Ondernemend

Ondernemende studenten: wij zien het graag! Ondernemerschap en een ondernemende houding zitten daarom verweven in veel van onze opleidingen. Met onze manier van leren genaamd ‘Talentvol Ontwikkelen’ en het leren in en van de praktijk werk je aan een ondernemende houding. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten en kun je kiezen voor het keuzedeel Oriënteren op ondernemerschap (niveau 3 en 4) waardoor je leert wat ondernemen is en wat het van jou vraagt. Ook bieden wij de mogelijkheid de opleiding Vakman-Ondernemer (niveau 4) te volgen na je vakdiploma. Ben je geïnteresseerd in zelfstandig ondernemen? Dan bieden we jou de ondersteuning en de faciliteiten om studeren en ondernemen te kunnen combineren. Kortom, bij Landstede MBO stimuleren we ondernemerschap en krijg je de ruimte om je hierin te ontwikkelen.

Ondernemend leren
Bij Landstede MBO zijn er verschillende mogelijkheden om meer te weten en/of te leren over ondernemerschap. Dat kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan projecten vanuit de Nieuwe Hanze Unie,  inspirerende events, de Topondernemersregeling en de vele leerbedrijven en projectteams waar je leert ondernemen.

Opleiding Vakman-Ondernemer
Wil jij een eigen bedrijf beginnen? De éénjarige niveau 4 opleiding Vakman-Ondernemer leert je welke stappen je dan moet ondernemen. De opleiding volg je na het behalen van je vakdiploma. Tijdens deze opleiding ga je vanaf het eerste moment ook echt aan de slag met jouw eigen onderneming. Je krijgt les, begeleiding en advies van vakkundige docenten en ondernemers. Tijdens deze opleiding kom je in contact met succesvolle bedrijven en doe je uitdagende praktijkopdrachten. Kortom: alle ingrediënten voor een vliegende start. Hier lees je meer over de opleiding Vakman-Ondernemer.

Coaching op ondernemen
Wil je advies over je nog te starten of je net opgerichte bedrijf? Stel dan vooral je vraag via ondernemend@landstedegroep.nl. Je komt via dit adres in contact met Landstede docenten die je gratis advies geven.

Topondernemersregeling: combineer je bedrijf en studie
Als ondernemende student bij Landstede MBO krijg je de ruimte om te ondernemen. Hiervoor hebben we in Zwolle de Topondernemersregeling in het leven geroepen. Studentondernemers die al een bepaalde omzet draaien, kunnen in aanmerking komen voor deze regeling. Die maakt het jou makkelijker om je bedrijf en studie succesvol te combineren. Afhankelijk van wat je nodig hebt als ondernemer, maken we afspraken over de flexibiliteit in je studieprogramma. Denk bijvoorbeeld aan ruimte om naar een beurs te gaan op een dag dat je eigenlijk aanwezig moet zijn op school. Of het aannemen van een belangrijk telefoontje tijdens de les. We doen alles om ondernemen én studeren zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wil je meer weten over de Topondernemersregeling? Mail dan naar: ondernemend@landstedegroep.nl

BrainBoost; Excellent onderwijs
Wil jij je talenten een boost geven tijdens je opleiding? Wil je nog meer uitdaging als je straks met je opleiding bezig bent? Ben je gemotiveerd, leergierig en beschik je over een ‘drive’? Dan is BrainBoost wellicht straks iets voor jou. Samen met gemotiveerde medestudenten van andere opleidingen voer je een dagdeel per week levensechte opdrachten uit in een stimulerende, prikkelende omgeving. Sleutelwoorden tijdens het programma zijn: ondernemend leren, internationalisering en persoonlijke effectiviteit.
BrainBoost is bedoeld voor huidige studenten van Landstede MBO en Menso Alting, niveau 3 en 4. Ben jij een student van Landstede MBO en wil je meer informatie of je aanmelden? klik hier

 

Leer ondernemen bij projectteams en leerbedrijven
Landstede kent binnen verschillende beroepsopleidingen projectteams en leerbedrijven. Binnen de projectteams werk je zelfstandig aan opdrachten van opdrachtgevers uit de praktijk. Zo verzorgen studenten bijvoorbeeld zelf intakegesprekken, de contacten met de opdrachtgever, de uitvoering, inzet van medestudenten en evaluaties. Er zijn al binnen verschillende branches veel succesvolle projecten uitgevoerd door studenten van Landstede MBO.

Leerbedrijven zijn gevestigd in het werkveld, dichtbij de consument of in een vestiging van Landstede MBO. Onder begeleiding van vakbekwame docenten werken de studenten zelfstandig in de leerbedrijven. Een voorbeeld van een leerbedrijf is Gerecht en Land waar je onder begeleiding van professionele docenten werkt in een echt restaurant met betalende klanten.  

Kortom, binnen een projectteam en een leerbedrijf ervaar je een bedrijf van heel dichtbij. En werk je aan tal van vaardigheden die passen bij een ondernemer!

Een overzicht van onze projectteams en wat ze doen vind je hieronder.