Harderwijk deed het. En met groot succes: eind maart won hij goud tijdens Skills Heroes, ’s werelds grootste en professioneelste competitie voor mbo-studenten.
Lees meer
3 apr 2023
Samen bouwen aan een ideale wereld op de Landstede Familieweide van Bevrijdingsfestival Overijssel
In samenwerking met Landstede presenteert Bevrijdingsfestival Overijssel dit jaar een uitgebreid familieprogramma op de Landstede Familieweide. Deze gezellige en kindvriendelijke area staat in het teken van het creëren van een ideale wereld met als overkoepelend thema ‘Ontdek de wereld van morgen’. Als we immers nu goed voor de aarde zorgen, kunnen onze volgende generaties er ook in vrijheid leven. De Landstede Familieweide biedt een doorlopend programma waar het hele gezin kan genieten van verschillende educatieve activiteiten zoals theater, beeldende kunst, workshops en muziek.
Lees meer
27 mrt 2023
Beleving van techniek tijdens eerste Ontdekkersfestival
Zelf een waterleiding maken, een Tiktok filmpje opnemen, een zaklamp maken, een muur metselen of chocolade printen. Kinderen en jongeren werden tijdens het Ontdekkersfestival op zaterdag 25 maart op het Kranenburg terrein geprikkeld door techniek technologie in hun eigen belevingswereld ‘Ontdekken, uitproberen en zelf ervaren.’
Lees meer
28 feb 2023
Mbo’ers en hbo’ers leren interprofessioneel samenwerken in leerteams
Gelukkige kinderen die zich in een veilige omgeving optimaal ontwikkelen. Dat wil iedereen. Maar daarvoor is het belangrijk dat de professionals om het kind heen samenwerken en waar nodig elkaars expertise benutten. Dat kan in interprofessionele teams, teams waarin iedereen zijn expertise inbrengt. Een aanpak die mbo- en hbo-studenten – de aankomende professionals – zich tijdens hun stage eigen maken in de leerteams van het Innovatiecluster Kind en Educatie, een samenwerkingsverband van Zwolse mbo- en hbo-scholen en regionale praktijkorganisaties.
Lees meer
21 feb 2023
Maak kennis met onze Skills The Finals finalisten!
Skills The Finals is hét evenement vol superspannende vakwedstrijden! Ruim 700 finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) strijden twee dagen om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied.
Lees meer
15 feb 2023
Vlag halfstok tijdens de landelijke actiedag voor Turkije en Syrië
De beelden en het nieuws over de aardbevingen en de vele slachtoffers in Turkije en Syrië maken veel los, ook bij ons op school. Uit medeleven met de slachtoffers en nabestaanden van deze ramp in Turkije en Syrië, hangen wij op woensdag 15 februari tijdens de landelijke actiedag de vlag halfstok.
Lees meer
13 feb 2023
Maak kennis met onze nieuwe Landstede MBO Ambassadeur Samuel!
Samuel (18) is een energieke en sociale jongeman! Hij volgt de opleiding Verpleegkundige bij Landstede MBO in Raalte en zit momenteel in het tweede jaar. Mensen helpen als zij dat zelf niet meer kunnen: dat is zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen.
Lees meer
7 feb 2023
Opleiding Mediaredactie haalt landelijk nieuws met de bel-les!
Jongeren en mobieltjes: ze zijn onafscheidelijk. Er wordt vooral veel geappt en ge(snap)chat. Maar bellen vinden de jongeren vaak nog ongemakkelijk en spannend. Daarom geeft de opleiding Mediaredactie bij Landstede MBO de bel-les: een les die studenten van belangst af moet helpen.
Lees meer
6 feb 2023
Leren in, aan en van de praktijk bij Restaurant Bakker in Vorden
Woensdag 24 januari werd 30 horecastudenten een 4-gangen wild-lunch voorgeschoteld in het wildrestaurant 'Hotel Restaurant Bakker' in de Achterhoek. Eigenaresse Liesbeth Bakker opende de lunch met een leerzame uitleg over de gang van zaken in het restaurant. Aansluitend vertelde jager Menco van Weringh meer over de jacht, de balans in de natuur en de gezonde, biologische waarde van wild.
Lees meer
20 jan 2023
De mbo-sfeer proeven tijdens Expeditie Landstede MBO
Elburg, Wezep, Dronten, Meppel: uit de wijde regio kwamen zo’n 700 vmbo-leerlingen deze week een kijkje nemen bij Landstede MBO in Zwolle. Met Expeditie Landstede MBO maken leerlingen door middel van doe-activiteiten kennis met de vele mogelijkheden van het mbo. ‘Een mooie manier om de sfeer te proeven’, daar zijn de nieuwsgierige vmbo’ers het over eens.
Lees meer
19 jan 2023
‘De vraag naar ICT’ers groeit alleen maar’
Wie in de toekomst van een baan verzekerd wil zijn, zit goed met een ICT-opleiding. Zoals Sacha op den Dries. Zij is derdejaars Expert IT Systems and Devices bij Landstede MBO in Raalte en weet inmiddels onder andere precies hoe je de IT-infrastructuur bij een organisatie verbetert en hoe je een serversysteem opzet. ‘Maar dat niet alleen, je leert allerlei vaardigheden zoals zelfstandig werken, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, communiceren en met klanten omgaan.’
Lees meer
13 jan 2023
Innovatie in de paardensector
Nieuwe wedstrijdvormen en een duurzame bedrijfsbeurs zijn de pijlers van Nextquestrian, het hippisch evenement dat 13 januari a.s. plaatsvindt op Manege De Hooge Weg in Raalte. Studenten Equine, Sports and Business van Hogeschool Van Hall Larenstein werken samen met onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht en studenten van Landstede MBO om kennis en kunde te bundelen tijdens een ‘next generation’ paardenevenement waarin paardenwelzijn en de harmonie tussen paard en ruiter centraal staan. Het organisatieteam vraagt daarnaast aandacht voor duurzaamheid in de paardensector door een duurzame business fair te organiseren en een tweedehandsbeurs voor paardenspullen.
Lees meer
21 dec 2022
Landstede MBO, Deltion en Sherpa winnen challenge ‘Dialogisch valideren’
Het innovatieplatform voor de toekomst van het mbo, MBOin2030, organiseerde dit najaar de challenge ‘Leerervaringen mee laten tellen in het mbo’. Bij deze challenge werd gezocht naar succesvolle hulpmiddelen die helpen om kennis en ervaring van studenten in beeld te brengen, zodat onnodig leren voorkomen kan worden. Het initiatief van Landstede MBO, Deltion College en Sherpa was één van de winnaars. Naast een bedrag van €25.000 is ook extra expertise beschikbaar gesteld om de praktijkgestuurde leerroute verder te professionaliseren.
Lees meer
21 dec 2022
Hoe laten we het economische onderwijs in Regio Zwolle aansluiten op de steeds veranderende vraag van de arbeidsmarkt?
Hoe laten we het economische onderwijs in Regio Zwolle aansluiten op de steeds veranderende vraag van de arbeidsmarkt? Over die vraag buigen Deltion College, Hogeschool Windesheim, Landstede MBO en mbo Menso Alting Zwolle zich in de Zwolse Koers. Adinda Hukema, beleidsadviseur bij Landstede Groep vertelt erover in de nieuwste editie van het INN’Regio Zwolle magazine. Landstede MBO student Anique Smit deelt haar ervaring over een pilots vanuit de Zwolse Koers. Anique krijgt naast haar mbo-opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist wekelijks les op Windesheim, samen met andere mbo-studenten. Anique: “Door deze module ben ik goed voorbereid op studeren in het hbo.”
Lees meer
20 dec 2022
Partners Care Academy Veluwe bezegelen én vernieuwen hun samenwerking
De Care Academy Veluwe is al sinds 2016 een begrip op de Veluwe. Landstede MBO, Careander, Zorggroep Noordwest-Veluwe, Christelijke Hogeschool Windesheim, ‘s Heeren Loo en Icare sloegen toen de handen al ineen om scholing en bijscholing te bieden aan studenten en medewerkers in de zorg. Ondertussen is er veel veranderd. Om goed op de uitdagingen van nu en in de toekomst in te spelen, hebben de samenwerkingspartners in de Care Academy Veluwe besloten hun samenwerking nog eens dik te onderstrepen, maar ook om deze te innoveren. Hiervoor ondertekenden zij op 5 december een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer
16 dec 2022
Hoe twee tekeningen docent Margreet en Mehrak uit Iran na jaren weer bij elkaar brachten
Jaren geleden gaf collega Margreet Overweg les aan Mehrak uit Iran. Een van de dertien nationaliteiten in haar klas van minderjarige asielzoekers. “Elke leerling droeg een last met zich mee, maar bij Mehrak voelde ik zo veel verdriet”, herinnert Margreet zich. Ze spreekt de jonge leerling aan als hij in zijn eentje op een bankje op het schoolplein zit: ‘alles goed?’. Mehrak kruipt door die simpele vraag uit zijn schulp. Hij laat Margreet een foto zien van hem – als vrouw – met zijn vriend in Iran. “Door Margreet besefte ik dat ik niet bang meer hoefde te zijn”, vertelt Mehrak nu.
Lees meer
29 nov 2022
Strijden om een plek in Skills Heroes The Finals!
Op donderdag 10 november vond de kick-off Skills Heroes plaats. De deelnemende studenten van Landstede MBO en mbo Menso Alting gaan de komende periode strijden om een plekje in de finale. Dit jaar is de finale op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam. Maar voordat het zover is, vinden de kwalificatiewedstrijden plaats. De acht studenten met de hoogste score tijdens de kwalificatiewedstrijd kwalificeren zich voor de finale.
Lees meer
23 nov 2022
Samenwerking Landstede MBO-opleidingen Entree en Dienstverlening verkleint kloof tussen niveaus
Entree-studenten meer kansen bieden op een mbo 2-diploma en de uitstroom naar arbeid voor mbo 2-studenten beter organiseren. Dat zijn de doelen van de samenwerking tussen het team Entree en team Dienstverlening van Landstede MBO. Entree-studenten volgen één dag per week modules van de opleiding Dienstverlening aan het Dokterspad in Zwolle. En leggen uiteindelijk een examen af. ‘Door ze geleidelijk aan mee te nemen in de nieuwe omgeving haken ze minder snel af’, aldus Entree-docent Floris ten Have en mbo 2-kaderdocent Patrick Stadman.
Lees meer
9 nov 2022
Vrijdag 25 en zaterdag 26 november is het weer zover: Studiekeuzebeurs Midden!
Ben jij op zoek naar een uitdagende mbo-opleiding voor een succesvolle toekomst? Landstede MBO Harderwijk, Dronten en Lelystad helpen je graag ontdekken welke opleiding en welk Landschap bij jou past. Kom naar onze stand (standnummer 33) tijdens de Studiekeuzebeurs op 25 en 26 november!
Lees meer
12 okt 2022
Mbo-studenten Zorg & Welzijn in het zonnetje op CARE & DARE EVENT
Tijdens het CARE & DARE Event zijn 600 studenten van diverse zorg opleidingen van acht mbo-scholen en de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn in het zonnetje gezet. De feestelijke dag vond plaats op woensdag 12 oktober in Theater Buitensoos.
Lees meer
7 okt 2022
Veiligheidsdag bij Landstede MBO: ‘Grijp terug op wat je tijdens de opleiding hebt geleerd’
Bereid je goed voor, oefen met nieuwe middelen en vertrouw bij een moeilijke opdracht op vaardigheden die je hebt geleerd. Want kalmte en focus kunnen je redden, bleek donderdag 29 september tijdens de Veiligheidsdag op voormalig kazerneterrein Kranenburg-Noord in Harderwijk – sinds lange tijd locatie van de Veiligheidsacademie van Landstede MBO.
Lees meer
6 okt 2022
Studenten Handhaver Toezicht & Veiligheid openen eigen examenstraat
Studenten van de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid (HTV) van Landstede MBO openden op donderdag 6 oktober de nieuwe examenlocatie aan de Ossenkamp in Zwolle. De examenstraat is officieel geaccrediteerd door Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). HTV-studenten uit Zwolle en omgeving hoeven vanaf nu niet meer naar Amersfoort te reizen voor hun examens.
Lees meer
5 okt 2022
Zwolse rapper Piet Junior brengt op dag van de leraar ode aan het onderwijs
Op de dag van de leraar (woensdag 5 oktober) brengt de Zwolse ‘rapper van het kamp’ Piet Junior speciaal voor het onderwijs een lied uit. Het lied is een ode aan alle medewerkers in het onderwijs en ontstond dankzij een initiatief van de Zw8lse: de samenwerkende mbo- en hbo-scholen uit Zwolle.
Lees meer
26 sep 2022
Mbo, defensie en bedrijfsleven versterken regionale samenwerking
Een intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en defensie, naar het Amerikaanse concept ‘School of the Nation’. Dat was het thema van het gelijknamige symposium, georganiseerd door het Vuursteun Commando in de Luitenant Tonnet Kazerne in ’t Harde. Miluska Broekhuis van Landstede MBO Harderwijk sprak mede namens Suzan Ingelse van het Deltion College uit Zwolle. ‘Defensie, bedrijfsleven en onderwijs: eigenlijk willen we allemaal hetzelfde. Onderwijs volgens het regionale HR ecosysteem: intensieve samenwerking, fysieke en mentale vorming, aansluiten bij wat iemand al kan. We werken al samen, maar het kan beter, intensiever. Dat vraagt soms net iets meer lef en regionale mandaten.’
Lees meer
20 sep 2022
Zwolse mbo-scholen inspireren met inzichten en initiatieven leren in de praktijk
Een plek waar theorie en praktijk samenkomen. Waar werken en leren door elkaar heen lopen. En waar je jezelf kunt ontwikkelen, of je nu student of professional bent. Het klinkt als een droombeeld, maar in werkelijkheid bestaan dit soort plekken al. En daar mogen we trots op zijn, vinden de vier Zwolse mbo-scholen. Daarom introduceren ze Werkenlijk Leren, een online verzamelplaats om onderwijs en bedrijfsleven te inspireren met bijzondere inzichten en initiatieven.
Lees meer
12 sep 2022
Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober is het weer zover: Onderwijsbeurs Noordoost!
Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Onderwijsbeurs Noordoost! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober staan de IJsselhallen in Zwolle volledig in het teken van Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.
Lees meer
12 sep 2022
Leuker, beter en toekomstbestendiger leren met virtual reality
Onderwijs met behulp van extended reality. Digitaal leren in een virtuele, interactieve omgeving in game-like gesimuleerde situaties. De wereld is er hard aan toe. Onderwijsinstellingen willen wel, maar de VR-bril blijft in de meeste gevallen in de kast liggen. Het ontbreekt aan structurele implementatie in het onderwijs. Landstede MBO in Harderwijk ontwikkelde in samenwerking met onder andere software- en contentontwikkelingsbedrijf Provrex een XR-onderwijsprogramma voor de veiligheidsopleidingen.
Lees meer
7 sep 2022
Live verbinding met de studio van Landstede Groep tijdens de Nationale Opening mbo-jaar!
Op 8 september vieren we de Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023 met een landelijke live-uitzending. Met dit jaar als speciale gast Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie. Rob Jetten gaat, met presentatrice Welmoed Sijtsma, live aan de nationale mbo-talkshowtafel in gesprek met studenten, docenten, bestuurders en scholen over de onmisbare, duurzame bijdrage van mbo’ers aan vraagstukken als duurzaamheid en de energietransitie.
Lees meer
1 sep 2022
Landstede MBO en Zorggroep Noordwest-Veluwe openen derde leerhuis
Om de kwaliteit van leven van zowel cliënt als medewerker te vergroten is het van belang dat er voldoende, goed opgeleide mensen werkzaam zijn in de ouderenzorgsector. Zorggroep Noordwest-Veluwe weet precies wat er speelt en nodig is. Landstede MBO is juist weer specialist in coachen en begeleiden van studenten. Beide partijen werken al langer samen. En dat bevalt goed. Dinsdag knipten bewoner meneer Boonen en student Rosa Willemsen het rode lint door van leerhuis Villa Verde in Harderwijk, het derde samenwerkingsproject waarin beide partijen elkaar versterken.
Lees meer
31 aug 2022
Landstede MBO draagt opleiding Musicalperformer over aan Deltion College
Landstede MBO draagt de opleiding Musicalperformer vanaf 1 augustus 2023 over aan het Deltion College. Dat betekent dat aankomende studenten zich voor deze driejarige BOL-opleiding vanaf 1 oktober 2022 kunnen aanmelden bij Deltion. De huidige studenten blijven dit schooljaar hun opleiding bij Landstede Groep voortzetten.
Lees meer
25 aug 2022
Landstede Groep biedt jongeren tegelijk vmbo- én mbo-onderwijs
Bij Landstede Groep kunnen jongeren vanaf het nieuwe schooljaar tegelijk vmbo én mbo volgen. Daarvoor is het niet meer nodig om eerst de vmbo-examens te halen. Bovendien zitten leerlingen van verschillende opleidingen, van ‘zorg’ tot ‘techniek’, bij elkaar in de groep. “Deze vorm van de zogenoemde doorlopende leerroute is nog uniek in de onderwijswereld. Na een aantal succesvolle pilots, omarmen wij die vanaf nu als het ‘nieuwe normaal’”, zegt Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur.
Lees meer
6 jul 2022
Vers afgestudeerde Jesse (19) werkt voor internationale top in game-industrie
Wie door de binnenstad van Zwolle loopt en oog heeft voor het afstudeerwerk van creatieve studenten, ziet ook het werk van Jesse Lubbers voorbijkomen. In een glazen container bij de Sassenpoort exposeert hij een animatie, boekomslag, raamstickers en banners passend bij het thema ‘Jesse in Wonderland 2050’. Tijdens de PROTO Art & Design Expo kreeg Jesse te horen dat hij geslaagd is voor zijn opleiding Mediavormgeving aan Landstede MBO. Maar tijd om stil te zitten, heeft hij niet.
Lees meer
29 jun 2022
Landstede MBO en Deltion trekken samen op met Vakantieschool
De Vakantieschool in Zwolle van Landstede MBO en Deltion vindt ook dit jaar weer plaats aan het begin én het einde van de zomervakantie. Het extra onderwijs is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo), mbo-studenten en nieuwkomers uit internationale schakelklassen.
Lees meer
13 jun 2022
Studenten van de opleiding Evenementenorganisatie doen praktijkervaring op tijdens diverse festivals!
Bevrijdingsfestival Overijssel, Dauwpop festival en vervolgens ook nog Woest festival: studenten van de opleiding Evenementenorganisatie hebben de afgelopen weken veel praktijkervaring opgedaan tijdens diverse festivals.
Lees meer
7 jun 2022
Van 24 juni tot en met 10 juli 2022 vindt de vijfde editie van PROTO Art & Design Expo plaats
Een zestiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien. Ruim 2 weken lang en verspreid over verschillende locaties in Zwolle zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere festiviteiten. Daarnaast vindt op 24 en 25 juni het PROTO Kennisfestival plaats in de Spoorzone Zwolle; een heus eigen kennisfestival met een inspirerend programma over ICT/e-commerce, maakindustrie, creatieve industrie en klimaatadaptatie en smart-sustainable living.
Lees meer
1 jun 2022
Vmbo-leerlingen bezoeken Landstede MBO tijdens Bekijk MBO
Op dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni kregen derdejaars vmbo-leerlingen de kans om een domein binnen het mbo te verkennen. Tijdens Bekijk MBO Zwolle konden ze presentaties bijwonen, workshops volgen en speeddaten met studenten. Een leuke manier om erachter te komen of een bepaald domein bij hen past!
Lees meer
25 mei 2022
Landstede MBO Raalte in actie voor Oekraine
Op woensdag 25 mei vond de actie 'Samen voor Oekraïne' plaats in Raalte. Tijdens het evenement werden er verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor Oekraïense vluchtelingen. En met succes!
Lees meer
18 mei 2022
Provinciale Statenleden aangenaam verrast over hechte samenwerking tussen mbo en bedrijfsleven
Een niet alledaags gebeuren bij Landstede MBO in Raalte op woensdagochtend. Om zich een breder beeld te vormen van het onderwijs in Overijssel brachten Provinciale Statenleden een werkbezoek aan mbo, hbo en universiteit. Landstede MBO was gastheer mede namens ROC Aventus en ROC Twente. Met presentaties en een rondleiding gaven de onderwijsinstellingen een beeld van wat er allemaal gebeurt in samenwerking met het bedrijfsleven. ‘Ik was echt onder de indruk’, aldus statenlid Wybren Bakker van D66.
Lees meer
13 mei 2022
Studenten Landstede MBO verzorgen beautydag voor vluchtelingen
Kappers en schoonheidsspecialisten in opleiding legden vandaag Oekraïense vluchtelingen in de watten. De studenten van Landstede MBO organiseerden een beautydag, waarbij de vluchtelingen konden ontspannen tijdens een gezichtsbehandeling, hand- en voetbehandeling en knipbeurt. Ook de kinderen mochten plaats nemen in de kappersstoel.
Lees meer
11 mei 2022
Studenten Landstede MBO doen praktijkervaring op tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel
Na twee jaar corona en lockdowns konden we vorige week donderdag eindelijk weer met elkaar de vrijheid vieren tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel. Landstede MBO is trotse partner van dit festival. Studenten en docenten van verschillende opleidingen hebben zich ingezet: van de opleidingen AV-productie tot aan Beveiliging. Nergens leren onze studenten zoveel als in deze uitdagende praktijkomgeving!
Lees meer
10 mei 2022
Tweede-Kamerlid op bezoek bij Zwolse mbo-scholen
Tweede-Kamerlid Harry van der Molen (CDA) was maandag 9 mei te gast bij het Deltion College en Landstede MBO in Zwolle. Daar stelde hij zich samen met het Zwolse gemeenteraadslid Maxim van der Veen op de hoogte van de stand van zaken in het mbo-onderwijs, met name op gebied van onderwijsinnovatie en de gevolgen van twee jaar corona.
Lees meer
21 apr 2022
Oekraïense kinderen krijgen begeleiding van studenten Onderwijs & Opvoeding Landstede MBO Raalte
Onder de vluchtelingen in de Gemeente Raalte zijn ook veel kinderen. Zij hebben, net als alle kinderen in Nederland, recht op goede en passende kinderopvang en onderwijs. En daar kunnen studenten Onderwijs & Opvoeding iets in betekenen!
Lees meer
20 apr 2022
Betekenisvol onderwijs voor mbo studenten Pedagogisch Werk
Eerstejaars studenten van de opleiding Pedagogisch Werk van Landstede MBO en het Deltion College hebben vorige week kennisgemaakt met de buitenschoolse opvang. In samenwerking met kinderopvangorganisaties Doomijn, Partou en Prokino werd de BSO-dag georganiseerd.
Lees meer
20 apr 2022
Gezellige benefiet Iftar bij Landstede MBO Lelystad verbindt culturen
Een feestelijk gedekte tafel, vol met smakelijke Marokkaanse en Turkse hapjes en gerechten, en – voor de liefhebbers – ook frisdrank en frietjes. Zo’n 60 (oud-)studenten en docenten genoten donderdag 14 april bij Landstede MBO Lelystad samen van alle lekkernijen tijdens de Iftar, de maaltijd na zonsondergang waarmee moslims tijdens de Ramadan het vasten verbreken. Als eerste at iedereen een dadel, traditioneel de manier om de islamitische maaltijd te beginnen.
Lees meer
20 apr 2022
Studenten Landstede MBO doen praktijkervaring op bij Bevrijdingsfestival Overijssel
Studenten van Landstede MBO helpen op 4 en 5 mei mee in de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Nu het evenement weer fysiek in Park de Wezenlanden gehouden wordt is de hulp meer dan welkom. De organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel is dan ook heel blij met de inzet van alle studenten.
Lees meer
12 apr 2022
Vmbo-leerlingen proeven mbo-sfeer met Dragons’ Den als ultieme finale
Zinderende spanning op Landstede MBO, woensdag 5 april. Na wekenlange voorbereiding pitchten vijf groepjes leerlingen van Christelijk College Groevenbeek samen met een Landstede MBO-student hun eigen onderneming in een Dragons’ Den-setting. ‘Als je dit kunt, kun je alles’, aldus mbo-docent en spreekstalmeester Emiel Snel. Nipte winnaar was Touch of Design, een meubelapp met vervoersdienst.
Lees meer
11 apr 2022
Studenten nemen samen een 'sprong in het diepe'!
Op een koude 1 april was er een ontmoeting tussen studenten van het Keuzedeel Persoonlijk Profileren BrainBoost en Maatschappelijke Zorg Harderwijk. Meerwaarde creëren en culturele sensitiviteit waren de sleutelwoorden voor het organiseren van deze dag.
Lees meer
6 apr 2022
Studente Lysan behoort tot de top van de Nederlandse beveiligers
Beveiliger in opleiding Lysan Lorkeers (19) heeft afgelopen weekend een zilveren medaille behaald bij de vakwedstrijden van Skills Heroes. De derdejaars Landstede MBO studente uit Lemelerveld behaalde een tweede plek tijdens het jaarlijkse NK voor beroepen en behoort hiermee tot de top van Nederland in haar vakgebied!
Lees meer
23 mrt 2022
Sfeer proeven op het mbo bij Expeditie Landstede MBO
Zo’n 600 leerlingen uit het voortgezet onderwijs kregen op woensdag 23 maart tijdens Expeditie Landstede MBO in Zwolle de kans om een kijkje te nemen bij diverse mbo-opleidingen. Van groen tot sport, van gezondheid tot ICT en van onderwijs tot economie: met workshops konden leerlingen zich actief verdiepen in voor hen interessante opleidingen.
Lees meer
21 mrt 2022
Vo en mbo in de regio Harderwijk slaan handen ineen
‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’ Dat is het motto waarmee het Morgen College, Groevenbeek, RSG Slingerbos|Levant en Landstede MBO de samenwerking tussen vo, mbo en het bedrijfsleven in de regio Harderwijk willen verbeteren.
Lees meer
15 mrt 2022
Studenten van Landstede MBO op weg naar Skills Heroes The Finals!
Tijdens de gezamenlijke kick-off op 3 maart kregen de deelnemende studenten die Landstede MBO en mbo Menso Alting gaan vertegenwoordigen op de landelijke finale van Skills Heroes de nodige ‘bagage’ mee. Deze landelijke finale van Skills Heroes is op 31 maart en 01 april in de Jaarbeurs in Utrecht!
Lees meer
10 mrt 2022
De mbo-sfeer proeven tijdens Expeditie Landstede MBO in Raalte
Vriezenveen, Almelo, Wijhe, Hellendoorn, Nijverdal, Rijssen: uit de wijde regio kwamen zo’n 850 vmbo-leerlingen deze week een kijkje nemen bij Landstede MBO in Raalte. Met Expeditie Landstede MBO maken leerlingen kennis met de vele mogelijkheden van het mbo. ‘Een mooie manier om de sfeer te proeven’, daar zijn de nieuwsgierige vmbo’ers het over eens.
Lees meer
7 mrt 2022
Studenten in actie voor Giro 555 - "Niets doen was geen optie"
Op maandag 7 maart kwam een groot aantal Landstede MBO studenten in actie voor Oekraïne. Auto's zijn grondig in het sop gezet, cupcakes en verse friet gingen over de toonbank en ook werden basisschoolkinderen vermaakt tegen een vergoeding voor het goede doel. En met succes! Er is in totaal een fantastisch bedrag van maar liefst €2.500 gedoneerd aan Giro 555.
Lees meer
3 mrt 2022
Studenten voelen lokale politiek aan de tand tijdens Verkiezingsfestival
Zo’n 600 studenten van verschillende opleidingen van Landstede MBO hebben donderdag 3 maart deelgenomen aan het Verkiezingsfestival in Zwolle. Locatie Stadionplein werd voor één dag omgetoverd tot festivalterrein met diverse workshops en activiteiten, ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Het festival werd georganiseerd door ProDemos, de Nationale Jongerenraad en studenten en docenten.
Lees meer
2 feb 2022
Vanaf het eerste jaar goed voorbereid op de toekomst bij Sport & Bewegen
Eerstejaars studenten Sport & Bewegen van Landstede MBO zijn vaak geen stilzitters. Het liefst komen ze in beweging. En dat kan: elke week gaan ze naar één van de sportparken in Zwolle om activiteiten te organiseren voor allerlei doelgroepen. Zo leren ze op school én in de wijk.
Lees meer
24 jan 2022
16 februari om 19.30 uur: Online informatieavond BBL-opleidingen Onderwijs & Opvoeding met Kinderopvang KOOS
Ben jij een échte kindervriend(in)? En wil je aan het werk, maar ook je diploma halen? Met een BBL-opleiding van Onderwijs & Opvoeding in Raalte solliciteer je direct voor een BBL-baan bij Kinderopvang KOOS! Kom naar onze online informatieavond voor meer informatie.
Lees meer
21 dec 2021
Hart van trekkers voor zieke student
Zo'n honderd studenten van Landstede MBO Groen & Dier uit Raalte vormden maandag samen een hart met hun trekkers. Dat deden ze voor een ernstig zieke medestudent. Een prachtig en imposant gebaar die de jonge student die momenteel ernstig ziek nooit meer zal vergeten.
Lees meer
20 dec 2021
Zorgmedewerkers krijgen versneld een booster met hulp van studenten Verpleegkunde
Als student Verpleegkunde praktijkervaring op doen en helpen tijdens een pandemie: dat is pas leerzaam én waardevol! Na coronatesten afnemen en vaccinaties zetten, helpen studenten Verpleegkunde van Landstede MBO en Deltion College nu ook mee om zorgmedewerkers een boosterprik te geven.
Lees meer
14 dec 2021
Iedereen mag zichzelf zijn op onze scholen 💜!
Afgelopen vrijdag 10 december werd Paarse Vrijdag gevierd. Op deze dag vragen scholen aandacht voor de acceptatie van iedereen, ongeacht de geldende normen voor sekse, gender en seksuele oriëntatie. Zij doen dit door paarse kleding te dragen en allerlei activiteiten te organiseren. Ook bij Landstede MBO werd hier aandacht voor gevraagd.
Lees meer
6 dec 2021
Top van horeca laat studenten proeven van het vak
Derdejaarsstudenten van verschillende horecaopleidingen van Landstede MBO hebben afgelopen week les gekregen van de top van de Europese horeca. De Librije heeft een groep culinaire talenten een kijkje in de keuken gegeven. Een unieke ervaring voor de studenten die hiermee middenin de praktijk zijn gezet.
Lees meer
23 nov 2021
Studenten Landstede MBO doen praktijkervaring op tijdens Hét Grote Sinterklaasfeest
Woensdag 17 november 2021 vierden ongeveer 200 kinderen de 10e editie van Hét Grote Sinterklaasfeest in het Landstede Sportcentrum. Studenten van de opleidingen Medewerker Evenementenorganisatie, Musicalperformer én Beveiliging hebben tijdens dit event flink wat praktijkervaring opgedaan! En niet te vergeten: de kinderen een glimlach op hun gezicht getoverd.
Lees meer
28 sep 2021
Sallandse Praktijkleerroute: leren in de praktijk tijdens je stage of werk in zorg én welzijn
Leer je het liefste in de praktijk, wil je leren door te ervaren? En ben je nieuwsgierig, ondernemend en sta je open voor vernieuwing zoals zorgtechnologie? Dan is de Sallandse Praktijkleerroute (SPL) echt iets voor jou! De SPL kun je volgen als richting binnen de mbo-opleidingen Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg (niveau 3) en mbo-Verpleegkundige (niveau 4) van Landstede MBO Raalte.
Lees meer
27 sep 2021
Nieuw! Aanmelden voor een nieuwe opleiding in CAMBO.
Per 1 oktober verloopt het aanmeldingsproces net even wat anders dan je van ons gewend bent. Vanaf dan werken we met CAMBO: Centraal Aanmelden MBO.
Lees meer
6 sep 2021
Vmbo’ers gemotiveerder dankzij speciale leerroute
Vmbo-leerlingen (bbl) die zonder diploma overstappen naar een mbo-opleiding (niveau 2): dankzij het Vechtdal College Ommen en Landstede MBO Raalte kan het. Op dinsdag 31 augustus hebben de directeuren van beide scholen hun samenwerking rond de geïntegreerde leerroute versterkt en een officiële samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
Lees meer
31 aug 2021
Kijk samen mee hoe Koningin Máxima het mbo-jaar opent!
Op vrijdag 3 september van 11:30 uur tot 12:30 uur vieren we het mbo-jaar 2021-2022, en op die dag wordt het mbo-jaar geopend door Hare Majesteit Koningin Maxima. Dit jaar is Yuverta in Houten namens alle mbo-scholen van Nederland gastheer van deze bijzondere bijeenkomst waarbij het belang van het mbo voor de samenleving centraal staat. Het thema van de Nationale Opening is dan ook ‘ondernemen naar een betere toekomst’.
Lees meer
27 aug 2021
Nieuwste sportfaciliteiten in Victorium voor leerlingen en studenten Landstede Groep
Veel sportieve leerlingen en studenten van Landstede Groep sporten vanaf dit schooljaar in een gloednieuwe accommodatie aan de Boerendanserdijk in Zwolle: Victorium. Zo gaan de turners van Centre for Sports & Education (CSE) naar een van de grootste wedstrijdturnhallen van Nederland. Vrijdag 27 augustus kregen enkele leerlingen, studenten en docenten al een voorproefje, tijdens de officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Victorium en Landstede Groep.
Lees meer
27 aug 2021
Hugo en Aart zetten de Nationale Opening in the picture | Dit is mbo
Hugo Sander, student AV-specialist bij Landstede, is hoofd cameraman. Samen met zijn vader Aart, oud AV-docent en nu in de rol van producent, is hij productieleider bij de Nationale Opening van het mbo-jaar op 3 september. “Ik vind dit event een opsteker voor alle mbo-studenten. Het laat zien dat het mbo de sleutel is van Nederland.”
Lees meer
14 jul 2021
Studenten ondertekenen diploma tijdens persconferentie van docenten
Studenten van Vormgeving & Entertainment van Landstede MBO in Harderwijk ontvingen hun diploma op een unieke manier. Het docententeam had een heuse persconferentie in elkaar gezet onder het motto: ‘Alleen samen slagen we ons door corona heen!’ Op deze bijzondere avond ondertekenden veertig studenten hun diploma.
Lees meer
7 jul 2021
Studenten Mediavormgeving starten eigen bedrijf
Samen een bedrijf starten: dat gaan Job van Es en Rink Hamstra, die bijna hun mbo-diploma Mediavormgeving op zak hebben, komend jaar doen. ‘We hebben nu allebei een tussenjaar en willen kijken of het iets voor ons is.’ Werk van beide talenten hangt ook op PROTO, het event dat van 24 juni t/m 11 juli plaatsvindt in Zwolle.
Lees meer
6 jul 2021
Nieuw: persoonlijke leerroute in economisch domein Zwolle
Landstede MBO Zwolle start komend schooljaar met een persoonlijke leerroute in de Landschappen Handel & Commercie, Office & Management en Transport & Logistiek. Dit betekent dat studenten samen met hun coach een programma op maat maken, met modules uit verschillende opleidingen in de economische en logistieke sector. Studenten worden hiermee breed opgeleid, passend bij de vraag op de arbeidsmarkt.
Lees meer
5 jul 2021
Studenten Maatschappelijke Zorg doneren kruiwagens aan Tuincentrum Bloemenhof
Op maandag 5 juli overhandigden studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg van Landstede MBO negen kruiwagens aan Tuincentrum Bloemenhof. Studenten Sylvana van Kessel, Cynthia van Doornspeek, Lincey Somers en Cynthia van Dam kregen van hun docent de opdracht om onderzoek te doen naar groepen die een leuke bijdrage konden gebruiken. Op die manier kwamen de studenten terecht bij Tuincentrum Bloemenhof in ’s Heeren Loo, woonzorgpark in Ermelo.
Lees meer
29 jun 2021
Anne Wolbert, student Landstede MBO, toont werk tijdens PROTO Art & Design
‘Met mijn werk wil ik een verhaal vertellen’, zegt mbo-student Anne Wolbert. Anne is een van de vijf fotografietalenten van Landstede MBO die haar werk toont op de expositie PROTO Art & Design die van 24 juni t/m 11 juli plaatsvindt in de Zwolse binnenstad en de Spoorzone.
Lees meer
22 jun 2021
Studenten Landstede MBO winnen special award bij ontwerpwedstrijd
Het studententeam van de opleiding Bouw & Architectuur heeft met hun ontwerp een special award gewonnen bij de ontwerpwedstrijd van SMARTCirculair.
Lees meer
15 jun 2021
Nieuwe opleiding Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij biedt mogelijkheden voor de sector
Het aantal zorgvragen in de regio neemt toe. Voor de begeleiding van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een hulpvraag komen steeds meer mogelijkheden, bijvoorbeeld dagbesteding op een zorgboerderij. Maar hoe komen zorgboerderijen aan personeel dat zowel kennis van de groene als de zorgsector heeft. Landstede MBO in Raalte speelt hierop in, want vanaf komend schooljaar start de opleiding Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij. Een unieke opleiding waar de sector veel aan kan hebben.
Lees meer
9 jun 2021
Samenwerking Landstede MBO met horeca in Harderwijk: ‘Elke dag is anders’
Nu de horeca weer open gaat, kunnen restaurants en hotels nieuw personeel goed gebruiken. Door corona bleef de studenteninstroom achter, terwijl de vraag nu aantrekt. Een loopbaan in de horeca biedt zowel door de veelzijdigheid als doorgroeimogelijkheden veel kansen voor jongeren. Een horeca-opleiding is daarvoor een goede basis.
Lees meer
28 mei 2021
Waardering voor inzet Landstede MBO studenten in Giethoorn
Giethoorn is een graag bezochte plek voor toeristen. Om een prettig en veilig bezoek aan Giethoorn in goede banen te leiden zijn daar toezichthouders en handhavers aanwezig. Tijdens het toeristenseizoen kunnen zij wel een paar extra handen gebruiken. Dat Landstede MBO studenten daar sinds kort bij helpen wordt dan ook zeer gewaardeerd. Deze samenwerking tussen Landstede MBO en gemeente Steenwijkerland werd door wethouder Bram Harmsma en directeur Tom Valk van Landstede MBO op vrijdag 28 mei bekrachtigd in een overeenkomst. In Giethoorn, onder het toeziend oog van de studenten.
Lees meer
26 mei 2021
PROTO Art & Design Expo 2021 breidt uit
Na de exposities in etalages en grotendeels digitale editie in 2020, zal PROTO Art & Design Expo 2021 flink uitbreiden. Met een nog groter aanbod aan exposities en een uitbreiding naar de volop in ontwikkeling zijnde Spoorzone hopen we nog meer bezoekers te inspireren door het werk van creatieve makers. PROTO is het overkoepelende art en design event in de regio Zwolle. PROTO wil haar bezoekers laten zien wat de toegevoegde waarde is van de Creatieve Industrie voor de regio en haar inwoners. Het openbaar toegankelijke event vindt plaats tussen 24 juni en 11 juli 2021.
Lees meer
19 mei 2021
Landstede MBO en Omega Groep gaan samen betrokken medewerkers opleiden
Samen een BBL-opleiding vormgeven in de praktijk, vanuit dezelfde visie: het vergroten van de kwaliteit van leven van zowel cliënt als medewerker. Om dat te bereiken, hebben Landstede MBO en Omega Groep op woensdag 12 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. In september start de eerste groep van vijftien BBL-studenten.
Lees meer
18 mei 2021
Zwolse Corona teststraat verkozen tot beste leerbedrijf 2021
Trots zijn we op onze studenten en onze collega’s die hard hebben gewerkt in en voor de Zwolse Onderwijsteststraat. Gisteren werden zij tijdens het Ambassadeursgala 2021 verkozen tot het beste leerbedrijf van 2021!
Lees meer
26 apr 2021
Studenten Landstede MBO helpen bij onderzoeksproject Sallandse Heuvelrug
Acht studenten van Landstede MBO werken mee aan een onderzoeksproject in natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. De samenwerking tussen provincie Overijssel en Landstede MBO is voor beide partijen interessant. Enerzijds is de provincie geholpen met het werk dat de studenten kunnen oppakken en anderzijds biedt het project de studenten een unieke leerervaring in de praktijk.
Lees meer
16 apr 2021
Steeds meer kans op een baan voor studenten Sport & Bewegen
De kans op werk neemt toe voor studenten Sport & Bewegen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal banen in de afgelopen jaren met maar liefst elf procent is toegenomen. Dat je met een goede voorbereiding op de praktijk ver kunt komen, weet oud-studente Isabelle Scheffel van Landstede MBO als geen ander. Zij startte afgelopen najaar met succes haar eigen personal trainingsstudio.
Lees meer
31 mrt 2021
Horecaopleidingen Landstede MBO halen expertise in huis: ‘Het gaat om gevoel, om creativiteit’
Een goede chef-kok kookt niet blindelings op recept, maar bereidt de gerechten met creativiteit, vakkundigheid en op gevoel. Een goede gastvrouw ‘leest’ haar gasten en is in staat hun vragen te beantwoorden nog voor ze gesteld worden. Deze vaardigheden leer je niet uit een boekje, maar maak je jezelf eigen in de praktijk. Die horecapraktijk ligt echter al enkele maanden stil. Daarom haalt Landstede MBO de expertise in huis, met chef-koks en bedrijfsleiders van gerenommeerde restaurants en horecabedrijven.
Lees meer
23 mrt 2021
Juup Leis: mbo-ambassadeur in hart en nieren
Hoe promoot je het mbo in coronatijd? Ambassadeur Juup Leis van Landstede MBO draait er zijn hand niet voor om. In de strijd om het landelijke ambassadeurschap gaat hij niet krampachtig uit van de vijf competenties waarop de jury de kandidaten beoordeelt, maar vaart hij volledig op zijn eigen ervaringen, creativiteit en gevoel. En dat doet hij zo enthousiast en aanstekelijk, dat iedereen hem vraagt voor van alles, of het nu intern of extern is. Hij presenteert het Landstede V.I.P.-event, hij maakt een serie filmpjes over de kracht van Landstede MBO, hij was jarenlang voorzitter van de Studentenraad en ook tijdens de voorrondes van mbo-ambassadeursverkiezingen weet men hem te vinden voor filmpjes, fotoshoots en marketing. Juup is gewoon ambassadeur in hart en nieren.
Lees meer
23 mrt 2021
Landstede MBO Raalte viert 100 jaar groen onderwijs met jubileummagazine
Landstede MBO verzorgt al 100 jaar groen onderwijs in Raalte. Een enorme mijlpaal waar de school ongelofelijk trots op is. Vanwege corona is het jubileum iets anders gevierd dan gebruikelijk. Niet met een reünie of feest, maar met jubileummagazine Groen. Een mooi magazine waarin Landstede MBO stilstaat bij de afgelopen 100 jaar groen onderwijs.
Lees meer
19 mrt 2021
31 maart om 19.30 uur: Informatieavond BBL-opleidingen Onderwijs & Opvoeding
Leren en ontwikkelen. Daar draait het om bij het Landschap Onderwijs & Opvoeding van Landstede MBO in Raalte. Ook zelf staan we niet stil: vanaf september kunnen toekomstige studenten bij al onze opleidingen kiezen tussen BOL en BBL. Speciaal voor de BBL-opleidingen is er op 31 maart een informatieavond. De nieuwe opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3 komt dan ook aan bod.
Lees meer
17 mrt 2021
Landstede MBO studenten zetten zich in op stembureaus
Voor het eerst stemmen en tegelijk als vrijwilliger meewerken op het Stembureau in het Hervormd Centrum in Ommen. Voor tweedejaars student Onderwijsassistent Luc Pfeiffer is alles nieuw. ‘Ik heb een online training van de Rijksoverheid gevolgd en vanmorgen hebben we hier instructies ontvangen. Het leek ingewikkeld, maar het is leerzaam en ook leuk om te doen.’
Lees meer
11 mrt 2021
Studenten Landstede helpen mee met vaccineren
Medewerkers van de GGD krijgen de komende tijd niet alleen hulp van defensie, ook studenten van Landstede Harderwijk helpen mee met de vaccinaties. Studenten verpleegkunde zetten ook zelf een prikje en studenten beveiliging helpen met het naleven van de corona-regels.
Lees meer
20 feb 2021
Vrij & Gastvrij-docenten sturen studenten een muzikale knuffel
‘Hou vol, hou vast: er is een beetje licht aan het eind van de tunnel.’ Studenten van de Vrij & Gastvrij-opleidingen van Landstede MBO kregen op 16 februari tijdens de online lessen een muzikale knuffel van hun docenten. ‘We willen onze studenten op deze manier een hart onder de riem steken’, zegt opleidings- en loopbaancoach Hayo van der Kamp.
Lees meer
19 feb 2021
Combinatietraject StartCollege en Landstede MBO vergroot succeservaring student
Stel je bent net gezakt voor het eindexamen, maar je wilt niet nog een jaar op het voortgezet onderwijs blijven. Wat doe je dan? Voor deze leerlingen bieden StartCollege en Landstede MBO een oplossing; een combinatietraject waarbij de leerling zowel de entreeopleiding (mbo-niveau 1) als een opleiding op niveau 2, 3 of 4 volgt. ‘Het mooie is dat je al gelijk kunt starten met de opleiding van jouw keuze’, zegt Damaris, een van de studenten die het combinatietraject volgt.
Lees meer
17 feb 2021
Speciale aanpak helpt student bij verzuim
Als een student spijbelt, is er vaak een onderliggend probleem. Om het spijbelen te voorkomen, introduceren Landstede MBO en mbo Menso Alting Zwolle een speciale aanpak: M@ZL (spreek uit als ‘mazzel’). Hiermee wordt snel duidelijk welke problemen het verzuim veroorzaken.
Lees meer
17 feb 2021
Zwols Mediahuis van start: RTV Oost, Windesheim en Landstede MBO tekenen samenwerkingsovereenkomst
In Zwolle is dinsdag 16 februari de overeenkomst getekend voor het Zwols Mediahuis. Door samen te werken willen RTV Oost, hogeschool Windesheim en Landstede MBO de lokale journalistiek in Zwolle versterken en ontwikkelen.
Lees meer
16 feb 2021
Vakantieschool: meters maken in een ontspannen sfeer
Het gebouw lijkt verlaten, maar in een paar lokalen brandt licht. Docenten nippen aan hun kop koffie, bekijken de to-do-lijst en steken vrolijk hun hand op wanneer je binnenkomt. Even bijpraten, laptop aan en gaan. Tijd om meters te maken, want dit is de Vakantieschool. Hier kun je snel stappen zetten. En dat in een ontspannen sfeer. Coördinatoren Geeske van Pijkeren en Gerjan Geerligs vertellen erover.
Lees meer
7 feb 2021
Scholen gesloten op maandag 8 februari
In verband met het extreme winterweer zijn alle scholen van Landstede Groep op maandag 8 februari gesloten. Ook examens die op 8 februari staan gepland, gaan niet door.
Lees meer
27 jan 2021
Aan de slag bij Zwolse teststraat: ‘Zo’n kans krijg je nooit weer’
Het is druk bij de teststraat van de Zwolse mbo’s en hbo’s aan de Ossenkamp op de dinsdag voor de nieuwe lockdown. Meer dan tachtig mensen willen zich laten testen, terwijl de weken ervoor zestig per dag al veel was. ‘Iedereen – ook de studenten – werkt vandaag als vanzelfsprekend een uur langer door’, zegt projectcoördinator en floormanager Inge van den Oever. ‘Dat zegt alles over de sfeer en de inzet.’
Lees meer
20 jan 2021
Link open huis niet ontvangen?
UPDATE: Het probleem is opgelost. Als het goed is heeft iedereen een e-mail ontvangen met de link naar de bijeenkomst van vanavond. Mocht dat niet het geval zijn, heb je al in jouw spambox gekeken? Ook daar geen e-mail van ons? Je kunt contact opnemen via de livechat op onze website of bellen naar 0800-0245666 en dan ontvang je de goede link.
Lees meer
19 jan 2021
Onderwijsboulevard bij station Harderwijk
Bij het station in Harderwijk wordt een onderwijsboulevard gebouwd: aan het Westeinde, op de plek waar nu ook Landstede MBO zit. Naar verwachting is het ‘Beroepscollege Harderwijk en omgeving’ in het voorjaar van 2025 klaar.
Lees meer
11 jan 2021
Docenten Landstede MBO Lelystad zetten studenten in het zonnetje
Het is nogal wat om in deze tijd te studeren met les op afstand en in kleine groepjes praktijklessen volgen op school. De docenten van Landstede MBO Lelystad vonden het dan ook nodig om de studenten een hart onder de riem te steken. Zij deden dat met een cadeautje en een magazine.
Lees meer
8 jan 2021
Studeren in coronatijd: ‘Niemand spijbelt meer’
Thuis aan opdrachten werken, geen stage kunnen vinden en je klasgenoten weinig of helemaal niet meer zien: corona heeft het leven van onze studenten drastisch veranderd. Vier van hen, onder wie drie leden van de Centrale Studentenraad van Landstede MBO en mbo Menso Alting, vertellen hun verhaal.
Lees meer
7 jan 2021
Opleiding kiezen? Online Open Huis op 20 en 21 januari!
Heb jij weer: moet je een vervolgopleiding kiezen, kun je door corona (nog steeds!) nergens naartoe… Bij Landstede MBO hebben we daar wat op bedacht: op woensdag 20 en donderdag 21 januari organiseren we een online Open Huis. Alle locaties van onze school doen mee.
Lees meer
6 jan 2021
In Maatje op Maat-boek vertellen vijf jongeren hun levensverhaal
Kleine dingen kunnen het verschil maken in het leven van jongeren. Staan volwassenen daar voldoende bij stil? Luisteren ze genoeg naar wat jongeren bezighoudt? In het boek ‘Hoe gaat het met jou? Stralende Sterren van Maatje op Maat’ vertellen vijf oud-studenten van Landstede MBO wat ze zoal hebben meegemaakt in hun jonge leven. Hoe ze ondanks tegenslagen en belemmeringen hun leven op orde kregen dankzij een maatje, een coach of iemand anders uit hun omgeving.
Lees meer
18 dec 2020
Studentondernemer Kevin Adam tekent Topondernemersovereenkomst
Studentondernemer Kevin Adam heeft vlak voor de kerstvakantie de Topondernemersovereenkomst officieel ondertekend. Met deze overeenkomst kan Kevin zijn studie beter en makkelijker combineren met zijn eigen bedrijf. Kevin is daarmee de tweede student die beschikt over de Topondernemersregeling (TOR).
Lees meer
15 dec 2020
Spraakmakend ontwerp Vriendenhofje wint meerdere prijzen
Het ontwerp voor een circulaire en modulaire woonvorm Vriendenhofje won dit najaar niet alleen de landelijke SMARTCirculair Challenge, maar ontving ook de Studenten Award van de Veluwse Innovatieprijs. Teamcaptain Kaylee Ter Maten van Team Aesthetics blikt terug op een bijzonder succesvol en leerzaam jaar. ‘De echte praktijk, met een echte opdrachtgever en echte regelgeving: het was een prachtige leerschool.’
Lees meer
1 dec 2020
Excellentieprogramma BrainBoost gaat ook in coronatijd gewoon door
In een tijd waarin veel minder is, kun je bij ons juist meer uit jezelf en uit je studie halen. Hoe? Door uit je comfortzone te stappen! Voor studenten die meer uitdaging willen en aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken hebben we het excellentieprogramma BrainBoost.
Lees meer
17 nov 2020
Studenten Mediaredactie beleven verkiezingsnacht VS samen met Amerikaanse studenten
Een groep studenten van de opleiding Mediaredactie van Landstede MBO is tijdens de Amerikaanse verkiezingsnacht wakker gebleven om de verkiezingen samen met studenten in Cleveland, Ohio, mee te maken. Hun docent, Pieter Jansen, wilde de verkiezingen in de Verenigde Staten (VS) op deze manier in de klas brengen.
Lees meer
6 nov 2020
Goed voor elkaar: zelf regie over je zorgopleiding
Leerlingen en zij-instromers willen graag zelf de regie over hun zorgopleiding. Zodat die opleiding perfect aansluit bij waar ze als leerling in de gehandicaptenzorg tegenaan lopen. Dat kan, in de opleiding Goed voor elkaar, van onderwijsinstelling Landstede MBO en de zorgorganisaties Sherpa en Amerpoort in Baarn.
Lees meer
1 nov 2020
MoveDigi: studenten helpen mkb’ers met digitaliseringsvraagstukken
Studenten van Landstede MBO, mbo Menso Alting Deltion en Windesheim gaan mkb’ers helpen met al hun vragen op het gebied van digitalisering. MoveDigi, de digitale werkplaats Regio Zwolle, koppelt de studenten aan de bedrijven.
Lees meer
19 okt 2020
Het Open Huis gaat door!
Goed nieuws: ons Open Huis gaat door! We hebben een coronaproof programma opgesteld. Dit programma ziet er anders uit dan normaal, maar is minstens zo leuk.
Lees meer
6 okt 2020
Landstede MBO vindt in coronatijd extra lesruimte bij Molecaten
Ondanks de coronamaatregelen tóch gezamenlijk op locatie het vak leren, en dan ook nog in een bijzondere, inspirerende beroepsomgeving. Het lukte Landstede MBO dankzij een goede samenwerking met Molecaten Campings en Vakantieparken. Wekelijks krijgen zo’n dertig studenten Leisure & Hospitality les in de ruime groepsaccommodatie De Christinahoeve op Molecaten Park de Leemkule in Hattem. ‘Het vak kun je niet via Microsoft Teams alleen leren’, zeggen recreatiemanager Kim-elle Breuer - van Ernst en docent Hayo van der Kamp. ‘Wij zijn mensenmensen.’
Lees meer
22 sep 2020
Ontwerpwedstrijd SMARTCirculair: Het Vriendenhofje van Landstede MBO gaat voor de hoofdprijs
‘Ontwerp een circulaire en modulaire woonvorm van zeventien levensloopbestendige wooneenheden voor meerdere leeftijdscategorieën.’ Met die opdracht ontwierpen zeven studenten Bouwkunde & Architectuur van Landstede MBO Harderwijk een uniek en spraakmakend Vriendenhofje voor een opdrachtgever in Roosendaal. Het bijzonder geslaagde concept dingt mee naar de hoofdprijs in de landelijke SMARTCirculair Challenge. ‘
Lees meer
21 sep 2020
Maico Mulderij zet tijdens EuroSkills eigen stijl in: ‘Strak met opvallende kleuren’
Mediavormgever Maico Mulderij gaat er helemaal voor. Dat moet ook, want in januari wil hij tijdens EuroSkills, het EK voor beroepen in het Oostenrijkse Graz, laten zien hoe goed hij is in zijn vak. Maico mag naar EuroSkills omdat hij in maart bij de nationale Skills Heroes-finales landskampioen voor de vakrichting Mediavormgever werd. Voelt hij de spanning al? ‘Het is nog best ver weg, dus op dit moment is het vooral gezonde spanning.’
Lees meer
15 sep 2020
Landstede-student Annemijn als beveiliger bij Prinsjesdag
Prinsjesdag begon vroeg voor Annemijn van der Wal, student Coördinator Beveiliging bij Landstede MBO in Zwolle. Al om half 8 moest ze zich in haar beveiligersuniform melden bij de Haagse salon waar vijf Tweede Kamerleden en minister Van Engelshoven (OCW) hun haar en make-up lieten doen door mbo’ers. Annemijn was er op uitnodiging van WorldSkills Netherlands om het mbo in het zonnetje te zetten.
Lees meer
31 aug 2020
In coronatijd een opleiding volgen bij Landstede MBO. Anders, maar net zo leuk
Naar school gaan in coronatijd. Het is anders, maar net zo leuk. Zo kun je bij Landstede MBO in Raalte gewoon praktijklessen volgen, vragen stellen aan docenten en opdrachten uitvoeren met medestudenten. Op anderhalve meter afstand uiteraard. Hoe dat gaat?
Lees meer
27 aug 2020
De Plusvoorziening biedt overbelaste studenten een time-out
Heb je persoonlijke problemen, zit je in een (te) grote klas of loop je vast in je opleiding? Landstede MBO helpt je weer op weg met een speciaal traject op maat van tien weken waarin je onder meer jouw kwaliteiten en valkuilen leert kennen. Je kunt dit traject – de Plusvoorziening – volgen in Harderwijk en Zwolle. ‘Je zet alles op een rijtje en werkt aan wat je moet doen om weer verder te kunnen’, zegt student Justin.
Lees meer
5 aug 2020
AV-student Hidde achter de knoppen bij webinars Landstede MBO
Normaal maakt hij films met professionele apparatuur, maar dit voorjaar zat Hidde de Jong van de opleiding AV-specialist thuis door de coronacrisis. Hij had alleen de camera van zijn smartphone. En dat vond hij maar niks. Hidde was dan ook blij toen docent Aart Sander belde met de vraag of hij wilde helpen bij de productie van webinars.
Lees meer
29 jul 2020
Axel (student) en Bas (instructeur) over de opleiding Haarverzorging
Axel is student Haarverzorging. Of eigenlijk: was. Deze maand mocht hij zijn diploma in ontvangst nemen. Hoe kijkt hij terug op de opleiding? En wat vindt hij zo mooi aan zijn vak?
Lees meer
22 jul 2020
Verpleegkunde en Verzorgende IG: leren in én over de dagelijkse praktijk
Onze studenten Verpleegkunde en Verzorgende-IG hebben de afgelopen maanden in, maar ook óver de dagelijkse praktijk geleerd. Toen de coronacrisis uitbrak, ontwikkelde docent Monique Meurs samen met haar collega’s een online leerwerkmodule over het virus. Deze module bleek dé tool om vanuit huis alle kanten van de zorg te leren kennen.
Lees meer
15 jul 2020
Afstuderen bij Sport & Bewegen: “In een jaar tijd doe je veel verschillende dingen”
Hoera, student Aniek heeft haar diploma Sport & Bewegen behaald! Dat diploma kreeg ze niet zomaar. Het afgelopen jaar was ze superdruk met begeleiden, organiseren, coördineren, ontwikkelen en lesgeven. Hoe kijkt ze terug op het afstuderen?
Lees meer
10 jul 2020
Creatieve diplomering bij Landstede MBO Harderwijk
Special delivery in deze coronatijd: Landstede MBO Harderwijk bezorgde donderdag en vrijdag in de hele regio Harderwijk diploma’s aan huis, per Engelse dubbeldekker bus! Bijna vijftig studenten van de opleidingen Handel & Commercie kregen het felbegeerde document persoonlijk door hun team van docenten overhandigd. Een creatief voorbeeld hoe de verschillende opleidingen binnen Landstede MBO hun diplomering hebben verzorgd.
Lees meer
6 jul 2020
Maico Mulderij bereidt zich voor op EuroSkills en leert Team NL kennen
Voor de meeste studenten is het vakantie. Maar niet voor Maico Mulderij. Hij gaat zich de komende maanden voorbereiden op EuroSkills, het EK voor beroepen dat in januari 2021 in het Oostenrijkse Graz plaatsvindt. Maico mag daarheen omdat hij in maart bij de nationale Skills Heroes-finales landskampioen werd voor de vakrichting Mediavormgever. Zaterdag 4 juli was de aftrap voor Team NL dat bestaat uit 26 studenten van mbo-opleidingen uit heel Nederland.
Lees meer
3 jul 2020
Studenten Bouw & Architectuur ontwerpen circulaire garage voor provincie Overijssel
Aan een officiële opdracht voor de provincie Overijssel werken terwijl je nog op school zit? Thijs Smit en Quin Heijkoop van Bouw & Architectuur doen het. Samen met zes medestudenten maken ze een ontwerp voor een circulaire parkeergarage.
Lees meer
1 jul 2020
Expositie Fotografiestudent Jelle Bakker te zien tijdens PROTO Art&Design Zwolle
Kijk onze student Fotografie Jelle Bakker nou eens shinen! Jelle is door zijn opleiding geselecteerd om deel te nemen aan PROTO Art&Design Zwolle. En daar zijn wij heel trots op!
Lees meer
8 jun 2020
Landstede Vakantieschool gaat door in de zomer
De komende zomervakantie gaat de Landstede Vakantieschool door! Leerlingen en studenten die bijvoorbeeld door de coronacrisis moeite hebben met Nederlands, Engels of rekenen en daarmee actief aan de slag willen, kunnen in Harderwijk en Zwolle terecht bij de Landstede Vakantieschool! Natuurlijk worden bij de Vakantieschool de maatregelen op basis van de richtlijnen van de overheid in acht genomen en zal het onderwijs op anderhalve meter worden vormgegeven. De gezondheid van leerlingen, studenten en medewerkers staan daarbij voorop.
Lees meer
14 mei 2020
Thuis praktijkervaring opdoen met de ingrediëntenbox
Alle restaurants in Nederland zijn gesloten. Zo ook Gerecht & Land, het opleidingsrestaurant van de horecastudenten van Landstede MBO. Om studenten alsnog goed voor te bereiden op hun examens, hebben zij onlangs een ingrediëntenbox ontvangen. Met deze unieke box kunnen studenten thuis de benodigde praktijkervaring opdoen.
Lees meer
7 mei 2020
Kiezen in coronatijd doe je zo!
Breekt het zweet jou al uit bij de gedachte dat je nog een opleiding moet kiezen? Want hoe pak je dat nou aan? Alle open dagen zijn afgeblazen en een dagje meelopen zit er al helemaal niet in. Bij Landstede MBO hebben we daar iets op bedacht.
Lees meer
6 mei 2020
Landstede MBO breidt technische opleidingen uit met Fanuc robots
Vanaf het nieuwe schooljaar staan er drie nieuwe Fanuc robots in het techniekpark bij Landstede MBO in Harderwijk. De aanschaf van deze robots is mede mogelijk gemaakt door het Regionale Investeringsfonds Industriële Robotica (RIF). Met deze nieuwe robots kan Landstede MBO het keuzedeel Industriële Robotica aanbieden. Onder deze nieuwe robots is onder andere de bijzonder snelle Scara-robot. Met deze robot kan Landstede MBO een uniek stukje onderwijs neerzetten!
Lees meer
5 mei 2020
Filmpremière: Sanne en Nienke praten over vrijheid aan virtuele keukentafel
Op 5 mei ging op YouTube de film About Freedom in première! In deze film spelen Sanne Toet en Nienke de Bue, studenten van de opleiding Mediaredactiemedewerker, een belangrijke rol. Samen met Jan Terlouw, vrijheidsambassadeur Leila Prnjavorac en zes andere studenten nemen ze plaats aan een virtuele keukentafel om te praten over vrijheid.
Lees meer
28 apr 2020
Webinar-driedaagse: Lotte Nooijen over Handel & Commercie
Was jij bij onze webinar-driedaagse? Studenten en docenten vertelden je alles over de opleidingen van Landstede MBO. Ook derdejaars student Lotte Nooijen kwam aan het woord. Hoe vond ze het om bij zoveel mensen thuis op het beeldscherm te verschijnen?
Lees meer
31 mrt 2020
Aanmelden voor 1 mei
Je hebt misschien wel gehoord dat je je voor 1 april moet aanmelden om zeker te zijn van plaatsingsrecht, zodat je komend schooljaar kunt starten met een mbo-opleiding. We snappen dat het iets lastiger is om nu een keuze te maken voor een opleiding. Gelukkig is in overleg met het ministerie de aanmelddatum van het toelatingsrecht uitgesteld met een maand tot 1 mei!
Lees meer
24 mrt 2020
Richtlijnen rondom het coronavirus
Lees meer
19 mrt 2020
Zorg en beroepsonderwijs slaan handen ineen in strijd tegen coronavirus
Door de coronacrisis is de druk op de zorg toegenomen, waardoor elke extra hand aan het bed welkom is. In Zwolle hebben Landstede MBO, mbo Menso Alting en het Deltion College de samenwerking gezocht om studenten en leraren in te kunnen zetten in de zorg. De mbo’s en zorginstellingen in de regio brengen vraag en aanbod tussen zorg en onderwijs bij elkaar.
Lees meer
13 mrt 2020
Het Open Huis van 19 maart gaat niet door
In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, gaat het Open Huis van donderdag 19 maart niet door. Wij volgen daarmee het advies op van het RIVM om evenementen met meer dan 100 mensen niet door te laten gaan.
Lees meer
11 mrt 2020
Eerste Skills-avontuur van Landstede MBO een hele mooie ervaring
Twee gouden medailles en een zilveren medaille heeft het team van Landstede MBO gewonnen bij de finales van de Nationale kampioenschapen voor beroepen; Skills Heroes. Voor het team van Landstede MBO, dat voor het eerst meedeed aan deze vakwedstrijden, een prestatie om trots op te zijn.
Lees meer
3 mrt 2020
Landstede MBO doet voor het eerst mee aan Skills the Finals
Negen studenten nemen deel aan Landelijke vakwedstrijden
Lees meer
12 feb 2020
Student heeft de regie bij MBOscrum
Werken in projectgroepen aan realistische projecten waarin het curriculum geïntegreerd is. Vaste werkruimtes, continu coaching en geen huiswerk. Er wordt gewerkt in dagdelen, zonder lesrooster en vakken. De opleidingsduur is flexibel, de student heeft de regie. Docenten én studenten van de ICT-opleidingen van Landstede MBO in Harderwijk zijn laaiend enthousiast over MBOscrum.
Lees meer
4 feb 2020
Vakantieschool weer open tijdens voorjaarsvakantie
Leerlingen, studenten en volwassenen die hun niveau willen ophalen van Nederlands, Engels en/of rekenen zijn ook deze voorjaarsvakantie van harte welkom op de Landstede Vakantieschool. Hier kunnen deelnemers tijdens de vakantie een 'stoomcursus' volgen waarin de kennis van deze vakken wordt opgefrist of bijgespijkerd.
Lees meer
3 feb 2020
Studenten Mediaredactie presenteren zelfgemaakte glossy’s
Op woensdagavond 29 januari presenteerden de derdejaars studenten Mediaredactiemedewerker officieel hun glossy’s in poppodium Hedon Zwolle. Ze hebben een half jaar aan deze ‘meesterproef’ gewerkt en zijn dan ook trots op hun eindproducten. Studenten Mediavormgeving hebben de glossy's vormgegeven.
Lees meer
16 jan 2020
De mbo-sfeer proeven tijdens ‘Beleef Landstede MBO Salland’
Vriezenveen, Almelo, Hellendoorn, Nijverdal: uit de wijde regio kwamen zo’n 900 vmbo-leerlingen deze week een kijkje nemen bij Landstede MBO in Raalte. ‘Beleef Landstede MBO Salland’ is inmiddels een goede traditie om leerlingen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van het mbo. ‘Een mooie manier om de sfeer te proeven’, daar zijn de nieuwsgierige vmbo’ers het over eens.
Lees meer
14 jan 2020
Studenten V&B Zwolle zamelen geld in voor Stichting Kind in Beeld
Studenten van Landstede MBO Veilig & Beschermd in Zwolle hebben afgelopen maandag een cheque ter waarde van € 1.176,- overhandigd aan Bert en Rob Teitsma van Stichting Kind in Beeld. Ze haalden het geld op door bingo te spelen.
Lees meer
13 jan 2020
Keuzegids 2020: Landstede MBO stijgt naar plaats 5
Landstede MBO haalt ook in 2020 hoge cijfers in de Keuzegids MBO. In de vorige editie steeg de onderwijsinstelling met hoofdvestigingen in Harderwijk, Raalte en Zwolle al naar de zevende plaats; dit jaar noteert Landstede zelfs de vijfde positie.
Lees meer
6 jan 2020
Een goed begin is het halve werk voor studenten Sport & Bewegen
Eerst opwarmen bij het kampvuur, daarna warme chocolademelk en tot slot een intensieve warming-up. Ruim 300 eerstejaars studenten Sport & Bewegen waren goed voorbereid op hun nieuwjaarsduik op maandagochtend 6 januari in de Zwolse Agnietenplas. Na afloop was er lekkere soep van Unox. En wie wilde kon nagenieten in een van de zes warmwaterbaden.
Lees meer
30 nov 2019
Curator World Press Photo blij met de inzet van studenten Landstede MBO
Een geslaagde opening van World Press Photo in de Zwolse Grote Kerk afgelopen vrijdag. De meer dan 150 aanwezigen waren onder de indruk van het beeldmateriaal en de optredens van onder andere conflictfotograaf Eddy van Wessel. De organisatie van het evenement ligt in handen van studenten, docenten en coördinatoren van Landstede MBO. ‘Ze hebben het professioneel aangepakt. Dat vind ik geweldig’, aldus curator Sanne Schim van der Loeff van World Press Photo.
Lees meer
27 nov 2019
Studenten Landstede MBO organiseren World Press Photo
Meer dan honderd studenten van Landstede MBO werken mee aan de organisatie van World Press Photo Exhibiton in Academiehuis de Grote Kerk, van 30 november tot 22 december. Behalve foto’s van de wereldwijde winnaars is ook beeldmateriaal van studenten fotografie te zien. Bijzonder detail: de projectleiding van Landstede MBO heeft conflictfotograaf Eddy van Wessel bereid gevonden om een presentatie te geven over zijn werk en zijn motivatie tijdens de opening.
Lees meer
26 nov 2019
Landstede MBO Harderwijk opent met trots Pub Westend
Onder grote belangstelling opende voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur van Landstede Groep vorige week Pub Westend bij Landstede MBO Harderwijk. Hij werd enthousiast bijgestaan door oud-leerlingen van de opleidingen horeca en dienstverlening. ‘Dit is de kroon op het fantastische werk dat dit team de afgelopen jaren samen met de studenten heeft verricht. Ik ben heel trots’, zegt directeur Miluska Broekhuis.
Lees meer
22 nov 2019
Komend schooljaar nieuwe opleidingen bij Vrij & Gastvrij
Gasten bedienen, werken in de foodsector of voorraad beheren en gebouwen onderhouden. Het zijn maar een paar voorbeelden van werkzaamheden die in de hospitality branche voorkomen en waarvoor veel vraag is naar medewerkers. Het Landschap Vrij & Gastvrij van Landstede MBO speelt hier vanaf komend schooljaar op in met twee nieuwe BOL-opleidingen in Zwolle: Medewerker Fastservice (niveau 2) en Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 3).
Lees meer
15 nov 2019
Virtuele leeromgeving geopend tijdens Veiligheidsdag
Gamen met vrienden? Bij de Veiligheidsacademie van Landstede MBO in Harderwijk doe je het gewoon onder schooltijd. Afgelopen donderdag werd tijdens de jaarlijkse Veiligheidsdag een nieuwe, virtuele leeromgeving geopend. Deze omgeving maakt onmogelijke scenario’s mogelijk, waardoor je als student nog beter wordt voorbereid op de praktijk.
Lees meer
8 nov 2019
Steeds meer meiden kiezen voor autotechniek
Autotechniek valt steeds meer in de smaak bij jonge, getalenteerde vrouwen. Afgelopen jaar zijn bij de opleidingen Autotechnicus en Eerste Autotechnicus van Landstede MBO in Harderwijk maar liefst drie meiden gestart en nummer vier staat te popelen om te beginnen. “Dat zijn ontzettend mooie ontwikkelingen,” aldus docent Tom Swinkels.
Lees meer
17 okt 2019
Duurzaam koken Landstede MBO Harderwijk: leerzaam, leuk en lekker!
Kroketten met krekelvulling, een chocoladetaart gegarneerd met sprinkhanen, bijenlarvenijs en pompoensoep met een topping van mieren. Een kleine greep uit de vele exotische gerechten die studenten en (gast)docenten uit Finland, Engeland, Spanje, Dordrecht en gastgemeente Harderwijk met veel fantasie en plezier bereidden. Pub Westend bij Landstede MBO Harderwijk is deze week de thuisbasis van SusCop, Sustainable Cooking for the Planet. ‘Het is ongelofelijk leerzaam!’ Daar zijn alle betrokkenen het over eens.
Lees meer
12 okt 2019
Fashion-studenten presenteren duurzame kledingcollectie tijdens DSFW
Onze Fashion-studenten zijn een ervaring rijker! Op zaterdag 12 oktober presenteerden ze hun duurzame kledingcollectie tijdens het Klerenzooi Festival, het hoogtepunt van de Dutch Sustainable Fashion Week in Zwolle. Een groot succes. Bekijk je de foto’s, dan kun je je bijna niet voorstellen dat de collectie volledig uit onverkoopbare retouren van Wehkamp bestaat.
Lees meer
3 okt 2019
DSFW: Afgedankte broek, trui of blouse? Nog prima te gebruiken!
Van een doos vol retouren een stijlvolle kledingcollectie maken? Rianne, Femke en hun medestudenten van de opleiding Fashion, landschap Mooi & Mode, bewijzen dat afdankertjes potentie hebben: tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week Zwolle geven ze het overschot van Wehkamp een tweede leven.
Lees meer
6 sep 2019
Landstede MBO en Deltion College pakken succesvol het personeelstekort in de horeca aan
Landstede MBO en Deltion College hebben hun krachten gebundeld. Samen zetten zij zich in om de grote tekorten van goed opgeleide koks binnen de horeca te verminderen. Om dit te bereiken, startten zij in februari met de leergang Aankomend Kok. En met resultaat! In totaal hebben 8 studenten deze leergang succesvol afgerond. Gisteren namen zij hun mbo-certificaat ‘Koken in de horeca’ in ontvangst.
Lees meer
3 sep 2019
Landstede MBO Raalte start praktijkleerroutes Zozijn en Salland
Inspelen op de zorgvraag van de toekomst. Uitgaan van de leervraag van de student. Het onderwijs zo naadloos mogelijk laten aansluiten op de praktijk. Met die uitgangspunten zijn twaalf zorginstellingen in de regio en Zozijn Raalte in samenwerking met Landstede MBO Raalte praktijkleerroutes gestart. De studenten lopen stage en leren in de praktijk, met baangarantie. ‘Deze manier van opleiden leert de studenten zelfstandig en zelfredzaam te zijn, met veel verantwoordelijkheidsgevoel en kennis van zaken’, zegt projectleider Ceciel Korsmit-van den Berg.
Lees meer
12 jul 2019
Digitale Rembrandt-kunst van student Tamara Wieberdink prijkt deze zomer in het Rijksmuseum
“Laat je inspireren door Rembrandt”, luidde de oproep van het Rijksmuseum begin dit jaar. Meer dan 8000 mensen uit 95 landen gaven er gehoor aan. Het kunstwerk ‘Rembrandt onder de Loep’ van Landstede MBO Harderwijk-student Tamara Wieberdink behoort tot de selectie die de finale heeft bereikt. Haar unieke, digitale versie van Rembrandts “Kop van een oude man” is vanaf 15 juli twee maanden te zien bij het Rijksmuseum als onderdeel van de publiekstentoonstelling “Lang Leve Rembrandt”. ‘Ik ben supertrots dat ik dit bereikt heb!’ aldus Tamara.
Lees meer
5 jul 2019
Straattaal afgewisseld met dure termen tijdens studentenrechtbank
Studenten betreden met gespannen gezichten zaal 18 van Rechtbank Overijssel locatie Zwolle. Het portret van Koning Willem-Alexander met zijn perfecte vlinderdasje torent hoog boven iedereen uit. De microfoontjes staan op scherp en netjes opgepoetste kannen water staan klaar voor droge strotjes en klamme handen. De druk wordt opgevoerd door de aanwezige eerstejaarsstudenten van de opleiding en trotse papa’s en mama’s die hebben plaatsgenomen op de publieke tribune.
Lees meer
28 jun 2019
Landstede MBO speelt met Grondwerk bijzondere rol in tiendaags Art & Design event PROTO
Dat Zwolle bruist van de creativiteit is van 28 juni tot en met 7 juli merkbaar tijdens het Art & Design event PROTO. Mbo- en hbo-studenten vormgeving en kunst en creatieve professionals laten op verschillende manieren hun werk zien. Op het podium, in glazen containers en door vele media-uitingen. Maar liefst 300 Landstede MBO-studenten zijn op verschillende manieren betrokken bij Grondwerk, het Landstede MBO-gedeelte van PROTO . ‘Het bijzondere van onze deelname is de crossmediale verbanden tussen de vele verschillende opleidingen en jaargangen’, zegt Els van Doornen, projectcoördinator Grondwerk.
Lees meer
26 jun 2019
Publicatie boek over excellentieprogramma BrainBoost
‘Ontwikkel onderwijs voor jongeren die meer kunnen en willen’. Met deze opdracht daagde het ministerie van OCW in 2015 mbo-scholen uit om programma’s te ontwikkelen die excellent vakmanschap bevorderen. Landstede MBO ging aan de slag en ontwikkelde samen met mbo Menso Alting het excellentieprogramma BrainBoost. Het eigenzinnige project werd zo’n succes dat het schrijven van een boek hierover een logische stap was, want kennis moet worden gedeeld! Het nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) maakte de uitgave mede mogelijk.
Lees meer
20 jun 2019
Samenwerking bij opleiding Vakman Ondernemer nu officieel
Veel mbo-studenten dromen van hun eigen bedrijf. Daarom bieden het Deltion College, Landstede MBO en mbo Menso Alting sinds kort gezamenlijk de opleiding Vakman Ondernemer aan. Op woensdag 19 juni tekenden de voorzitters van het College van Bestuur, Bert Beun en Theo Rietkerk, een overeenkomst om de samenwerking officieel te maken.
Lees meer
11 jun 2019
Onderwijsinspectie bijzonder positief over prestaties scholen Landstede Groep
Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de Inspectie van het Onderwijs ieder onderwijsbestuur in Nederland. Dit jaar onderzocht de onderwijsinspectie het bestuur van Landstede Groep. Conclusie: voor zowel het middelbaar beroepsonderwijs als het voortgezet onderwijs is het onderwijs van goede kwaliteit en zijn de financiën op orde. Een bijzonder positief resultaat waar Landstede Groep trots op is.
Lees meer
11 jun 2019
Studenten Landstede MBO ontwerpen prijswinnend circulair kantoorgebouw
Het Bouw & Architectuur-studentteam van Landstede MBO in Harderwijk heeft dit jaar de inmiddels traditionele, landelijke Hibertad Challenge gewonnen. Met hun unieke ontwerp voor een circulair kantoorgebouw voor een echte opdrachtgever kwam het zevenkoppige team volgens de jury als beste uit de verf. Ze wonnen de felbegeerde wisselbeker en een bedrag van 250 euro.
Lees meer
22 mei 2019
Studenten Fotografie exposeren bij start nieuwe theaterseizoen
‘Laat je inspireren door het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse theaters en maak er beeld bij’. Ook dit jaar kregen de tweedejaars studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek de inspirerende carte blanche-opdracht om de start van de kaartverkoop van de Zwolse Theaters met beeldmateriaal te omlijsten. Dit resulteerde in 16 grote foto’s. Zie de video hieronder voor een impressie. Deze is gemaakt door student AV Joran Klooster.
Lees meer
21 mei 2019
Studenten verwennen (ex-)kankerpatiënten tijdens Viva la Landstede-dag
Het is inmiddels een heel mooie traditie: studenten van de kappersopleiding en de opleiding schoonheidsverzorging verzorgen een fijne verwenmiddag voor (ex-)kankerpatiënten. Dit jaar meldden zo’n twintig gasten zich aan voor Viva la Landstede. ‘Geen gebrek aan studenten, ze doen heel graag mee aan deze middag’, zegt docent Gerda Borneman.
Lees meer
17 mei 2019
Sokken met een knipoog
‘Ontwerp een item dat ik kan dragen met Prinsjesdag, met iets bijpassends voor mijn vriendin.’ Dit opmerkelijke verzoek deed voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur van Landstede Groep aan studenten van de opleiding Mooi & Mode. De vraag werd gesteld na afloop van een interactieve gastles over politiek. Leuk detail: de les werd omlijst door de expositie ‘Voxpop. Alle stemmen gelden’ van het provinciale programma ‘Overijssel doet mee!’
Lees meer
16 mei 2019
Landstede MBO wint wisselbeker als beste school voor Zwolse mbo-rekenwedstrijd
De finale van de Rekenwedstrijd voor de vijf Zwolse mbo’s was woensdagmiddag uiterst spannend. In de laatste vijf minuten gaf Jedidja Wind van het CIBAP College op de laatste vier vragen in 3F een goed antwoord: zij won de eerste prijs. Ryan Hardjoprajitno van het Deltion College ging er met de eerste prijs op 2F-niveau vandoor, hij had maar 22 minuten nodig voor de dertig vragen. Initiatiefnemer en organisator Landstede MBO had het hoogste gemiddelde van de zes winnaars in 2F en 3F en won de wisselbeker voor de beste school. ‘Een geweldig Zwols initiatief’, constateerde Practor Rekenen Jurriaan Steen. ‘Dit verdient landelijke navolging.’
Lees meer
10 mei 2019
Studenten Landstede MBO aan de slag voor en met Stadkamer
Een krantje met daarin de activiteiten voor het amateurkunstfestival ‘Ik Toon’, rechtenvrije foto’s voor de beeldbank, een aftermovie van de Kindermuziekweek, een eetculturenfestival, eigen geschreven vakbladen, organisatie van evenementen en vele andere projecten. Landstede-studenten van de creatieve opleidingen gaan samenwerken met de Stadkamer. Zo willen ze hun talenten aan de inwoners van Zwolle tonen. Een mooie kans voor zowel de studenten, als Stadkamer.
Lees meer
6 mei 2019
Landstede en Bevrijdingsfestival Overijssel: onafscheidelijk
Het is de 29ste editie van het grootste bevrijdingsfestival van Nederland. En het is alweer de 14e keer dat studenten van Landstede zich inzetten om er een succes van te maken. ‘Wij kunnen niet zonder elkaar’, zegt coördinator en docent Evenementenorganisatie Laura van der Meijden, die ooit zelf bij het Bevrijdingsfestival Overijssel werkte. ‘De 200 studenten vormen een belangrijk deel van de in totaal 950 vrijwilligers, terwijl het BFO een belangrijk deel uitmaakt van ons lesprogramma. Nergens leren onze studenten Medewerker Evenementenorganisatie zoveel als in deze praktijk.’
Lees meer
18 apr 2019
Industriële Robotica vraagt intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs
Dit bleek de rode draad tijdens de Dag van de Robotica op 18 april waar vele studenten, ondernemers en onderwijsinstellingen aanwezig waren. Deze dag werd georganiseerd door Deltion College, Hogeschool Windesheim, het Fieldlab Industrial Robotic en Landstede MBO en stond volledig in het teken van een levenlang leren en Industriële Robotica. Aanleiding voor het event is de afronding en oplevering van het nieuw ontwikkelde mbo-keuzedeel Industriële Robotica die o.a. gevolgd kan worden bij Landstede MBO. Het eerste en enige lesmateriaal in Nederland op dit vakgebied wat officieel is geaccrediteerd.
Lees meer
16 apr 2019
Lekker op z’n gezondst
Zes vestigingen van Landstede MBO/mbo Menso Alting Zwolle hebben vandaag, op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, een Gouden Schoolkantineschaal uitgereikt gekregen. De kantinemedewerkers werkten er dit jaar keihard aan om aan de richtlijnen van het Voedingscentrum te voldoen. Zij ontvingen de gouden schalen op bijzonder feestelijke wijze tijdens het jaarlijkse V.I.P.-event op het centercourt van het Landstede Sportcentrum uit handen van projectmedewerker Annouk Welbergen van het Voedingscentrum.
Lees meer
15 apr 2019
Eenjarige opleiding Leidinggevende niveau 4 bij Landstede MBO
Leidinggevende vaardigheden kun je in elke baan, op ieder vakgebied goed gebruiken. De eenjarige opleiding leidinggevende niveau 4 van Landstede MBO is interessant voor iedereen met een afgeronde niveau 3-opleiding, die de ambitie heeft om op z’n eigen vakgebied een level hoger te gaan. ‘Het is een intensieve, maar heel gave opleiding waarin je veel leert over het aansturen van mensen, maar ook over jezelf’, zeggen studenten Martine Vonk en Annemarie Tol.
Lees meer
11 apr 2019
Gastvrouw Daphne Kolk wint internationale Talent van de Toekomst Bokaal
Van 31 gastheren en -vrouwen die 17 mbo-opleidingen uit Nederland, België en Engeland vertegenwoordigden, bleek student Daphne Kolk uit Kampen van de opleiding Gastheer/Gastvrouw van Landstede MBO het meest veelbelovende talent. Zij won deze week in Vianen de Talent van de Toekomst Bokaal.
Lees meer
3 apr 2019
Rekenwedstrijd Landstede MBO pittig, maar geslaagd
Op Landstede MBO kan men rekenen, blijkt uit de rekenwedstrijd die woensdagmiddag op het Zwolse Rechterland werd gehouden. Zo’n 35 studenten en medewerkers lieten hun hersenen kraken op sommen als: hoeveel is wortel 5 maal wortel 80? En hoeveel is 54 gedeeld door 2/3? En dat allemaal zonder rekenmachine. Thomas van Wijngaarden won in categorie 2F, Joey de Weerd in 3F en van de medewerkers ging Stijn Soeters er met de prijs vandoor.
Lees meer
29 mrt 2019
Landstede-voorzitter Theo Rietkerk geeft gastles over politiek
‘Prinsjesdag is op de vierde dinsdag van september.’ En: ‘De Eerste Kamer heeft vijftig zetels’. Het zijn twee van de stellingen die voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur van Landstede Groep donderdag voorlegde aan zo’n zestig studenten Juridisch Administratief Dienstverlener. ‘Ik wil de politiek begrijpelijker maken voor de studenten en benadrukken dat het belangrijk is dat ze van hun stemrecht gebruik maken, op welke manier dan ook’, legt hij uit.
Lees meer
15 mrt 2019
Landstede MBO in zijn volle kracht tijdens de week van Zorg en Welzijn
Honderden workshops met de meest uiteenlopende thema’s van dagbesteding voor dementerenden tot stamcel- en bloeddonatie en songteksten schrijven. Het traditionele zorgcongres waar onderwijs en werkveld elkaar ontmoeten. Een bezoek aan de Zorgtotaal Vakbeurs. De opleidingen Gezond & Wel van Landstede MBO staan gedurende de landelijke Week van Zorg en Welzijn bol van de bijzondere activiteiten. Tijdens deze week wordt duidelijk hoe enorm het netwerk van Landstede MBO is en hoe bereid externe organisaties zijn om deel te nemen. ‘Het is dè week voor studenten om zich te kunnen oriënteren’, zeggen de organisatoren.
Lees meer
12 mrt 2019
CDA-delegatie luncht bij Landstede MBO op Het Perron in Dronten
Tachtig ouderen van eten en drinken voorzien. Gasten van het VraagElkaarCafé bedienen. Of zoals nu: Tweede Kamerlid Joba van den Berg en Statenlid Chris Schotman samen met vijftien CDA’ers voor een lunch ontvangen.
Lees meer
5 mrt 2019
Studenten knippen mannen met baarden en leren zo het barbiersvak
Het beroep van de barbier is een zeer oud ambacht. Studenten van de Kappersopleiding van Landstede MBO kunnen sinds kort het keuzedeel Barbier kiezen. ‘Om de studenten het vak tot in de puntjes te kunnen leren, zijn twintig spiksplinternieuwe barbiersstoelen aangeschaft’, zegt directeur Robert van Overvest.
Lees meer
2 mrt 2019
Respect voor ieders privacy: aangepaste cookiemelding
Landstede MBO hecht belang aan het respecteren van een ieders privacy.
Lees meer
21 feb 2019
Studenten Mediaredactie leren radio maken in eigen, professionele studio
Een mengpaneel, een indrukwekkende opname- en afspeelcomputer, vier telefoonvorken, professionele microfoons en koptelefoons, talloze kabels en een actieve redactie: het ademt radio in het mediaredactielokaal van Landstede MBO aan het Zwolse Stadionplein. Sinds kort beschikt de opleiding Mediaredactie over alles wat er nodig is om kwalitatief uitstekende radio-uitzendingen en podcasts te maken.
Lees meer
13 feb 2019
Opleiding Maatschappelijke Zorg samen met Zozijn
Landstede MBO in Raalte en Zozijn slaan de handen ineen om toekomstige medewerkers van de zorginstelling op locatie op te leiden voor het vak. Vanaf september 2019 start een gezamenlijke driejarige opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4. Aan het eind van deze drie jaar heeft de student kans op een vast dienstverband bij Zozijn. Hiermee spelen de beide organisaties krachtig in op de krappe arbeidsmarkt in de zorg.
Lees meer
23 jan 2019
Studenten Gerco en Maaike over de opleiding HRM: ‘Uitdagende theoretische opleiding met kans op werk’
Het schrijven van vacatureteksten, in gesprek gaan met sollicitanten, arbeidsovereenkomsten opstellen, salarisadministratie en zo kunnen we nog veel meer taken noemen die een medewerker Human Resource Management (HRM) uitvoert. Een veelzijdig beroep waarbij je hèt aanspreekpunt voor medewerkers bent binnen de organisatie. Maaike en Gerco volgen deze uitdagende opleiding.
Lees meer
18 jan 2019
Door inzamelingsactie heeft oud-leerling eigen hulphond
Oud-leerling Cheryl Zwoferink heeft sinds een maand een hulphond. Cheryl kreeg Kensi dankzij een actie tijdens de jaarlijkse kerstmarkt van Landstede MBO in Raalte. Dankzij de hulphond heeft ze weer een toekomst.
Lees meer
15 jan 2019
Vmbo-leerlingen proeven de mbo-sfeer tijdens ‘Beleef Landstede Salland’
Meer dan 900 derdejaars vmbo-leerlingen uit de wijde regio proeven deze week de sfeer bij Landstede MBO in Raalte. ‘Beleef Landstede Salland’ is al jaren een prima manier om de leerlingen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van het mbo. In zeven praktische workshops van 20 minuten kunnen ze snuffelen aan de vele verschillende opleidingen. ‘Prima manier om je te oriënteren!’ vinden veel van de leerlingen.
Lees meer
22 dec 2018
Landstede-studenten zetten kwaliteiten in tijdens Kerst in Oud Kampen
Om een evenement als Kerst in Oud Kampen te organiseren, heb je nogal wat medewerkers met verstand van zaken nodig. Jaarlijks zetten studenten Beveiliger van Landstede MBO zich in om de toestroom van zo’n 90.000 bezoekers in goede banen te leiden. Dit jaar hielpen de eerstejaars studenten Evenementenorganisatie voor de tweede keer mee. Praktijkleren op z’n best!
Lees meer
17 dec 2018
Landstede MBO op plek 7 in Keuzegids 2019
Landstede MBO haalt hoge cijfers in de Keuzegids Mbo 2019, die dinsdag 18 december uitkomt. De onderwijsinstelling met opleidingen in Zwolle, Raalte en Harderwijk stijgt in totaal 15 plaatsen ten opzichte van de vorige editie. Landstede MBO staat daarmee landelijk op een stevige zevende plaats.
Lees meer
13 dec 2018
actie "Glazenhuis" bij Landstede MBO op de Fuchsiastraat
Drie dagen non-stop actievoeren met een heus 'Glazenhuis' en verzoekplaten voor een euro, per plaatje draaien. Dat was de missie van een club studenten van Landstede MBO aan de Fucbsiastraat in Zwolle, om zo Serious Request en de Voedselbank Raalte e.o, te ondersteunen. Na drie dagen zonder eten, werden de studenten door de directeur van de Landstede MBO -locatie weer "verlost" van hun vrijwillige opsluiting, De actie leverde een bedrag op van 1465,10 euro.
Lees meer
7 dec 2018
College B&W bezoekt Landstede MBO/Menso Alting
Landstede MBO/Menso Alting kreeg vandaag bezoek van leden van het college B&W van Zwolle. Wethouders Ed Anker, René de Heer, William Dogger en Klaas Sloots bezochten de locatie Fuchsiastraat en lieten zich informeren over ‘Preventief werken, ziekte versus ongeoorloofd verzuim’ in het kader van het regio VSV (Voortijdig School Verlaten) project Verzuim. Binnen dit project werken scholen en gemeente nauw samen, zodat de jongere in beeld is en waar nodig ondersteuning kan krijgen. Na een welkom van (regio)projectleider VSV & Verzuim Adinda Hukema ging het gezelschap in gesprek met de verzuimcoördinator Barty Kits en Leerplichtambtenaren Allard Muis en Wendy Lueks.
Lees meer
5 dec 2018
Hoe een Boeing 747 landt bij Landstede MBO
De wens: twintig nieuwere vliegtuigstoelen voor het huidige praktijklokaal van de opleiding Luchtvaartdienstverlening aan de Fuchsiastraat in Zwolle. Het eindresultaat: een 6,20 meter brede en drie klaslokalen lange Boeing 747-400.
Lees meer
22 nov 2018
Studenten halen ruim 10.000 euro op voor Hulphond Nederland
Anouk Smulders nam vandaag bij de Veiligheidsacademie een cheque van maar liefst 10.000 euro in ontvangst voor de stichting Hulphond Nederland.
Lees meer
20 nov 2018
Inspiratiedag ‘MBO-vakmanschap: Het kloppend hart van de Zorg’
De inzet van de mbo-student in de praktijk van de zorg” was het centrale thema tijdens de inspiratiedag ‘MBO vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg’, vrijdag 16 november in Theater Orpheus in Apeldoorn. Meer dan 220 deelnemers uit werkveld, onderwijs en opleidingen bespraken de vraag in teams en kwamen met unieke oplossingen. De dag was een initiatief van acht ROC’s en Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Oost-Nederland.
Lees meer
16 nov 2018
Nieuwe generatie mbo’ers brengt vernieuwing in bouwwereld
De bouwwereld is volop in ontwikkeling. Virtueel bouwen en ontwerpen, BIM en domotica raken steeds meer ingeburgerd. De nieuwe mogelijkheden bieden volop kansen voor het werkveld en alle betrokken organisaties. Het is dan wel van groot belang om up to date te blijven. Daarom organiseert Landstede MBO in Harderwijk tijdens de week van het ID (Innovatiehuis De Diamant) de inspiratiemiddag ‘Smart Buildings’: (ge)bouw in ontwikkeling op dinsdag 27 november.
Lees meer
8 nov 2018
Opening Kranenburg 2.0 door minister Ank Bijleveld
Minister van Defensie Ank Bijleveld opende vandaag de geheel vernieuwde locatie Kranenburg 2.0 van de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe (VANWV). De officiële gebeurtenis vond plaats tijdens de Veiligheidsdag 2018 in Harderwijk.
Lees meer
8 nov 2018
In gesprek over vriendschap op Dag van de Dialoog in Raalte
“Over vriendschap heeft iedereen een verhaal” De jaarlijkse Dag van de Dialoog vond woensdagavond 7 november voor de vijfde keer plaats bij Landstede MBO in Raalte. ‘Vriendschap’ was deze keer het dankbare gespreksonderwerp. Zo’n 120 deelnemers uit Raalte en omgeving, onder wie wethouder Gerria Toeter van het CDA, spraken met elkaar over vriendschap: Wat betekent vriendschap voor jou en welke mooie of teleurstellende ervaring heb jij met vriendschap?
Lees meer
5 nov 2018
Leer meer over de digitale wereld tijdens HCC open leerdag
Anti-virus, Virtual Reality, Arduino/Raspberry Pi: op dinsdag 13 november (van 9.30-15.00 uur) hoor je er alles over tijdens de HCC open leerdag. De open leerdag vindt plaats bij de ICT-opleidingen van Landstede MBO aan het Stadionplein 12 in Zwolle. Iedereen - jong en oud - met interesse in de genoemde en andere digitale producten en ontwikkelingen is welkom. Deelname is gratis.
Lees meer
2 nov 2018
Manager KLM opent Boeing 747 bij Landstede in Zwolle
Met een feestelijke druk op de knop openden student Mariska Zwanenpol en Olaf Hoftijzer, directeur training engineering & maintenance bij de KLM, vanmiddag de KLM Boeing 747-400 ‘City of Atlanta’ bij Landstede aan de Fuchsiatraat in Zwolle. ‘Als luchtvaartmaatschappij willen wij de studenten, onze toekomstige medewerkers, zo goed mogelijke trainingsmogelijkheden bieden. Wij vinden het geweldig hoe Landstede dat hier aanpakt en iedereen, intern en extern, erbij betrekt.’
Lees meer
29 okt 2018
Onderwijsbeurs Noordoost: 7 en 8 november
Op woensdag 7 en donderdag 8 november wordt weer het grootste voorlichtingsevenement voor onze regio georganiseerd, namelijk Onderwijsbeurs Noordoost in de IJsselhallen in Zwolle. Sta jij voor je studiekeuze? Of twijfel je over de studie die je gekozen hebt? Of heb je een zoon of dochter die voor zijn of haar studiekeuze staat? Breng dan een bezoek aan deze beurs. Je vindt er een ruim aanbod aan opleidingen op zowel mbo-, hbo-, en universitair niveau.
Lees meer
19 okt 2018
Studenten Groen & Dier actief bij Jumping Zwolle
Voor derdejaars studenten van de opleiding Paardensport & -houderij in Raalte is Jumping Zwolle de ideale mogelijkheid om te ervaren hoe de organisatie van een dergelijk evenement in elkaar steekt. Op de eerste dag van Jumping waren ze dan ook present om te helpen bij het springparcours. Zowel eerstejaars- als derdejaars studenten steken de komende dagen de handen uit de mouwen en hebben diverse taken zoals; schrijven bij de keuring van de paarden, hostess op de VIP-tribune, stalmedewerker en schrijven bij het springen.
Lees meer
18 okt 2018
Startsein landelijke actie Sheltersuit bij Landstede MBO Mooi & Mode
Bij Landstede MBO Mooi & Mode in Zwolle is donderdagochtend de landelijke campagne gestart voor het maken van drieduizend Sheltersuits. Deze pakken gaan naar vluchtelingenkampen in Sarajevo, Duinkerke en Lesbos. Het startsein werd gegeven door Erben Wennemars. Vandaag en morgen fabriceren onze studenten van Landstede MBO Mooi & Mode samen met Sheltersuit in totaal 150 tassen. In deze tassen komen warme Sheltersuits (jassen die ook als slaapzak dienen), om vluchtelingen op Lesbos, in Sarajevo en Duinkerke warm te houden deze winter.
Lees meer
11 okt 2018
Nieuwe look Landstede MBO: de student voorop
Landstede MBO heeft een nieuwe look! Meer dan 70 studenten en verschillende BPV-relaties hebben meegewerkt aan dit project. We zijn dan ook bijzonder trots op deze mooie serie. Dit is waar wij voor staan als Landstede MBO. De student staat bij ons letterlijk (en figuurlijk) voorop.
Lees meer
7 okt 2018
Koen Brouwer is de beste jonge autotechnicus van de provincie Flevoland
De 22-jarige Koen Brouwer uit Zeewolde is de beste jonge autotechnicus van Flevoland. Tijdens de finale van de Flevolandse monteursverkiezing liet hij vier concurrenten achter zich. "Ik had het niet helemaal verwacht, want ik zag dat de tegenstanders ook heel sterk waren".
Lees meer
4 okt 2018
Studenten en bedrijfsleven bedanken Kamerlid voor inzet praktijkleren
Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) is vanmiddag op bezoek bij Quantiparts in Zwolle. Tijdens dit bezoek werd zij bedankt voor haar inzet om ook in 2019 subsidie te blijven verstrekken voor goede begeleiding naar werk bij het praktijkleren. Quantiparts is een leerwerkbedrijf dat internationaal actief is. Onder meer in de ondersteuning en levering van onderdelen voor Classic Wärtsilä motoren t.b.v. scheepvaart en industrie.
Lees meer
4 okt 2018
'Het mbo krijgt nog niet de waardering die het verdient'
Zeker, het mbo zat – ooit – in het verdomhoekje. Inmiddels zitten ‘we’ massaal te springen om die goed opgeleide mbo’ers en groeit de waardering voor vakmensen. Wat is er veranderd? En klopt het dat je met een mbo-diploma de banen voor het uitkiezen hebt?
Lees meer
27 sep 2018
De mbo'er kan het verschil maken in het bewegingsonderwijs
Op veel basisscholen zijn sport en bewegen ondergeschikt geraakt. Dat is dramatisch. Daar waar juist de basis zou moeten worden gelegd voor een fitte levensstijl, wordt het bijna onmogelijk gemaakt. 'Te duur', 'geen ruimte', 'te ingewikkeld' en ook: 'Wij willen wel, maar zien geen mogelijkheden'. Geschreven door Jan Nijhuis en Thomas van der Staak van Landstede MBO in Zwolle en Ton Markink van Stichting Omnisport Zwolle.
Lees meer
18 sep 2018
Studenten Landstede MBO maken hoed Prinsjesdag
Net gestart aan een opleiding en direct een gave opdracht. Eerstejaarsstudenten Amir en Soraya van het Landschap Mooi & Mode van Landstede MBO zijn in hun eerste studieweek direct de uitdaging aangegaan: het maken van een hoed voor Prinsjesdag. De hoed wordt vandaag gedragen door Jacqueline Drok, directeur van het Carolus Clusius College.
Lees meer
17 sep 2018
Ambassadeur Landstede MBO maakt zich hard voor waardering van het mbo
Lid worden van een studentenvereniging, je collegekaart tonen om korting te krijgen bij de kapper, aanschuiven aan de bar van de lokale studentenkroeg. Een normale gang van zaken voor studenten in het hoger onderwijs. Binnenkort kunnen ook mbo’ers profiteren van deze voordelen, nu zij door de regering erkend zijn als student. In 2020 wordt de benaming officieel vastgelegd. ‘Was dat niet al zo dan?’, is de vraag die de 20-jarige William Deen, tweedejaarsstudent Onderwijsassistent bij Landstede MBO in Zwolle, regelmatig krijgt. ,,Mensen zijn er verbaasd over. Als ik ze vertel dat we eerder ‘deelnemers’ werden genoemd en daardoor geen gebruik konden maken van studentenkortingen, vinden ze dat
Lees meer
16 aug 2018
Informatieavonden in augustus
Op donderdag 23 augustus en donderdag 30 augustus organiseert Landstede MBO Informatieavonden voor leerlingen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding. Van 18.00 - 20.00 uur ben je van harte welkom op onderstaande locaties.
Lees meer
11 jul 2018
Afspraken over schoolkosten
Deze week werd er in de media volop gepubliceerd over schoolkosten. De MBO Raad heeft met OCW en de JOB in een ‘servicedocument schoolkosten’ afspraken vastgelegd. Ton Heerts, voorzitter MBO Raad: “De afspraken maken helder wie – student of school - waarvoor verantwoordelijkheid is. De scholen maken op basis van dit document met de studentenraad komend studiejaar afspraken, die per opleiding per studiejaar 2019-2020 ingaan.”
Lees meer
20 jun 2018
Student Landstede MBO organiseert uniek dancefestival Veldtrip
‘Organiseer een fictief Big Event’, luidde de eindopdracht van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie van Landstede MBO. Derdejaars student Robin Nijp (22) bedacht van A tot Z Dancefestival Veldtrip. ‘Klein’ verschil met de opdrachten van de andere studenten: Veldtrip is niet fictief, het vindt daadwerkelijk plaats op zaterdag 30 juni bij de Zwolse Wijthmenerplas.
Lees meer
20 jun 2018
Multimediaal Fashion Forward dit jaar in teken van kunst
Studenten van de opleiding Mode/maatkleding en andere Landstede MBO-opleidingen tonen donderdag 5 juli tijdens Fashion Forward hun creaties aan het Zwolse publiek. Dit hippe evenement in Schouwburg Odeon vindt jaarlijks plaats.
Lees meer
7 jun 2018
Landstede MBO studenten figureren bij een geslaagde rampenoefening
Dat was schrikken in het theater van Landstede aan het Zwolse Dokterspad, woensdagmiddag. Tijdens een informatiebijeenkomst met zo’n zestig studenten was er plotseling een luide knal te horen, waarna een alarmsignaal afging. Was het een gasexplosie? Een aanslag misschien? Nee, het was de oefening ‘Theatrum’ van de Veiligheidsregio IJsselland, GGD IJsselland en het Rode Kruis Nederland. De studenten speelden als figuranten in op de situatie. Ze leerden zo in de praktijk wat grootschalige opvang bij calamiteiten inhoudt, en welke trauma’s zich kunnen voordoen.
Lees meer
5 jun 2018
Feestelijke opening Techniekhal in Raalte
Landstede MBO in Raalte heeft er een splinternieuwe Techniekhal bij. Vrijdagmiddag kwamen ruim honderd mensen uit het werkveld en docenten, medewerkers en studenten bijeen om de opening van de nieuwe hal luister bij te zetten. Gastspreker Anton van der Heijden van de RDW gaf daarbij zijn visie op de toekomst van de wet- en regelgeving in het landbouwverkeer.
Lees meer
31 mei 2018
Landstede MBO scoort weer hoger in JOB-monitor
Voor de derde achtereenvolgende keer, worden Landstede MBO en Menso Alting Zwolle, beide onderdeel van Landstede Groep, beter beoordeeld door hun mbo-studenten. Vandaag zijn in de jaarbeurs in Utrecht de resultaten gepresenteerd van de JOB-monitor, het landelijke onderzoek naar de tevredenheid van studenten in het mbo dat elke twee jaar wordt uitgevoerd door JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). Alle mbo-instellingen doen hier aan mee. Net als bij de vorige editie, heeft 55% van alle mbo-studenten de JOB-monitor ingevuld.
Lees meer
25 mei 2018
William naar landelijke MBO Ambassadeursverkiezing
Een entree met limo en rode loper, een talentvolle dj, bekende juryleden, optredens van The Voice of Holland deelnemer Aïrto en een grote finale met bloemen, feestmuziek en confetti. Trotse ouders, familieleden, klasgenoten, docenten en bestuurders in de zaal. De winnaars William en Linde en de acht andere genomineerde mbo’ers genoten ervan. Allemaal hebben ze op hun eigen manier een bijzondere prestatie geleverd wat maakt dat zij ambassadeur zijn voor het mbo.
Lees meer
18 mei 2018
Aïrto treedt 24 mei op tijdens voorverkiezing Ambassadeurs MBO
De voorverkiezing wordt gepresenteerd door André van der Zee. The Voice of Holland deelnemer Aïrto treedt op! In de vakjury zitten onder ander PEC-voetballer Kingsley Ehizibue, Miss Lipgloss Cynthia Schultz en MBO Ambassadeur 2017 Sil de Weerd. De toegang is gratis!
Lees meer
13 apr 2018
Verrassende presentaties tijdens Outbox-Festival van BrainBoost
Een innovatieve out-of-the-box-drukte van belang in Schouwburg Odeon, donderdagmiddag. Excellente mbo’ers van het project BrainBoost van Landstede MBO en Menso Alting Zwolle, presenteerden op vindingrijke wijze hun antwoorden op vraagstellingen van echte opdrachtgevers tijdens het Outbox-Festival. ‘ Deze studenten kijken op een ongeconditioneerde manier naar vraagstukken: breed, minder gekaderd’, merkte één van de opdrachtgevers op. Precies zoals het project BrainBoost beoogt.
Lees meer
12 apr 2018
Werkveldbijeenkomst Gezond & Wel succes; meer autonomie voor de student
Zelfregie, eigen verantwoordelijkheid voor het leerproces, autonomie en de moraliteit van de student. Hoe het ook omschreven werd, het onderwerp liep als een rode draad door de werkveldbijeenkomst van Landstede Gezond & Wel, Veva, CareAcademy en het Zorgethisch Lab, afgelopen dinsdag in Harderwijk. De ruim 150 aanwezigen van meer dan dertig praktijkopleiders, instellingen, ziekenhuizen en opleidingen waren positief: ‘Verbinding en kennisuitwisseling is essentieel.’
Lees meer
11 apr 2018
Opdrachtgever InKontakt: We hebben nu een website die staat als een huis
Ontwerp een huisstijl en logo, en bouw een duidelijke, overzichtelijke website die aansluit op de doelgroep. Dat was de opdracht die Landstede studenten van de opleidingen Mediamanager, Applicatieontwikkelaar en Mediavormgever van de startende zorgorganisatie InKontakt kregen. Inmiddels functioneert www.InKontakt.nl helemaal naar wens. ‘We kijken terug op een leuk en geslaagd project’, daar zijn opdrachtgever, studenten en docenten het over eens.
Lees meer
4 apr 2018
Wethouder Christianne van der Wal: ‘#robotschool heeft de toekomst!’
Wie een technische opleiding volgt, kan vanaf het nieuwe schoolseizoen kiezen voor #robotschool in Harderwijk. Met “you’re in control #robotschool” is Landstede genomineerd voor het Samen Sterker Fonds van de Rabobank Randmeren. De finalist met de meeste facebook-likes en de beste pitch wint 22.500 euro, een mooi bedrag om onder andere de onmisbare industriële robot aan te schaffen. ‘#robotschool heeft de toekomst’, zegt wethouder Christianne van der Wal. ‘Ik roep iedereen op om de facebook.com/robotschoolharderwijk te liken!’
Lees meer
16 mrt 2018
Verkiezingsdebat voor en door studenten in Raalte
Afgelopen donderdag 15 maart vond in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag bij Landstede MBO Raalte een boeiend, door studenten van de school georganiseerd verkiezingsdebat plaats. Voor een publiek van honderden studenten bespraken lokale en regionale vertegenwoordigers van negen partijen hun speerpunten en gingen zij met elkaar en de zaal de verbale strijd aan over thema’s die door de studenten waren aangedragen.
Lees meer
15 mrt 2018
ICT-studenten organiseren voor de 14e keer Leer- en Doedag HCC!Seniorenacademie
Jong leert oud: een prima samenwerking! Hoe ga je als ICT’er om met de klant? Hoe verzorg je een presentatie? Hoe leg je digitale kwesties duidelijk en geduldig uit aan senioren? ICT-studenten van Landstede in Harderwijk brengen alle kennis die ze inmiddels hebben opgedaan in de praktijk op de jaarlijkse HCC Leer- en Doedag die woensdag 14 maart voor de veertiende keer in samenwerking met de HCC!SeniorenAcademie werd georganiseerd.
Lees meer
14 mrt 2018
Congres over gastvrijheid in de zorg
Zo’n honderd medewerkers van Isala en Landstede MBO kwamen dinsdag 13 maart bij elkaar in het theater bij Landstede MBO aan het Dokterspad in Zwolle, tijdens het congres ‘Jouw Zorg, Mijn Zorg’. Doel was kennis te delen over het onderwerp ‘Gastvrijheid in de zorg’. Belangrijkste gastsprekers waren communicatietrainer Peter Vader, verbeelding en manipulatiespecialist Henk Arnoldus en Margreet Melman, de bedenker van ‘Huidhonger’. De congresgangers namen deel aan workshops over onder meer geur, waarneming & beïnvloeding en aanraking.
Lees meer
7 mrt 2018
Landstede #robotschool genomineerd voor Samen Sterker Fonds
Nieuw: #robotschool in Harderwijk. Want wie een technische opleiding volgt, kan binnenkort kiezen voor industriële robotica, de ‘smart industry’ van de toekomst. Met #robotschool; you’re in control is Landstede genomineerd voor het Samen Sterker Fonds van de Rabobank Randmeren. De finalist met de meeste facebook-likes en de beste pitch wint 22.500 euro, een mooi bedrag om apparatuur te kunnen aanschaffen. Want wat is een robotschool zonder robot?
Lees meer
22 feb 2018
Secretariële beroepen: uitdagend en veelzijdig vakgebied
Het secretariële vakgebied is in ontwikkeling. Het beeld van de secretaresse die alleen koffie haalt en notulen uittypt, is niet meer van deze tijd. En toch leeft deze beeldvorming over het vakgebied nog steeds. Landstede MBO sprak hierover met Trudy Bentum (docent secretariële opleidingen bij Landstede MBO), Jolanda Bronsvoort (directiesecretaresse bij De Groot Vroomshoop, onderdeel van VolkerWessels) en oud-studenten Robin Nieuwboer (directiesecretaresse bij The Independence Company Zwolle) en Manouk Reimert (accountmanager bij PEC Zwolle).
Lees meer
12 feb 2018
Landstede en Sail Kampen tekenen samenwerkingscontract
Wat is voor mbo-studenten mooier dan praktijkervaring opdoen tijdens een landelijk aansprekend evenement? Landstede tekende vorige week een samenwerkingsovereenkomst en is daarmee officieel onderwijspartner van Sail Kampen. Het evenement vindt dit jaar plaats in het paasweekend, van 30 maart t/m 2 april. Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk van Landstede Groep en Frans van der Kolk, voorzitter van Sail Kampen, beide inwoners van Kampen, zijn vol enthousiasme over de samenwerking.
Lees meer
4 feb 2018
Praktijkhal geeft nieuwe impuls aan Transport & Logistiek
Het is wel een verschil: je vak leren uit een boek, of op een locatie waar je met alle materiaal kunt oefenen. De samenwerking tussen Van Buuren Opleidingen en Landstede heeft geresulteerd in een prachtige praktijkhal bij Van Buuren aan de Marsweg in Zwolle. Landstedestudenten Transport & Logistiek kunnen er hun hart ophalen en worden er optimaal opgeleid voor de sector. Donderdag 1 februari opende de sterkste man van Nederland Jarno Hams de praktijkhal op ludieke wijze.
Lees meer
30 jan 2018
Maatschappelijke thema’s naar keuze voor studenten
De opleidingen Mbo-Verpleegkundige, Verzorgende Individuele Gezondheidszorg, Sociaal Werk en Maatschappelijke Zorg op locatie Dokterspad in Zwolle hebben een week lang diverse gastsprekers en ervaringsdeskundigen uit het hele land uitgenodigd om over Leren Loopbaan en Burgerschap LBB)-thema's te praten en vooral om ervan te leren.
Lees meer
26 jan 2018
Student Fabiënne bereikt finale van horeca-wedstrijd Future Talents
Men neme een basis van ginger ale. Men voege een scheutje grenadine toe, een drupje limoensap, een zweem citroengras, een vleugje charme en een goed verhaal, en voila: cocktail ‘Different’. Met dit recept bereikte studente Fabiënne van Wensen, opleiding Zelfstandig Werkend Gastvrouw, deze week de finale van de internationale wedstrijd Future Talents. Deze wordt gehouden op maandag 9 april in Vianen.
Lees meer
18 jan 2018
Landstede MBO houdt Open Huis
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 25 en vrijdag 26 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO. Het Open Huis vindt op donderdag 25 januari plaats in Harderwijk, Raalte en bij de sub-locaties in Dronten en Lelystad. Donderdag 25 en vrijdag 26 januari kunnen geïnteresseerden terecht op de verschillende locaties in Zwolle.
Lees meer
11 jan 2018
Studenten BrainBoost scrummen bij Pistache in Zwolle
BrainBoost-studenten hebben door het vouwen van vliegtuigjes kennis gemaakt met de Scrum-methode bij Pistache in Zwolle. Deze Scrum methode is een aanpak – een effectievere en flexibelere manier van werken – die het voor een team mogelijk maakt projecten op een productievere wijze op te leveren en eventuele problemen snel te tackelen. Omdat scrumteams zelf-organiserende teams zijn, sluit scrum goed aan bij organisaties die geloven in zelforganisatie en vertrouwen hebben in de capaciteiten van hun medewerkers. Voor studenten van BrainBoost, het excellentieprogramma van Landstede MBO, sluit deze manier van werken prima aan bij hun talentontwikkeling binnen het programma.
Lees meer
3 jan 2018
Student Mediavormgever maakt jaarlijkse Kopperprent
Alysia Bonte (21), student Mediavormgever bij Landstede MBO, reikt maandag 8 januari de Kopperprent 2018 uit aan de Zwolse wethouder Jan Brink. De prent is een traditie in de grafisch wereld, de overhandiging luidt het nieuwe werkjaar in. Bonte ontwierp een afbeelding rond het thema 'Europa nu'.
Lees meer
14 dec 2017
53 Topopleidingen voor Landstede MBO
Landstede MBO scoort voldoende in de nieuwe MBO Keuzegids die vandaag is verschenen. Landstede heeft maar liefst 53 Topopleidingen van de 243 opleidingen die beoordeeld zijn. Opleidingen die meer dan 75 punten scoren, behoren tot de beste opleidingen van Nederland en krijgen het predicaat Topopleiding.
Lees meer
5 dec 2017
Landstede-studenten actief tijdens Beroepen Doedagen in Hardenberg
Studenten Veilig & Beschermd en Vormgeving & Entertainment helpen woensdag 6 en donderdag 7 december mee tijdens de Beroepen Doedagen in de Evenementenhal in Hardenberg.
Lees meer
4 dec 2017
Politie en Landstede-studenten wijzen op inbraakrisico's in Zwolse wijken
Bewoners in de Zwolse wijken Zwolle-Zuid en Aa-landen zijn afgelopen week gewezen op potentiële inbraakrisico’s in hun woningen. Dinsdagavond 28 november trokken agenten van de Politie Oost-Nederland samen met Landstede-studenten toezicht & veiligheid Zwolle-Zuid in, twee dagen later was de wijk Aa-landen aan de beurt.
Lees meer
1 dec 2017
Landstedestudenten pitchen hun VR-idee naar de Willie Wortel Award
Duurzaam en praktisch: met virtual reality een interieur inrichten. Het idee was super, de pitch was briljant. Niks ouderwetse Power Point Presentatie, nee, studenten Interieur & Architectuur Roel van der Helm en Daniël Nijland lieten direct op een scherm zien wat zij door hun virtual reality bril zagen: sensoren in kartonnen meubels waardoor je op een virtuele manier driedimensionaal een interieur kunt inrichten. Zij wonnen dan ook met glans de prestigieuze Willie Wortel Award 2017 in Nunspeet, donderdag 30 november.
Lees meer
21 nov 2017
Inspectie ziet heel veel verbeteringen maar is nog niet tevreden over kwaliteitsborging
Onlangs werd door de Onderwijsinspectie een rapport gepubliceerd waarin 4 van de 95 opleidingen worden genoemd. Na het bestuurlijk overleg tussen de Onderwijsinspectie en Landstede over het rapport over deze opleidingen is er door het bestuur meteen geacteerd. Wij hebben gezorgd dat de waarde van de diploma’s is geborgd door grondige wijziging van de structuur en werkwijze van de Examencommissie. Daarnaast zijn verbeterplannen voor de opleidingen voortvarend opgepakt.
Lees meer
16 nov 2017
Veiligheidsacademie benut kansen voor nieuwe opleiden
Harderwijk – Onlangs maakte het Ministerie van OCW bekend dat de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe, gevestigd bij Landstede MBO in Harderwijk, kan rekenen op een bijdrage van ruim zeven ton uit het RIF (het Regionaal Investering Fonds). Doel is innovatie van het mbo en daarmee een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Het totaalbedrag van het project bedraagt, door de bijdragen van de samenwerkingspartners, ruim twee miljoen euro. Vanmiddag werden de plannen door betrokkenen vanuit Landstede en de enkele samenwerkingspartners toegelicht. Naast Landstede zijn onder andere Defensie, Rosec Security en software ontwikkelaar Bright Alley betrokken.
Lees meer
7 nov 2017
KLM- Boeing 747; perfecte leerplek voor Landstede MBO
De opleiding Luchtvaartdienstverlening van Landstede krijgt vliegtuigonderdelen van de KLM. De opleiding aan de Fuchsiastraat in Zwolle heeft jarenlange goede contacten met de KLM en vanuit die samenwerking heeft de luchtvaartmaatschappij het aanbod gedaan om interieur- en exterieurdelen van een Boeing 747-400 ter beschikking te stellen aan de opleiding.
Lees meer
27 okt 2017
Bezoek ons op de Onderwijsbeurs Noordoost
Op woensdag 8 en donderdag 9 november wordt weer het grootste voorlichtingsevenement voor onze regio georganiseerd, namelijk Onderwijsbeurs Noordoost in de IJsselhallen in Zwolle. Sta jij voor je studiekeuze? Of twijfel je over de studie die je gekozen hebt? Of heeft u een zoon of dochter die voor zijn of haar studiekeuze staat? Breng dan een bezoek aan deze beurs. Je vindt er een ruim aanbod aan opleidingen op zowel mbo-, hbo-, en universitair niveau.
Lees meer
5 okt 2017
Studenten gaan robots programmeren in Fieldlab
Onlangs waren 18 vierdejaars studenten Middenkader Engineering van Landstede MBO te gast in het Fieldlab Industrial Robotics (IR) in Harderwijk. De komende weken krijgen de studenten elke donderdagochtend in het Fieldlab IR les in het programmeren van robots. De focus ligt daarbij op het eenvoudig toepassen van de robot als gereedschap.
Lees meer
4 okt 2017
Ton Heerts onder indruk van praktijkgericht en innovatief opleiden bij Landstede
Zijn werkbezoek was onderdeel van een tour langs ROC’s in Nederland. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, was woensdagmiddag 4 oktober bij Landstede in Zwolle. Hij wilde vooral ervaren hoe de school aansluit op de vragen uit de regionale arbeidsmarkt en hoe - met het oog op het opleiden voor de beroepen van de toekomst - innovaties en samenwerkingsverbanden in bedrijfstakken zijn vormgegeven. De bedrijfstakken zorg, welzijn en sport stonden daarbij extra in het vizier.
Lees meer
4 okt 2017
Belangrijk bezoek
Ruim 45 docenten, mentoren en decanen van het Christelijk College Groevenbeek uit Ermelo en Putten zijn dinsdag op bezoek geweest bij het mbo aan het Westeinde in Harderwijk. Het thema ‘kennismaken en verbinding met het MBO’ stond centraal.
Lees meer
30 jun 2017
Fashion Forward 2017: muzikaal modespektakel met allure
Groot succes, de vijfde editie van Fashion Forward, georganiseerd door Landstede MBO en Bureau Ruis in Theater de Spiegel. De bijzondere collecties van studenten Mooi & Mode werden met veel charme en enthousiasme geshowd. De muzikale souplesse van het Thomas Orkest sloot naadloos aan op de geshowde thema’s. Het was een onvergetelijke avond voor alle aanwezigen.
Lees meer
23 jun 2017
Studenten helpen mee bij eerste Zwolse haringparty
Veertien Landstede-studenten hielpen woensdag 21 juni mee bij de eerste Zwolse haringparty, een initiatief van vier Zwolse rotaryclubs dat plaatsvond op het Grote Kerkplein. Onderdeel van de party was de veiling van een vaatje haring. De opbrengst, maar liefst € 18.400, gaat naar de Voedselbank.
Lees meer
22 jun 2017
Studenten trekken de toga’s aan
Praktijkleren in de rechtbank Het ging er verhit aan toe in de Rechtbank Overijssel in Zwolle afgelopen donderdag. En dat kwam niet alleen door de zomerse temperaturen. Studenten Juridische Dienstverlening van Landstede voerden als advocaten een felle strijd voor hun cliënten, en aan de rechter-studenten was het de taak om tot een goed gemotiveerd oordeel te komen. ‘Veel leuker dan op school verslagjes typen!’ aldus student Liam Borger, die als advocaat optrad.
Lees meer
22 jun 2017
Studenten van Landstede MBO in Raalte naar de finale van FIFA School Cup
Het zit er op! De voorrondes van de FIFA School Cup 2017 zijn gespeeld. De strijd is gestreden en de finalisten zijn bekend. Wie wordt de grote winnaar en gaat er naar huis met € 1.000,- en een pro-gamer contract bij ECVisualize? Op 24 juni gaan de tachtig finalisten, waaronder vier studenten van Landstede MBO in Raalte de strijd aan.
Lees meer
20 jun 2017
Open Avond op 22 juni bij Landstede MBO
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 22 juni organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 18.00 - 20.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocatie in Lelystad.
Lees meer
20 jun 2017
'Je mag trots zijn als je het mbo hebt gedaan'
'Je mag trots zijn als je het mbo hebt gedaan' Roosmarijn Dam is de stem van een half miljoen mbo'ers. 'Ik kan me sterk maken voor het mbo en ik leer er enorm veel van.'
Lees meer
20 jun 2017
Landstede studenten werken mee aan Oerol Festival
Studenten van Landstede vind je ´oerol´, overal. Ook op Terschelling tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement vol cultuur, muziek en theater. Voor de tweedejaars studenten van de opleiding Medewerkers Evenementenorganisatie een leerzame, maar vooral ook leuke ervaring. ´Bovendien is het gelijk een vorm van teambuilding´, zegt docent Jeroen Bark.
Lees meer
9 jun 2017
Studenten Landstede MBO en Break the Bubble organiseren maatjestheater
Volle bak tijdens het maatjestheater ‘Maatjes in Beeld’, afgelopen dinsdagavond. Meer dan 200 belangstellenden, vrijwilligers en cliënten van samenwerkingsverband ‘Break the Bubble’ bezochten de avond bij Landstede in Harderwijk. Het theater werd op verzoek van welzijnsorganisatie ZorgDat georganiseerd door eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg. Met optredens van studenten, medewerkers van zorginstellingen en het koor MiXsing. ‘Een groot succes’, daar waren zowel bezoekers als organisatoren het over eens.
Lees meer
24 mei 2017
Techniek & Innovatie in tv-programma ‘Trots op Gelderland’
Samenwerking Landstede MBO en Dialoc ID voor het voetlicht ‘Als we weer eens een bijzondere uitdaging hebben waar we zelf niet uitkomen, dan ga ik naar Gert-Jan Evertse van Landstede MBO om te vragen of er nog intelligente studenten beschikbaar zijn.’ Aan het woord is directeur Cor de Nood van Dialoc ID Products in Harderwijk, een bedrijf dat beveiligingssystemen over de hele wereld levert. Hij vertelt het voor de camera van Omroep Gelderland. In het programma ‘Trots op Gelderland’ werd afgelopen dinsdag 23 mei aandacht besteed aan de bijzondere innovaties die Dialoc ID inmiddels in de markt heeft gezet met behulp van studenten Techniek & Innovatie van Landstede, zoals het bibliotheekboekenafleversysteem BookDrop.
Lees meer
23 mei 2017
Landstede MBO partner in Topcentrum e-commerce
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) heeft de regio Zwolle zevenhonderd duizend euro toegekend om e-commerce binnen de regio verder te versterken. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is gedaan door het Topcentrum e-commerce. Landstede MBO is één van de partners in een samenwerkingsverband tussen 28 bedrijven*, onderwijsinstellingen en overheden. Jan Dobben, directeur Landstede MBO: "Het mooie is dat dit project is ontstaan vanuit een groep toonaangevende bedrijven in deze branche. Bovendien sluit het naadloos aan bij ons profiel 'Ondernemend'.
Lees meer
22 mei 2017
Groen licht voor bijzonder samenwerkingsproject ‘Industriële Robotica’
Hoe bereid je de toekomstige werknemers goed voor op de ‘Smart Industry’ van de toekomst, waarin digitalisering en robotisering centraal staan? Onderwijs, bedrijfsleven, overheid en ondersteunende organisaties in de regio Noordwest-Veluwe en Zwolle slaan de handen ineen in het project ‘Industriële Robotica’. Het ministerie van OC&W ziet toekomst in het project en heeft een subsidie toegekend van € 1,5 miljoen, 30% van de totale investering. Landstede MBO in Harderwijk is een van de onderwijspartners.
Lees meer
18 mei 2017
Landstede MBO start in Raalte combi-opleiding MZ/VIG
Na de zomer start het Landschap Gezond & Wel van Landstede MBO in Raalte met een nieuwe combi-opleiding: MZ/VIG, afkortingen die staan voor Maatschappelijke Zorg niveau 3 en Verzorgende Individuele Gezondheidszorg niveau 3. De school voorziet daarmee in een nadrukkelijke marktbehoefte. Steeds vaker namelijk vragen zorg- en welzijnsinstellingen om mbo’ers die gediplomeerd zijn in zowel MZ als VIG.
Lees meer
16 mei 2017
Maar liefst 900 studenten doen mee aan tien NK’s in Zwolle
Op woensdag 17 mei organiseren Landstede MBO en Deltion College het NK MBO Multi Event Zwolle. Mbo-studenten uit heel Nederland doen - net als vorig jaar - mee aan tien Nederlandse Kampioenschappen Sport. De officiele aftrap is om 10.15 uur in het Landstede Sportcentrum en op het centrale plein van Deltion College. Om 15.45 uur is de prijsuitreiking op alle locaties.
Lees meer
12 mei 2017
Landstede MBO studenten in winnend team creathon
Creatieve marathon bij BrainZ in Zwolle
Lees meer
10 mei 2017
Chinese delegatie kijkt de ogen uit bij beroepspraktijkvorming Landstede
Op onderwijsgebied timmert China hard aan de weg. Hoewel de onderwijssystemen in verschillende regio’s in het land kunnen verschillen, ligt het opleidingsniveau er over het algemeen hoog. Het onderwijs is heel anders dan hier: streng hiërarchisch en eigen inbreng van de studenten is ongewenst. Wat ook totaal onbekend terrein is voor de Chinezen, is de manier van leren in en van de praktijk, zoals dat bij Landstede gebeurt. Tijdens de uitwisseling bij Landstede deze week, willen de Chinese onderwijscollega’s er dan ook alles over weten.
Lees meer
24 apr 2017
850 studenten Sport & Bewegen in touw op Koningsspelen
Vrijdag zijn op alle basisscholen in Nederland de Koningsspelen georganiseerd. De vrijdag voor Koningsdag is daarmee een dag geworden waarop er voor de basisscholen geen les is, maar waarop alle kinderen meedoen aan deze speciale kindersportdag met een gezond ontbijt op school. Doel van de dag is om met sportieve activiteiten kinderen actief in beweging te brengen. 850 studenten van Sport & Bewegen en leerlingen van verschillende vo-scholen waren in de wijde regio de hele dag in touw om de Koningsspelen te ondersteunen.
Lees meer
21 apr 2017
Open Avond bij Landstede MBO
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 20 april organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 17.00 - 21.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocaties in Dronten en Lelystad. Tijdens deze Open Avond zijn al onze opleidingen vertegenwoordigd.
Lees meer
18 apr 2017
De nieuwe architectuur: ontwerpen met behulp van Virtual Reality
Het materiaal van een muur veranderen. Even de lichtinval wijzigen. Kleur en uitstraling van de keuken aanpassen. Met virtual reality doe je dat in een handomdraai. In de architectuur maakt 3D-vormgeving een opmars. Landstede Interieur & Architectuur in Harderwijk speelt daar op in met de introductie van VR-techniek in de opleiding. Tijdens het Open Huis op donderdag 20 april van 17.00 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden de proef op de som nemen.
Lees meer
13 apr 2017
Onderwijsprimeur voor Landstede MBO Raalte
De zorgstudenten van Landstede MBO Raalte trainen momenteel als eerste studenten in Nederland met OZOverbindzorg. Dat is een digitaal communicatieplatform over de zorg en welzijn van een cliënt, bijvoorbeeld in een thuiszorgsituatie. OZOverbindzorg is gestart in Luttenberg en inmiddels hard op weg naar landelijke dekking.
Lees meer
10 apr 2017
Voorronde Hibertad Challenge heeft twee winnaars
Een bijzondere uitkomst bij de voorronde van de ontwerpwedstrijd Hibertad Challenge afgelopen week, bij het Landschap Bouw & Architectuur van Landstede MBO in Harderwijk. De jury wees twee teams van studenten Interieur & Architectuur als winnaar aan. De ontwerpers van de “Meditation Citadel” en “The Battery Lodge” gaan een gecombineerd ontwerp presenteren tijdens de landelijke finale op 10 mei.
Lees meer
30 mrt 2017
Verwendag voor (ex-) kankerpatiënten bij Landstede MBO
Honderden (ex-) kankerpatiënten maakten er de afgelopen twaalf jaar al gebruik van. En de reacties zijn altijd positief en dankbaar. Ook dit jaar organiseren de studenten van de Mooi & Mode opleidingen van Landstede MBO weer een verwendag voor (ex-) kankerpatiënten. De dertiende editie van de verwendag vindt plaats op vrijdag 7 april vanaf 9.00 uur bij Landstede MBO aan het Rechterland 1 in Zwolle. De studenten van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling geven de gasten gratis behandelingen en adviezen.
Lees meer
28 mrt 2017
Netwerkmeeting oud-studenten en examenstudenten
Vrij & Gastvrij in Zwolle organiseerde op maandag 27 maart een netwerkborrel voor oud-studenten en examenstudenten. Tijdens de bijeenkomst gaven de oud-studenten voorlichting over: doorstuderen, solliciteren en gaven ze tips voor problemen waar de studenten tegenaan kunnen lopen tijdens hun opleiding.
Lees meer
23 mrt 2017
Breaking News
Studenten van het Landschap Onderwijs & Opvoeding van Landstede MBO uit Harderwijk nemen op dinsdag 11 en woensdag 12 april 2017 deel aan het onderwijsproject Breaking News, een tweedaags, multimediaal onderwijsproject over mondiaal burgerschap voor mbo, havo en vwo.
Lees meer
22 mrt 2017
Studenten Mediamanager vormen nieuwe mediaprojectgroep
De Hanzedagen promoten. Een compleet uitgaansgebied in de markt zetten. Een animated commercial ontwikkelen. Een marketingplan voor een muurschildering bij PEC Zwolle bedenken. Een website en logo ontwerpen voor een woonconcept voor ouderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de mediamanagers van het Business Centre Creative Students gaan er enthousiast mee aan de slag. ‘Mediamanager is een brede opleiding vol interessante uitdagingen’, zegt eerstejaars student Akar Hussein.
Lees meer
21 mrt 2017
Feestelijke aftrap Sign-opleidingen bij Landstede MBO Harderwijk
Feest bij Landstede MBO in Harderwijk vandaag. Met het printen van een enorme sticker van 1 meter 60 in het vierkant, verrichtte voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur vandaag de officiële aftrap van de nieuwe Sign-opleidingen. Dit aanvullende aanbod bij Landstede Vormgeving & Entertainment biedt geweldige kansen voor toekomstige studenten, want het bedrijfsleven in de regio staat te springen om handige en creatieve Sign-vakmensen.
Lees meer
21 mrt 2017
ICT-studenten Landstede MBO organiseren Leer- en Doedag HCC!Seniorenacademie
De ICT-branche is een veelzijdige branche. Het gaat niet alleen om informatietechnologie in de breedste zin van het woord, ook communicatie speelt een grote rol. Daar wordt bij de ICT-opleidingen van Landstede MBO dan ook veel aandacht aan besteed. Alle opgedane vaardigheden worden uitvoerig beproefd tijdens de HCC Leer- en Doedag die ook dit jaar weer door de ICT-studenten in samenwerking met de HCC!SeniorenAcademie wordt georganiseerd.
Lees meer
15 mrt 2017
Lancering film ‘Zorg iets voor jou?!’
Hoe kunnen jongeren enthousiast worden gemaakt om te kiezen voor een specifieke loopbaan in zorg en welzijn? Zowelwerk heeft hiervoor de methode @nders werven ontwikkeld. Jongeren laten elkaar op een innovatieve manier zien wat leren en werken in de sector betekent. De methode is in samenwerking met Landstede MBO Lelystad en Triade uitgevoerd. Het resultaat van dit project, de film ‘Zorg iets voor jou!?’, wordt op donderdag 16 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, gelanceerd.
Lees meer
10 mrt 2017
Jongeren en politiek: een onmogelijke combi?
Bij elke verkiezing speelt weer de vraag: hoe betrek je jongeren meer bij de politiek? En hoe belangrijk is dat eigenlijk? Studenten van de opleiding Mediaredactie van Landstede interviewen gastdocenten en elkaar over deze vraag. Voor veel jongeren lijkt politiek saai en een ver-van-mijn-bed-show. Moderne, snelle communicatiemiddelen en presentatoren als Tim Hofman met zijn Youtube-kanaal #BOOS maken het wel iets minder onaantrekkelijk.
Lees meer
8 mrt 2017
Studenten verbeelden maatschappelijke thema's voor World Press Photo-tentoonstelling
Dinsdagavond 7 maart werd in de Grote Kerk in Zwolle de World Press Photo-tentoonstelling geopend. Ook studenten van Landstede MBO leveren hieraan een bijdrage. Eerstejaars studenten van de opleidingen Fotografie, AV-specialist en Mediaredactie hebben tijdens een projectweek hun krachten gebundeld om foto's te maken voor een speciaal project. Ruim zestig studenten hebben binnen het thema 'You and I' maatschappelijke thema's in beeld gebracht. De beste foto's zijn te zien in de Grote Kerk!
Lees meer
7 mrt 2017
Hoog bezoek bij Veiligheidsacademie Harderwijk
Hoog bezoek bij Landstede in Harderwijk. Commandant Landstrijdkrachten (CLAS), luitenant-generaal Leo Beulen kwam op dinsdagochtend 7 maart op werkbezoek bij de Defensieopleidingen van Landstede op de locatie Kranenburg in Harderwijk. Samen met studenten, medewerkers en directie Landstede MBO en Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep, ging hij het gesprek aan over samenwerking en over verbeterpunten in de samenwerking. Ook demonstraties van de studenten maakten deel uit van het programma.
Lees meer
4 mrt 2017
Landstede en Koninklijke Marechaussee verlengen samenwerking
Ook in het schooljaar 2017-2018 gaat het Landschap Veilig en Beschermd in Zwolle starten met een HTV-Koninklijke Marechaussee klas, de HTV-KMar17 klas. De Koninklijke Marechaussee en Landstede hebben vanwege de prettige samenwerking en de goede stages die er de afgelopen jaren zijn gedraaid, besloten de samenwerking voort te zetten. Sinds 2017 is de HTV opleiding in Zwolle bovendien TOP opleiding geworden.
Lees meer
3 mrt 2017
Open Avond bij Landstede MBO: 7 maart
Op dinsdag 7 maart organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 17.00 - 21.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocaties in Dronten en Lelystad. Tijdens deze Open Avond zijn al onze opleidingen vertegenwoordigd.
Lees meer
10 feb 2017
Wandschilderingen komen tot leven door studenten
In de omloop van het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle zijn vele mooie wandschilderingen te zien. Op deze afbeeldingen, aangebracht met graffiti, staan historische gebeurtenissen van de club weergegeven. Zo zijn er schilderingen zichtbaar van de oprichting, de kampioenschappen en de successen van het jaar 2014. In samenwerking met studenten van Landstede MBO zijn deze afbeeldingen de afgelopen periode voorzien van een QR-code. Middels deze code kom je terecht op een apart gedeelte van de website, alwaar de verhalen achter de afbeeldingen te lezen zijn. Een unieke manier waarop de historie van de club tot leven komt.
Lees meer
8 feb 2017
Verpleegkunde student Daisy Brinks schrijft winnend stageverslag
Zwolle - Met het bloemrijke verslag over haar indrukwekkende stage in het Spaanse Pilar de la Horadada heeft vierdejaars student verpleegkunde Daisy Brinks de derde prijs in de landelijke strijd om de Mobility Award gewonnen. Deze prijs is ingesteld door het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport Erasmus+. Daisy werd door jury en stemmers gekozen tot een van de drie beste verslagenschrijfsters.
Lees meer
7 feb 2017
Studenten doen inspiratie op bij Belevingswereld van Well-Fair Nunspeet
‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zo heet het project waarin Landstede MBO studenten van de opleidingen Interieur & Architectuur en Maatschappelijke Zorg samenwerken. Het is een bijzondere opdracht waarin studenten vanuit twee geheel verschillende deskundigheden naar elkaar toewerken. Gezamenlijk bezochten ze Well-Fair Nunspeet, specialist op het gebied van langer thuis wonen.
Lees meer
2 feb 2017
Kleutergroepen CBS het Startblok op bezoek bij Landstede MBO in Harderwijk
De groepen 1 en 2 van CBS het Startblok uit Harderwijk zijn op bezoek geweest bij studenten van het Landschap Gezond & Wel uit Harderwijk. Dit deden ze in het kader van de themaweek 'ik ben ziek'.
Lees meer
1 feb 2017
Regio omarmt Zorgtrainingscentrum
Onder grote belangstelling openden Doekle Terpstra, Theo Rietkerk, Eddy van Hijum en andere prominenten dinsdagmiddag 31 januari officieel de deuren van het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle. Het centrum speelt in op de wensen en behoeften van werkgevers in de zorg en is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en zorginstellingen in de regio. Het Zorgtrainingscentrum is gevestigd naast Landstede aan het Dokterspad in Zwolle waarin sinds kort mbo-zorgopleidingen zijn gehuisvest. Dat is tegenover Isala en in de nabijheid van het Health Innovation Park. Zorg, zorgonderwijs en zorggerelateerde bedrijven zijn daarmee geclusterd in één gebied.
Lees meer
30 jan 2017
Buitengewoon Reizen wint prijs voor beste reisbureau met aangepaste vakanties
Landstede Buitengewoon Reizen kreeg zaterdagavond 28 januari een award op het Reisgala dat plaatsvond in de Arena in Amsterdam. Het reisbureau was winnaar in de categorie ‘Aangepaste vakanties (voor mensen met een beperking)’. Directeur Gerda van ‘t Land (zie foto) nam de prijs in ontvangst. De Vakantie Awards worden jaarlijks uitgereikt.
Lees meer
28 jan 2017
De Garage: toekomstbestendig mbo verwezenlijkt
Een vierkoloms hefbrug en drie tweekoloms hefbruggen, negen voertuigen, de modernste uitlijn- en andere apparatuur: De Garage heeft het allemaal. Het is een mooie nieuwe praktijkruimte van Landstede Motorvoertuigentechniek, gevestigd bij het Morgen College om de doorstroom van vmbo naar mbo te bevorderen. Donderdag 26 januari werd De Garage officieel geopend.
Lees meer
28 jan 2017
Hibertad Challenge daagt bouwstudenten van 10 ROC’s uit
Ontwerp een gastenverblijf bij een huis. Dat is de opdracht die studenten van tien ROC’s krijgen in de Hibertad Challenge 2017. Maar het moet niet zomaar een gastenverblijf worden. De inzendingen worden beoordeeld op duurzaamheid, gezondheid en vormgeving. ‘Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om energiezuinig bouwen, maar ook om sociale duurzaamheid, om circulair bouwen en bijvoorbeeld bouwbiologie’, zegt initiatiefnemer Eberhard Dijkhuis van Hibertad.
Lees meer
18 jan 2017
Nieuw: Sign opleidingen voor handige creatievelingen
Donderdag 26 januari Open Huis Landstede MBO
Lees meer
17 jan 2017
Landstede MBO houdt Open Huis in januari
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO. Het Open Huis vindt op donderdag 26 januari plaats in Harderwijk, bij de sub-locaties in Dronten en Lelystad en in Raalte. Vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kunnen geïnteresseerden terecht op de verschillende locaties in Zwolle.
Lees meer
9 jan 2017
Verhuizing diverse opleidingen in Zwolle
Tijdens de kerstvakantie is een groot aantal Zwolse opleidingen verhuist naar een andere locatie.
Lees meer
24 dec 2016
India-reis laat diepe indruk achter bij Verpleegkunde-studenten
Gehandicapte wezen hebben het in India niet makkelijk. Weeshuizen zetten hen op hun 18e op straat, waar ze het zelf moeten zien te rooien. De Nederlandse Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand heeft zorgboerderij Umang opgericht voor gehandicapte 18-plussers. Zeven studenten van de opleiding Verpleegkunde van Landstede Harderwijk, Raalte en Lelystad brachten er samen met twee docenten een werkbezoek. ‘Het is nauwelijks te omschrijven wat we allemaal hebben gezien.’
Lees meer
13 dec 2016
Waardering mbo-opleidingen Landstede fors toegenomen
Het aantal Landstede-opleidingen in de top van de landelijke beoordelingsrijtjes in de MBO-keuzegids is fors toegenomen. Vandaag verscheen de Keuzegids MBO-Studies 2017. Het merendeel van de Landstede opleidingen schoof naar boven in de rijtjes. Opleidingen die meer dan 75 punten scoorden, behoren tot de beste opleidingen van Nederland en krijgen het predicaat topopleiding. Landstede MBO steeg dit jaar van acht naar elf topopleidingen. De opleidingen Dierverzorging, Veehouderij & Loonwerk, Veiligheid & Vakmanschap, Schoonheidsverzorging, Sport & Bewegen, Financiën, Verkoop, ICT Support, ICT Beheer, Autotechniek en Artiest behaalden allemaal een ster. Geen ster maar wel een hoge score behaalden de opleidingen kapper (vierde), Commerciële dienstverlening (vierde), Transport (vijfde), Luchtvaartdienstverlening (vijfde). Bij de beoordeling van de 43 ROC’s haalde Landstede de elfde plaats. In 2015 was dat de vijftiende plaats.
Lees meer
29 nov 2016
Aandacht voor psychosociaal welbevinden beloond met Gezonde School-vignet
Landstede MBO heeft volop aandacht voor de fysieke, mentale en psychosociale gezondheid van de studenten, leerlingen en medewerkers. Tien locaties van Landstede MBO - Harderwijk, Raalte, Lelystad, Dronten en Zwolle - hebben hiervoor het Vignet Psychosociaal Welbevinden ontvangen. De inzet van een studentenbegeleidingsteam speelt daarin een belangrijke rol. Voor een aantal locaties is dit het derde vignet: zij hebben al vignetten voor Voeding en Bewegen & Sport.
Lees meer
18 nov 2016
Studenten Bouw & Architectuur en Maatschappelijke Zorg geven gezamenlijk advies
De tweedejaars studenten Bouw & Architectuur en de derdejaars studenten van Maatschappelijke Zorg werken samen aan het project ‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zij zullen gedurende acht weken gezamenlijk onderzoeken hoe bewoners, die minder mobiel zijn en waarvan de zorgvraag toeneemt, in hun eigen huis kunnen blijven wonen.
Lees meer
17 nov 2016
Fysieke fitheid van zo’n 1000 studenten Landstede MBO en Menso Alting getest
Waar al enkele honderden studenten deelnamen aan de fittest in de Nationale Sportweek (derde week van september), deden - net als voorgaande jaren - nog zo’n 1000 eerstejaars van Landstede MBO en ROC Menso Alting mee aan een fittest. Een stagiaire van het profiel Gezondheid(szorg) en Sport en projectbureau SportEve organiseerde deze test de afgelopen twee weken.
Lees meer
9 nov 2016
Versterkte aanpak terugdringen voortijdig schoolverlaters
Een sluitend vangnet creëren voor jongeren in een kwetsbare positie. Dat is een van de nieuwe taken die de stuurgroep VSV Noordwest-Veluwe, waarin gemeenten en onderwijs samenwerken, zichzelf heeft gesteld. Doel: terugdringen van het aantal voortijdige schoolverlaters met 20% in 2020. Vandaag tekenden bij Landstede aan het Westeinde in Harderwijk 25 partijen de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer
7 nov 2016
Drie zussen Koster kiezen voor zelfde opleiding
De ‘zussen Koster’, zo worden ze genoemd door docenten van de opleiding Leisure & Hospitality. Lynn (22), Isabel (19) en Lucy (16) Koster volg(d)en allemaal dezelfde opleiding bij Landstede aan het Rechterland in Zwolle.
Lees meer