Informatie voor ouder/verzorger

Overweegt of volgt jouw kind een mbo-opleiding bij Landstede MBO? We kunnen ons goed voorstellen dat je als ouder ook goed betrokken en geïnformeerd wilt worden! Ook voor vragen zijn we altijd bereikbaar. Neem in eerste instantie contact op met de coach van je kind. Die kent jouw kind persoonlijk en dat praat gemakkelijker. Voor algemene vragen kan er ook gebeld worden met het gratis informatienummer: 0800-0245666.

 

Hoe kom je aan informatie over school en opleiding?
Er zijn verschillende manieren om informatie in te winnen over een opleiding, namelijk via deze website, door een Open Huis te bezoeken of in te schrijven voor een meeloopdag.

Om bij de eerste te beginnen: op deze website kun je per interessegebied en leslocatie een opleiding vinden. Geeft een opleidingstekst op de website niet alle antwoorden? Neem dan contact met ons op!

We organiseren regelmatig Open Dagen. Bezoek deze en ga in gesprek met studenten en docenten, en proef de sfeer van de locatie. Bekijk de agenda van onze Open Dagen.

Is jouw kind er bijna uit? Laat hem of haar zich dan opgeven voor een meeloopdag. Die dag geeft een eerlijk beeld van de opleiding. Jouw kind ziet hoe de lessen worden gegeven, kan kennismaken met andere studenten en zo meer informatie inwinnen. Aanmelden voor een meeloopdag kan hier!

Ondertekenen overeenkomsten
Voor het ondertekenen van de Onderwijsovereenkomst en BPV-overeenkomst (Beroepspraktijkvorming/Stage) maken wij gebruik van digitaal ondertekenen. De overeenkomst wordt gemaild naar het bij ons bekende e-mailadres. Via de link in de e-mail word je doorgelinkt naar de te ondertekenen overeenkomst. Je kunt de overeenkomst ondertekenen met een muis of touchscreen. Na ondertekening krijg je de getekende overeenkomst in je e-mail. Tip: indien je geen handtekening ziet in het ondertekende document, sla het document eerst op voordat je het opent. Lees hier de uitleg hoe je de overeenkomst kunt ondertekenen (pdf)

Hulp bij studiekeuze
Is jouw kind nog niet helemaal zeker van de studiekeuze? In eerste instantie is de decaan dan het aanspreekpunt. Die kan jouw kind doorverwijzen naar Studie- & Loopbaanoriëntatie. Wij bieden extra begeleiding. Die bestaat uit één of twee gesprekken van gemiddeld een uur en eventueel een beroepskeuzetest. Dit gebeurt door gediplomeerde studieloopbaanbegeleiders. Wij hebben geen belang bij teleurstellingen achteraf, dus deze test is objectief en kan ook een advies geven voor een andere opleiding dan Landstede MBO.

Help jouw kind kiezen
Thuis zullen jullie vast met elkaar praten over zijn/haar studiekeuze. Soms valt dat echter niet mee en kun je wel wat hulp gebruiken. Daarom hebben we voor jou als ouder wat tips op een rij gezet hoe jij jouw kind kunt helpen en het gesprek kunt aangaan. Denk bijvoorbeeld aan: praat samen over ervaringen, wensen en drijfveren, stimuleer jouw kind te praten met beroepsbeoefenaren, ga samen naar voorlichtingen en probeer samen toe te werken naar een top 3.

Aannamebeleid
Op deze website vind je hier meer informatie over ons AannamebeleidHier vind je ook een uitgebreid document waarmee het aannamebeleid is vastgesteld.

Financiële ondersteuning
Start jouw kind in een BOL- of BBL-opleiding? En is het financieel moeilijk om de aanvullende kosten te betalen? Laat dit jouw kind doorgeven tijdens het plaatsingsgesprek. Er zijn namelijk regelingen voor tegemoetkoming in de kosten bij aanschaf van leermiddelen voor mensen met weinig financiële armslag. Met elkaar maken we dan afspraken over de aanschaf van boeken, materialen/gereedschappen, voorgeschreven kleding of bijvoorbeeld verplichte excursies.
Ook gemeenten bieden soms aanvullende regelingen voor financiële ondersteuning. Raadpleeg hiervoor de website van de gemeente waar je woont. 
Lees ook de informatie over het mbo-studentenfonds.