Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en heeft een rijke geschiedenis. En dat zie je aan het mooie historische stadscentrum met monumentale gebouwen en prachtige grachten! Leuk om rond te struinen, een hapje te eten, een terras te pakken of om te shoppen.

Zwolle heeft veel mbo- en hbo-scholen (Windesheim) en dat maakt Zwolle een echte studentenstad. Dat merk je aan de sfeer en aan het feit dat je er veel kamers kunt huren. En niet onbelangrijk: je kunt er lekker stappen!

Veel leuke evenementen
Het hele jaar door zijn er evenementen. De bekendste daarvan is wel het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Maar als je van dance en popmuziek houdt, mag je ook zeker het festival Let’s Get Lost niet missen. Ga je voor gezelligheid? In de zomer zijn er de beroemde Blauwvingerdagen: een gigantische braderie met veel muziek en theater op straat. Dit is maar een kleine greep: kijk op de site van de gemeente voor meer evenementen!

Wil je cultuur?
Ook cultuur is er in overvloed in Zwolle. In de theaters Odeon en de Spiegel staan wekelijks bekende namen op de planken, bijvoorbeeld op het gebied van cabaret. Poppodium Hedon biedt voor muziekliefhebbers de fijnste concerten en dance-events. Heb je liever beeldende kunst? Dan moet je echt museum De Fundatie eens bezoeken.

Gemakkelijk bereikbaar
Vanuit de regio kom je heel gemakkelijk in Zwolle per bus en natuurlijk per trein. Vanaf het mooie station stap je zo in een stadsbus die je naar de juiste Landstede-locatie brengt.