Nieuws

14 dec 2017
53 Topopleidingen voor Landstede MBO
Landstede MBO scoort voldoende in de nieuwe MBO Keuzegids die vandaag is verschenen. Landstede heeft maar liefst 53 Topopleidingen van de 243 opleidingen die beoordeeld zijn. Opleidingen die meer dan 75 punten scoren, behoren tot de beste opleidingen van Nederland en krijgen het predicaat Topopleiding.
Lees meer
5 dec 2017
Landstede-studenten actief tijdens Beroepen Doedagen in Hardenberg
Studenten Veilig & Beschermd en Vormgeving & Entertainment helpen woensdag 6 en donderdag 7 december mee tijdens de Beroepen Doedagen in de Evenementenhal in Hardenberg.
Lees meer
4 dec 2017
Politie en Landstede-studenten wijzen op inbraakrisico's in Zwolse wijken
Bewoners in de Zwolse wijken Zwolle-Zuid en Aa-landen zijn afgelopen week gewezen op potentiële inbraakrisico’s in hun woningen. Dinsdagavond 28 november trokken agenten van de Politie Oost-Nederland samen met Landstede-studenten toezicht & veiligheid Zwolle-Zuid in, twee dagen later was de wijk Aa-landen aan de beurt.
Lees meer
1 dec 2017
Landstedestudenten pitchen hun VR-idee naar de Willie Wortel Award
Duurzaam en praktisch: met virtual reality een interieur inrichten. Het idee was super, de pitch was briljant. Niks ouderwetse Power Point Presentatie, nee, studenten Interieur & Architectuur Roel van der Helm en Daniël Nijland lieten direct op een scherm zien wat zij door hun virtual reality bril zagen: sensoren in kartonnen meubels waardoor je op een virtuele manier driedimensionaal een interieur kunt inrichten. Zij wonnen dan ook met glans de prestigieuze Willie Wortel Award 2017 in Nunspeet, donderdag 30 november.
Lees meer
29 nov 2017
Opdrachtgeefster blij met plan studenten voor vakantieresort in Malawi
Studenten van verschillende opleidingen van Landstede MBO in Harderwijk bedenken hoe in Malawi, een land in het zuiden van Afrika, op de mooiste, veiligste en zakelijkste manier een vakantieresort kan worden gebouwd. Opdrachtgeefster Mtinkheni Gondwe is super enthousiast. ‘Ik ben zeer onder de indruk van het talent, enthousiasme, de creativiteit en professionaliteit van de studenten! De eerste ontwerpen zien er flitsend uit en je kunt zien dat er veel passie en tijd inzit.’
Lees meer
21 nov 2017
Inspectie ziet heel veel verbeteringen maar is nog niet tevreden over kwaliteitsborging
Onlangs werd door de Onderwijsinspectie een rapport gepubliceerd waarin 4 van de 95 opleidingen worden genoemd. Na het bestuurlijk overleg tussen de Onderwijsinspectie en Landstede over het rapport over deze opleidingen is er door het bestuur meteen geacteerd. Wij hebben gezorgd dat de waarde van de diploma’s is geborgd door grondige wijziging van de structuur en werkwijze van de Examencommissie. Daarnaast zijn verbeterplannen voor de opleidingen voortvarend opgepakt.
Lees meer
16 nov 2017
Veiligheidsacademie benut kansen voor nieuwe opleiden
Harderwijk – Onlangs maakte het Ministerie van OCW bekend dat de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe, gevestigd bij Landstede MBO in Harderwijk, kan rekenen op een bijdrage van ruim zeven ton uit het RIF (het Regionaal Investering Fonds). Doel is innovatie van het mbo en daarmee een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Het totaalbedrag van het project bedraagt, door de bijdragen van de samenwerkingspartners, ruim twee miljoen euro. Vanmiddag werden de plannen door betrokkenen vanuit Landstede en de enkele samenwerkingspartners toegelicht. Naast Landstede zijn onder andere Defensie, Rosec Security en software ontwikkelaar Bright Alley betrokken.
Lees meer
7 nov 2017
KLM- Boeing 747; perfecte leerplek voor Landstede MBO
De opleiding Luchtvaartdienstverlening van Landstede krijgt vliegtuigonderdelen van de KLM. De opleiding aan de Fuchsiastraat in Zwolle heeft jarenlange goede contacten met de KLM en vanuit die samenwerking heeft de luchtvaartmaatschappij het aanbod gedaan om interieur- en exterieurdelen van een Boeing 747-400 ter beschikking te stellen aan de opleiding.
Lees meer
27 okt 2017
Bezoek ons op de Onderwijsbeurs Noordoost
Op woensdag 8 en donderdag 9 november wordt weer het grootste voorlichtingsevenement voor onze regio georganiseerd, namelijk Onderwijsbeurs Noordoost in de IJsselhallen in Zwolle. Sta jij voor je studiekeuze? Of twijfel je over de studie die je gekozen hebt? Of heeft u een zoon of dochter die voor zijn of haar studiekeuze staat? Breng dan een bezoek aan deze beurs. Je vindt er een ruim aanbod aan opleidingen op zowel mbo-, hbo-, en universitair niveau.
Lees meer
13 okt 2017
Leer meer over de digitale wereld tijdens HCC-leerdag
Gijzelsoftware, het gratis kantoorpakket LibreOffice, phishing mail of de virtuele bril: op dinsdag 17 oktober (van 9.30-15.00 uur) hoor je er alles over tijdens de HCC-leerdag. De open leerdag vindt plaats bij de ICT-opleidingen van Landstede MBO aan het Stadionplein in Zwolle. Iedereen - jong en oud - met interesse in de genoemde en andere digitale producten en ontwikkelingen is welkom. Deelname is gratis.
Lees meer
5 okt 2017
Studenten gaan robots programmeren in Fieldlab
Onlangs waren 18 vierdejaars studenten Middenkader Engineering van Landstede MBO te gast in het Fieldlab Industrial Robotics (IR) in Harderwijk. De komende weken krijgen de studenten elke donderdagochtend in het Fieldlab IR les in het programmeren van robots. De focus ligt daarbij op het eenvoudig toepassen van de robot als gereedschap.
Lees meer
4 okt 2017
Ton Heerts onder indruk van praktijkgericht en innovatief opleiden bij Landstede
Zijn werkbezoek was onderdeel van een tour langs ROC’s in Nederland. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, was woensdagmiddag 4 oktober bij Landstede in Zwolle. Hij wilde vooral ervaren hoe de school aansluit op de vragen uit de regionale arbeidsmarkt en hoe - met het oog op het opleiden voor de beroepen van de toekomst - innovaties en samenwerkingsverbanden in bedrijfstakken zijn vormgegeven. De bedrijfstakken zorg, welzijn en sport stonden daarbij extra in het vizier.
Lees meer
4 okt 2017
Belangrijk bezoek
Ruim 45 docenten, mentoren en decanen van het Christelijk College Groevenbeek uit Ermelo en Putten zijn dinsdag op bezoek geweest bij het mbo aan het Westeinde in Harderwijk. Het thema ‘kennismaken en verbinding met het MBO’ stond centraal.
Lees meer
12 jul 2017
Vakantieschool in de zomer
ZWOLLE – Leerlingen, studenten en volwassenen die hun niveau willen ophalen van Nederlands, Engels en/of rekenen zijn ook deze zomervakantie van harte welkom op de Landstede Vakantieschool. Hier kunnen deelnemers tijdens de vakantie een 'stoomcursus' volgen waarin de kennis van deze vakken wordt opgefrist of bijgespijkerd.
Lees meer
30 jun 2017
Fashion Forward 2017: muzikaal modespektakel met allure
Groot succes, de vijfde editie van Fashion Forward, georganiseerd door Landstede MBO en Bureau Ruis in Theater de Spiegel. De bijzondere collecties van studenten Mooi & Mode werden met veel charme en enthousiasme geshowd. De muzikale souplesse van het Thomas Orkest sloot naadloos aan op de geshowde thema’s. Het was een onvergetelijke avond voor alle aanwezigen.
Lees meer
23 jun 2017
Studenten helpen mee bij eerste Zwolse haringparty
Veertien Landstede-studenten hielpen woensdag 21 juni mee bij de eerste Zwolse haringparty, een initiatief van vier Zwolse rotaryclubs dat plaatsvond op het Grote Kerkplein. Onderdeel van de party was de veiling van een vaatje haring. De opbrengst, maar liefst € 18.400, gaat naar de Voedselbank.
Lees meer
22 jun 2017
Studenten trekken de toga’s aan
Praktijkleren in de rechtbank Het ging er verhit aan toe in de Rechtbank Overijssel in Zwolle afgelopen donderdag. En dat kwam niet alleen door de zomerse temperaturen. Studenten Juridische Dienstverlening van Landstede voerden als advocaten een felle strijd voor hun cliënten, en aan de rechter-studenten was het de taak om tot een goed gemotiveerd oordeel te komen. ‘Veel leuker dan op school verslagjes typen!’ aldus student Liam Borger, die als advocaat optrad.
Lees meer
22 jun 2017
Studenten van Landstede MBO in Raalte naar de finale van FIFA School Cup
Het zit er op! De voorrondes van de FIFA School Cup 2017 zijn gespeeld. De strijd is gestreden en de finalisten zijn bekend. Wie wordt de grote winnaar en gaat er naar huis met € 1.000,- en een pro-gamer contract bij ECVisualize? Op 24 juni gaan de tachtig finalisten, waaronder vier studenten van Landstede MBO in Raalte de strijd aan.
Lees meer
20 jun 2017
Open Avond op 22 juni bij Landstede MBO
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 22 juni organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 18.00 - 20.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocatie in Lelystad.
Lees meer
20 jun 2017
'Je mag trots zijn als je het mbo hebt gedaan'
'Je mag trots zijn als je het mbo hebt gedaan' Roosmarijn Dam is de stem van een half miljoen mbo'ers. 'Ik kan me sterk maken voor het mbo en ik leer er enorm veel van.'
Lees meer
20 jun 2017
Landstede studenten werken mee aan Oerol Festival
Studenten van Landstede vind je ´oerol´, overal. Ook op Terschelling tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement vol cultuur, muziek en theater. Voor de tweedejaars studenten van de opleiding Medewerkers Evenementenorganisatie een leerzame, maar vooral ook leuke ervaring. ´Bovendien is het gelijk een vorm van teambuilding´, zegt docent Jeroen Bark.
Lees meer
9 jun 2017
Studenten Landstede MBO en Break the Bubble organiseren maatjestheater
Volle bak tijdens het maatjestheater ‘Maatjes in Beeld’, afgelopen dinsdagavond. Meer dan 200 belangstellenden, vrijwilligers en cliënten van samenwerkingsverband ‘Break the Bubble’ bezochten de avond bij Landstede in Harderwijk. Het theater werd op verzoek van welzijnsorganisatie ZorgDat georganiseerd door eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg. Met optredens van studenten, medewerkers van zorginstellingen en het koor MiXsing. ‘Een groot succes’, daar waren zowel bezoekers als organisatoren het over eens.
Lees meer
24 mei 2017
Techniek & Innovatie in tv-programma ‘Trots op Gelderland’
Samenwerking Landstede MBO en Dialoc ID voor het voetlicht ‘Als we weer eens een bijzondere uitdaging hebben waar we zelf niet uitkomen, dan ga ik naar Gert-Jan Evertse van Landstede MBO om te vragen of er nog intelligente studenten beschikbaar zijn.’ Aan het woord is directeur Cor de Nood van Dialoc ID Products in Harderwijk, een bedrijf dat beveiligingssystemen over de hele wereld levert. Hij vertelt het voor de camera van Omroep Gelderland. In het programma ‘Trots op Gelderland’ werd afgelopen dinsdag 23 mei aandacht besteed aan de bijzondere innovaties die Dialoc ID inmiddels in de markt heeft gezet met behulp van studenten Techniek & Innovatie van Landstede, zoals het bibliotheekboekenafleversysteem BookDrop.
Lees meer
23 mei 2017
Landstede MBO partner in Topcentrum e-commerce
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) heeft de regio Zwolle zevenhonderd duizend euro toegekend om e-commerce binnen de regio verder te versterken. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is gedaan door het Topcentrum e-commerce. Landstede MBO is één van de partners in een samenwerkingsverband tussen 28 bedrijven*, onderwijsinstellingen en overheden. Jan Dobben, directeur Landstede MBO: "Het mooie is dat dit project is ontstaan vanuit een groep toonaangevende bedrijven in deze branche. Bovendien sluit het naadloos aan bij ons profiel 'Ondernemend'.
Lees meer
22 mei 2017
Groen licht voor bijzonder samenwerkingsproject ‘Industriële Robotica’
Hoe bereid je de toekomstige werknemers goed voor op de ‘Smart Industry’ van de toekomst, waarin digitalisering en robotisering centraal staan? Onderwijs, bedrijfsleven, overheid en ondersteunende organisaties in de regio Noordwest-Veluwe en Zwolle slaan de handen ineen in het project ‘Industriële Robotica’. Het ministerie van OC&W ziet toekomst in het project en heeft een subsidie toegekend van € 1,5 miljoen, 30% van de totale investering. Landstede MBO in Harderwijk is een van de onderwijspartners.
Lees meer
19 mei 2017
Hybride leren op z’n best: meewerken aan een compleet resort in Malawi
Kan Landstede MBO meewerken aan het realiseren van een vakantieresort in Zuid-Afrika aan het Malawimeer? Met die vraag werd Francisco Navarro van de opleiding Bouw en Architectuur onlangs benaderd. Het heeft geresulteerd in een project waarbij zo’n zeven Landschappen worden betrokken: een ultieme vorm van hybride leren, gecombineerd met internationalisering.
Lees meer
18 mei 2017
Landstede MBO start in Raalte combi-opleiding MZ/VIG
Na de zomer start het Landschap Gezond & Wel van Landstede MBO in Raalte met een nieuwe combi-opleiding: MZ/VIG, afkortingen die staan voor Maatschappelijke Zorg niveau 3 en Verzorgende Individuele Gezondheidszorg niveau 3. De school voorziet daarmee in een nadrukkelijke marktbehoefte. Steeds vaker namelijk vragen zorg- en welzijnsinstellingen om mbo’ers die gediplomeerd zijn in zowel MZ als VIG.
Lees meer
16 mei 2017
Maar liefst 900 studenten doen mee aan tien NK’s in Zwolle
Op woensdag 17 mei organiseren Landstede MBO en Deltion College het NK MBO Multi Event Zwolle. Mbo-studenten uit heel Nederland doen - net als vorig jaar - mee aan tien Nederlandse Kampioenschappen Sport. De officiele aftrap is om 10.15 uur in het Landstede Sportcentrum en op het centrale plein van Deltion College. Om 15.45 uur is de prijsuitreiking op alle locaties.
Lees meer
12 mei 2017
Landstede MBO studenten in winnend team creathon
Creatieve marathon bij BrainZ in Zwolle
Lees meer
10 mei 2017
Chinese delegatie kijkt de ogen uit bij beroepspraktijkvorming Landstede
Op onderwijsgebied timmert China hard aan de weg. Hoewel de onderwijssystemen in verschillende regio’s in het land kunnen verschillen, ligt het opleidingsniveau er over het algemeen hoog. Het onderwijs is heel anders dan hier: streng hiërarchisch en eigen inbreng van de studenten is ongewenst. Wat ook totaal onbekend terrein is voor de Chinezen, is de manier van leren in en van de praktijk, zoals dat bij Landstede gebeurt. Tijdens de uitwisseling bij Landstede deze week, willen de Chinese onderwijscollega’s er dan ook alles over weten.
Lees meer
24 apr 2017
850 studenten Sport & Bewegen in touw op Koningsspelen
Vrijdag zijn op alle basisscholen in Nederland de Koningsspelen georganiseerd. De vrijdag voor Koningsdag is daarmee een dag geworden waarop er voor de basisscholen geen les is, maar waarop alle kinderen meedoen aan deze speciale kindersportdag met een gezond ontbijt op school. Doel van de dag is om met sportieve activiteiten kinderen actief in beweging te brengen. 850 studenten van Sport & Bewegen en leerlingen van verschillende vo-scholen waren in de wijde regio de hele dag in touw om de Koningsspelen te ondersteunen.
Lees meer
21 apr 2017
Open Avond bij Landstede MBO
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 20 april organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 17.00 - 21.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocaties in Dronten en Lelystad. Tijdens deze Open Avond zijn al onze opleidingen vertegenwoordigd.
Lees meer
18 apr 2017
De nieuwe architectuur: ontwerpen met behulp van Virtual Reality
Het materiaal van een muur veranderen. Even de lichtinval wijzigen. Kleur en uitstraling van de keuken aanpassen. Met virtual reality doe je dat in een handomdraai. In de architectuur maakt 3D-vormgeving een opmars. Landstede Interieur & Architectuur in Harderwijk speelt daar op in met de introductie van VR-techniek in de opleiding. Tijdens het Open Huis op donderdag 20 april van 17.00 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden de proef op de som nemen.
Lees meer
13 apr 2017
Onderwijsprimeur voor Landstede MBO Raalte
De zorgstudenten van Landstede MBO Raalte trainen momenteel als eerste studenten in Nederland met OZOverbindzorg. Dat is een digitaal communicatieplatform over de zorg en welzijn van een cliënt, bijvoorbeeld in een thuiszorgsituatie. OZOverbindzorg is gestart in Luttenberg en inmiddels hard op weg naar landelijke dekking.
Lees meer
10 apr 2017
Voorronde Hibertad Challenge heeft twee winnaars
Een bijzondere uitkomst bij de voorronde van de ontwerpwedstrijd Hibertad Challenge afgelopen week, bij het Landschap Bouw & Architectuur van Landstede MBO in Harderwijk. De jury wees twee teams van studenten Interieur & Architectuur als winnaar aan. De ontwerpers van de “Meditation Citadel” en “The Battery Lodge” gaan een gecombineerd ontwerp presenteren tijdens de landelijke finale op 10 mei.
Lees meer
30 mrt 2017
Verwendag voor (ex-) kankerpatiënten bij Landstede MBO
Honderden (ex-) kankerpatiënten maakten er de afgelopen twaalf jaar al gebruik van. En de reacties zijn altijd positief en dankbaar. Ook dit jaar organiseren de studenten van de Mooi & Mode opleidingen van Landstede MBO weer een verwendag voor (ex-) kankerpatiënten. De dertiende editie van de verwendag vindt plaats op vrijdag 7 april vanaf 9.00 uur bij Landstede MBO aan het Rechterland 1 in Zwolle. De studenten van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling geven de gasten gratis behandelingen en adviezen.
Lees meer
28 mrt 2017
Netwerkmeeting oud-studenten en examenstudenten
Vrij & Gastvrij in Zwolle organiseerde op maandag 27 maart een netwerkborrel voor oud-studenten en examenstudenten. Tijdens de bijeenkomst gaven de oud-studenten voorlichting over: doorstuderen, solliciteren en gaven ze tips voor problemen waar de studenten tegenaan kunnen lopen tijdens hun opleiding.
Lees meer
23 mrt 2017
Breaking News
Studenten van het Landschap Onderwijs & Opvoeding van Landstede MBO uit Harderwijk nemen op dinsdag 11 en woensdag 12 april 2017 deel aan het onderwijsproject Breaking News, een tweedaags, multimediaal onderwijsproject over mondiaal burgerschap voor mbo, havo en vwo.
Lees meer
22 mrt 2017
Studenten Mediamanager vormen nieuwe mediaprojectgroep
De Hanzedagen promoten. Een compleet uitgaansgebied in de markt zetten. Een animated commercial ontwikkelen. Een marketingplan voor een muurschildering bij PEC Zwolle bedenken. Een website en logo ontwerpen voor een woonconcept voor ouderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de mediamanagers van het Business Centre Creative Students gaan er enthousiast mee aan de slag. ‘Mediamanager is een brede opleiding vol interessante uitdagingen’, zegt eerstejaars student Akar Hussein.
Lees meer
21 mrt 2017
Feestelijke aftrap Sign-opleidingen bij Landstede MBO Harderwijk
Feest bij Landstede MBO in Harderwijk vandaag. Met het printen van een enorme sticker van 1 meter 60 in het vierkant, verrichtte voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur vandaag de officiële aftrap van de nieuwe Sign-opleidingen. Dit aanvullende aanbod bij Landstede Vormgeving & Entertainment biedt geweldige kansen voor toekomstige studenten, want het bedrijfsleven in de regio staat te springen om handige en creatieve Sign-vakmensen.
Lees meer
21 mrt 2017
ICT-studenten Landstede MBO organiseren Leer- en Doedag HCC!Seniorenacademie
De ICT-branche is een veelzijdige branche. Het gaat niet alleen om informatietechnologie in de breedste zin van het woord, ook communicatie speelt een grote rol. Daar wordt bij de ICT-opleidingen van Landstede MBO dan ook veel aandacht aan besteed. Alle opgedane vaardigheden worden uitvoerig beproefd tijdens de HCC Leer- en Doedag die ook dit jaar weer door de ICT-studenten in samenwerking met de HCC!SeniorenAcademie wordt georganiseerd.
Lees meer
15 mrt 2017
Lancering film ‘Zorg iets voor jou?!’
Hoe kunnen jongeren enthousiast worden gemaakt om te kiezen voor een specifieke loopbaan in zorg en welzijn? Zowelwerk heeft hiervoor de methode @nders werven ontwikkeld. Jongeren laten elkaar op een innovatieve manier zien wat leren en werken in de sector betekent. De methode is in samenwerking met Landstede MBO Lelystad en Triade uitgevoerd. Het resultaat van dit project, de film ‘Zorg iets voor jou!?’, wordt op donderdag 16 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, gelanceerd.
Lees meer
10 mrt 2017
Jongeren en politiek: een onmogelijke combi?
Bij elke verkiezing speelt weer de vraag: hoe betrek je jongeren meer bij de politiek? En hoe belangrijk is dat eigenlijk? Studenten van de opleiding Mediaredactie van Landstede interviewen gastdocenten en elkaar over deze vraag. Voor veel jongeren lijkt politiek saai en een ver-van-mijn-bed-show. Moderne, snelle communicatiemiddelen en presentatoren als Tim Hofman met zijn Youtube-kanaal #BOOS maken het wel iets minder onaantrekkelijk.
Lees meer
8 mrt 2017
Studenten verbeelden maatschappelijke thema's voor World Press Photo-tentoonstelling
Dinsdagavond 7 maart werd in de Grote Kerk in Zwolle de World Press Photo-tentoonstelling geopend. Ook studenten van Landstede MBO leveren hieraan een bijdrage. Eerstejaars studenten van de opleidingen Fotografie, AV-specialist en Mediaredactie hebben tijdens een projectweek hun krachten gebundeld om foto's te maken voor een speciaal project. Ruim zestig studenten hebben binnen het thema 'You and I' maatschappelijke thema's in beeld gebracht. De beste foto's zijn te zien in de Grote Kerk!
Lees meer
7 mrt 2017
Hoog bezoek bij Veiligheidsacademie Harderwijk
Hoog bezoek bij Landstede in Harderwijk. Commandant Landstrijdkrachten (CLAS), luitenant-generaal Leo Beulen kwam op dinsdagochtend 7 maart op werkbezoek bij de Defensieopleidingen van Landstede op de locatie Kranenburg in Harderwijk. Samen met studenten, medewerkers en directie Landstede MBO en Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep, ging hij het gesprek aan over samenwerking en over verbeterpunten in de samenwerking. Ook demonstraties van de studenten maakten deel uit van het programma.
Lees meer
4 mrt 2017
Landstede en Koninklijke Marechaussee verlengen samenwerking
Ook in het schooljaar 2017-2018 gaat het Landschap Veilig en Beschermd in Zwolle starten met een HTV-Koninklijke Marechaussee klas, de HTV-KMar17 klas. De Koninklijke Marechaussee en Landstede hebben vanwege de prettige samenwerking en de goede stages die er de afgelopen jaren zijn gedraaid, besloten de samenwerking voort te zetten. Sinds 2017 is de HTV opleiding in Zwolle bovendien TOP opleiding geworden.
Lees meer
3 mrt 2017
Open Avond bij Landstede MBO: 7 maart
Op dinsdag 7 maart organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 17.00 - 21.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocaties in Dronten en Lelystad. Tijdens deze Open Avond zijn al onze opleidingen vertegenwoordigd.
Lees meer
10 feb 2017
Wandschilderingen komen tot leven door studenten
In de omloop van het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle zijn vele mooie wandschilderingen te zien. Op deze afbeeldingen, aangebracht met graffiti, staan historische gebeurtenissen van de club weergegeven. Zo zijn er schilderingen zichtbaar van de oprichting, de kampioenschappen en de successen van het jaar 2014. In samenwerking met studenten van Landstede MBO zijn deze afbeeldingen de afgelopen periode voorzien van een QR-code. Middels deze code kom je terecht op een apart gedeelte van de website, alwaar de verhalen achter de afbeeldingen te lezen zijn. Een unieke manier waarop de historie van de club tot leven komt.
Lees meer
8 feb 2017
Verpleegkunde student Daisy Brinks schrijft winnend stageverslag
Zwolle - Met het bloemrijke verslag over haar indrukwekkende stage in het Spaanse Pilar de la Horadada heeft vierdejaars student verpleegkunde Daisy Brinks de derde prijs in de landelijke strijd om de Mobility Award gewonnen. Deze prijs is ingesteld door het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport Erasmus+. Daisy werd door jury en stemmers gekozen tot een van de drie beste verslagenschrijfsters.
Lees meer
7 feb 2017
Studenten doen inspiratie op bij Belevingswereld van Well-Fair Nunspeet
‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zo heet het project waarin Landstede MBO studenten van de opleidingen Interieur & Architectuur en Maatschappelijke Zorg samenwerken. Het is een bijzondere opdracht waarin studenten vanuit twee geheel verschillende deskundigheden naar elkaar toewerken. Gezamenlijk bezochten ze Well-Fair Nunspeet, specialist op het gebied van langer thuis wonen.
Lees meer
2 feb 2017
Kleutergroepen CBS het Startblok op bezoek bij Landstede MBO in Harderwijk
De groepen 1 en 2 van CBS het Startblok uit Harderwijk zijn op bezoek geweest bij studenten van het Landschap Gezond & Wel uit Harderwijk. Dit deden ze in het kader van de themaweek 'ik ben ziek'.
Lees meer
1 feb 2017
Regio omarmt Zorgtrainingscentrum
Onder grote belangstelling openden Doekle Terpstra, Theo Rietkerk, Eddy van Hijum en andere prominenten dinsdagmiddag 31 januari officieel de deuren van het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle. Het centrum speelt in op de wensen en behoeften van werkgevers in de zorg en is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en zorginstellingen in de regio. Het Zorgtrainingscentrum is gevestigd naast Landstede aan het Dokterspad in Zwolle waarin sinds kort mbo-zorgopleidingen zijn gehuisvest. Dat is tegenover Isala en in de nabijheid van het Health Innovation Park. Zorg, zorgonderwijs en zorggerelateerde bedrijven zijn daarmee geclusterd in één gebied.
Lees meer
30 jan 2017
Buitengewoon Reizen wint prijs voor beste reisbureau met aangepaste vakanties
Landstede Buitengewoon Reizen kreeg zaterdagavond 28 januari een award op het Reisgala dat plaatsvond in de Arena in Amsterdam. Het reisbureau was winnaar in de categorie ‘Aangepaste vakanties (voor mensen met een beperking)’. Directeur Gerda van ‘t Land (zie foto) nam de prijs in ontvangst. De Vakantie Awards worden jaarlijks uitgereikt.
Lees meer
28 jan 2017
De Garage: toekomstbestendig mbo verwezenlijkt
Een vierkoloms hefbrug en drie tweekoloms hefbruggen, negen voertuigen, de modernste uitlijn- en andere apparatuur: De Garage heeft het allemaal. Het is een mooie nieuwe praktijkruimte van Landstede Motorvoertuigentechniek, gevestigd bij het Morgen College om de doorstroom van vmbo naar mbo te bevorderen. Donderdag 26 januari werd De Garage officieel geopend.
Lees meer
28 jan 2017
Hibertad Challenge daagt bouwstudenten van 10 ROC’s uit
Ontwerp een gastenverblijf bij een huis. Dat is de opdracht die studenten van tien ROC’s krijgen in de Hibertad Challenge 2017. Maar het moet niet zomaar een gastenverblijf worden. De inzendingen worden beoordeeld op duurzaamheid, gezondheid en vormgeving. ‘Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om energiezuinig bouwen, maar ook om sociale duurzaamheid, om circulair bouwen en bijvoorbeeld bouwbiologie’, zegt initiatiefnemer Eberhard Dijkhuis van Hibertad.
Lees meer
18 jan 2017
Nieuw: Sign opleidingen voor handige creatievelingen
Donderdag 26 januari Open Huis Landstede MBO
Lees meer
17 jan 2017
Landstede MBO houdt Open Huis in januari
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO. Het Open Huis vindt op donderdag 26 januari plaats in Harderwijk, bij de sub-locaties in Dronten en Lelystad en in Raalte. Vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kunnen geïnteresseerden terecht op de verschillende locaties in Zwolle.
Lees meer
9 jan 2017
Verhuizing diverse opleidingen in Zwolle
Tijdens de kerstvakantie is een groot aantal Zwolse opleidingen verhuist naar een andere locatie.
Lees meer
24 dec 2016
India-reis laat diepe indruk achter bij Verpleegkunde-studenten
Gehandicapte wezen hebben het in India niet makkelijk. Weeshuizen zetten hen op hun 18e op straat, waar ze het zelf moeten zien te rooien. De Nederlandse Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand heeft zorgboerderij Umang opgericht voor gehandicapte 18-plussers. Zeven studenten van de opleiding Verpleegkunde van Landstede Harderwijk, Raalte en Lelystad brachten er samen met twee docenten een werkbezoek. ‘Het is nauwelijks te omschrijven wat we allemaal hebben gezien.’
Lees meer
13 dec 2016
Waardering mbo-opleidingen Landstede fors toegenomen
Het aantal Landstede-opleidingen in de top van de landelijke beoordelingsrijtjes in de MBO-keuzegids is fors toegenomen. Vandaag verscheen de Keuzegids MBO-Studies 2017. Het merendeel van de Landstede opleidingen schoof naar boven in de rijtjes. Opleidingen die meer dan 75 punten scoorden, behoren tot de beste opleidingen van Nederland en krijgen het predicaat topopleiding. Landstede MBO steeg dit jaar van acht naar elf topopleidingen. De opleidingen Dierverzorging, Veehouderij & Loonwerk, Veiligheid & Vakmanschap, Schoonheidsverzorging, Sport & Bewegen, Financiën, Verkoop, ICT Support, ICT Beheer, Autotechniek en Artiest behaalden allemaal een ster. Geen ster maar wel een hoge score behaalden de opleidingen kapper (vierde), Commerciële dienstverlening (vierde), Transport (vijfde), Luchtvaartdienstverlening (vijfde). Bij de beoordeling van de 43 ROC’s haalde Landstede de elfde plaats. In 2015 was dat de vijftiende plaats.
Lees meer
29 nov 2016
Aandacht voor psychosociaal welbevinden beloond met Gezonde School-vignet
Landstede MBO heeft volop aandacht voor de fysieke, mentale en psychosociale gezondheid van de studenten, leerlingen en medewerkers. Tien locaties van Landstede MBO - Harderwijk, Raalte, Lelystad, Dronten en Zwolle - hebben hiervoor het Vignet Psychosociaal Welbevinden ontvangen. De inzet van een studentenbegeleidingsteam speelt daarin een belangrijke rol. Voor een aantal locaties is dit het derde vignet: zij hebben al vignetten voor Voeding en Bewegen & Sport.
Lees meer
18 nov 2016
Studenten Bouw & Architectuur en Maatschappelijke Zorg geven gezamenlijk advies
De tweedejaars studenten Bouw & Architectuur en de derdejaars studenten van Maatschappelijke Zorg werken samen aan het project ‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zij zullen gedurende acht weken gezamenlijk onderzoeken hoe bewoners, die minder mobiel zijn en waarvan de zorgvraag toeneemt, in hun eigen huis kunnen blijven wonen.
Lees meer
17 nov 2016
Fysieke fitheid van zo’n 1000 studenten Landstede MBO en Menso Alting getest
Waar al enkele honderden studenten deelnamen aan de fittest in de Nationale Sportweek (derde week van september), deden - net als voorgaande jaren - nog zo’n 1000 eerstejaars van Landstede MBO en ROC Menso Alting mee aan een fittest. Een stagiaire van het profiel Gezondheid(szorg) en Sport en projectbureau SportEve organiseerde deze test de afgelopen twee weken.
Lees meer
9 nov 2016
Versterkte aanpak terugdringen voortijdig schoolverlaters
Een sluitend vangnet creëren voor jongeren in een kwetsbare positie. Dat is een van de nieuwe taken die de stuurgroep VSV Noordwest-Veluwe, waarin gemeenten en onderwijs samenwerken, zichzelf heeft gesteld. Doel: terugdringen van het aantal voortijdige schoolverlaters met 20% in 2020. Vandaag tekenden bij Landstede aan het Westeinde in Harderwijk 25 partijen de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer
7 nov 2016
Drie zussen Koster kiezen voor zelfde opleiding
De ‘zussen Koster’, zo worden ze genoemd door docenten van de opleiding Leisure & Hospitality. Lynn (22), Isabel (19) en Lucy (16) Koster volg(d)en allemaal dezelfde opleiding bij Landstede aan het Rechterland in Zwolle.
Lees meer