Medewerker Evenementenorganisatie

Event & Organisatie

Steeds meer festivals en evenementen vragen om een professionele organisatie. Als medewerker evenementenorganisatie ben jij de professional die betrokken is bij de organisatie van publieke en zakelijke evenementen zoals festivals, feesten en beurzen. Je bent van het begin tot het eind (mede)verantwoordelijk, dus vanaf het eerste idee en de voorbereiding tot en met de uitvoering en evaluatie.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Een festival, feest of beurs organiseren

Beroep

Steeds meer festivals en evenementen vragen om een professionele organisatie. Als medewerker evenementenorganisatie ben jij de professional die betrokken is bij de organisatie van publieke en zakelijke evenementen zoals festivals, feesten en beurzen. Je bent van het begin tot het eind (mede)verantwoordelijk, dus vanaf het eerste idee en de voorbereiding tot en met de uitvoering en evaluatie.

Jouw werk in de evenementenorganisatie is enorm afwisselend: de ene dag werk je vanachter je bureau, de andere dag sjouw je bij wijze van spreken met dranghekken. Zo houd je je bezig met het opzetten en uitvoeren van een marketing- of communicatieplan en het maken van promotiemateriaal, hieraan wordt in de opleiding veel aandacht besteed. Daarnaast ben je bezig met het maken van draaiboeken en veiligheidsplannen, contact onderhouden met leveranciers en het regelen van catering en personeel. Deze opleiding bereidt je vanaf de eerste dag voor op dit veelzijdige vak!Je sterke punten

Je bent een echte duizendpoot die een evenement van a tot z kan uitvoeren. Je bent creatief en stressbestendig. In dit werk tellen vooral enthousiasme en flexibiliteit. Je komt bovendien in contact met veel verschillende mensen, dus dat vraagt om goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Aan het werk
 • Je assisteert bij het opstellen van operationele plannen ter uitwerking van het marketing- en communicatiebeleid.
 • Je verzorgt on- en offline marketing- en communicatieactiviteiten.
 • Je organiseert evenementen.
Opleidingsinformatie

Volop ruimte voor je eigen ideeën

Heb je zelf ideeën voor een evenement, theaterproductie, website of ander project? Dan staan we daar natuurlijk ook voor open! We helpen je graag op weg bij het uitvoeren van je ideeën. Bij ons krijg je alle ruimte om te laten zien wie je bent. Bovendien ontdek je zo het beste waar jouw kracht ligt. Met de juiste kennis en tips helpen wij je nóg beter te worden.

Veel praktijk

In het Landschap Vormgeving & Entertainment mag je veel oefenen en ervaren. Soms doe je dat met schoolopdrachten. Maar je gaat ook regelmatig in de praktijk aan de slag bij evenementen en festivals. Op die manier leer je met opdrachtgevers om te gaan, verbreed je jouw netwerk, leer je heel veel praktische zaken en werk je aan jouw beroepshouding.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aantal beschikbare opleidingsplaatsen (numerus fixus)

 • Zwolle: 54
 • Werkwijze: Plaatsing op volgorde van aanmelden

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloop dag
 • Aanvullende opdracht

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten zoals: excursies, lesmateriaal en verwerkingsmateriaal voor producten die je maakt. Dit bedrag is exclusief leermiddelen zoals boeken, een laptop en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW.

Voor meer informatie over studiekosten voor deze opleiding kun je bellen naar 088-850 78 00.

Vervolgopleiding

Verschillende hbo-opleidingen, zoals:

 • Communicatie
 • Eventmanagement
 • Leisuremanagement


Locatie
Stadionplein 12
Stadionplein 12
8025CP
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.