Overweegt of volgt jouw kind een mbo-opleiding bij Landstede MBO? We kunnen ons goed voorstellen dat je als ouder ook goed betrokken en geïnformeerd wilt worden! Ook voor vragen zijn we altijd bereikbaar. Neem in eerste instantie contact op met de coach van je kind. Die kent jouw kind persoonlijk en dat praat gemakkelijker. Voor algemene vragen kan er ook gebeld worden met het gratis informatienummer: 0800-0245666.
Ouder/verzorger
Hoe kom je aan informatie over school en opleiding?
Er zijn verschillende manieren om informatie in te winnen over een opleiding, namelijk via deze website, door een Open Huis te bezoeken of in te schrijven voor een meeloopdag. Een meeloopdag geeft een eerlijk beeld van de opleiding. Jouw kind ziet hoe de lessen worden gegeven, kan kennismaken met andere studenten en zo meer informatie inwinnen.
Ondertekenen overeenkomsten
Voor het ondertekenen van de BPV-overeenkomst (Beroepspraktijkvorming/Stage) maken wij gebruik van digitaal ondertekenen. De overeenkomst wordt gemaild naar het bij ons bekende e-mailadres. Via de link in de e-mail word je doorgelinkt naar de te ondertekenen overeenkomst. Je kunt de overeenkomst ondertekenen met een muis of touchscreen. Na ondertekening krijg je de getekende overeenkomst in je e-mail. Tip: indien je geen handtekening ziet in het ondertekende document, sla het document eerst op voordat je het opent. Lees hier de uitleg hoe je de overeenkomst kunt ondertekenen (pdf)
Hulp bij studiekeuze
Is jouw kind nog niet helemaal zeker van de studiekeuze? In eerste instantie is de decaan dan het aanspreekpunt. Daarnaast vertellen we op deze pagina meer over hulp bij studiekeuze en geven we handige tips.
Aannamebeleid
Op deze website vind je hier meer informatie over ons Aannamebeleid. Hier vind je ook een uitgebreid document waarmee het aannamebeleid is vastgesteld.
Financiële ondersteuning
Start jouw kind in een BOL- of BBL-opleiding? En is het financieel moeilijk om de aanvullende kosten te betalen? Laat dit jouw kind doorgeven tijdens het plaatsingsgesprek. Er zijn namelijk regelingen voor tegemoetkoming in de kosten bij aanschaf van leermiddelen voor mensen met weinig financiële armslag. Met elkaar maken we dan afspraken over de aanschaf van boeken, materialen/gereedschappen, voorgeschreven kleding of bijvoorbeeld verplichte excursies.
Ook gemeenten bieden soms aanvullende regelingen voor financiële ondersteuning. Raadpleeg hiervoor de website van de gemeente waar je woont. Lees ook de informatie over het mbo-studentenfonds.