Buitenlandse stages

De wereld ligt voor je open

Volg je BPV in het buitenland
Als je wilt, kun je in overleg met je coach in het derde of vierde leerjaar jouw beroepspraktijkvorming (BPV=stage) in het buitenland volgen. Dat doen steeds meer studenten, van verschillende opleidingen. In Europa, maar ook daarbuiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Caribisch Nederland, Suriname, de Verenigde Staten of Afrika? Dit kan dankzij ons uitgebreide netwerk van internationaal erkende BPV-bedrijven!

Ontdek nieuwe culturen
Behalve het opdoen van werkervaring, is een buitenlandse BPV de perfecte kans om een andere cultuur te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Het maakt je veel zelfstandiger!

Leer tegelijkertijd de taal!
Wil je de BPV ook gebruiken om je Engelse, Duitse of Spaanse taalkennis te verbeteren? Er zijn leuke combinaties van een BPV met een taaltraining. Wat dacht je bijvoorbeeld van een taalcursus Engels op Malta. Informeer naar de mogelijkheden.

Ook financieel aantrekkelijk
Een buitenlandse BPV duurt meestal 7 tot 20 weken en hoeft helemaal niet duur te zijn. Want kies je voor een BPV binnen Europa, dan profiteer je op verschillende manieren:

  • Je kunt subsidie krijgen voor de reis- en verblijfkosten via het Leonardo da Vinci fonds.
  • Ga je langer dan een maand, dan kun je ook een uitwonende beurs aanvragen van ongeveer € 250,00 per maand.
  • Als je langer dan een maand gaat, kun je ook je OV-chipkaart tijdelijk stopzetten. Dat levert je ongeveer € 90 per maand op!

Goed voor je CV: de Europass-mobility
Rond je jouw BPV in Europa met succes af, dan krijg je een Europass-mobility. Dit officiële document is een perfecte aanvulling op je CV. Je kunt er ongetwijfeld je voordeel mee doen in de toekomst!

Meer weten?
Geïnteresseerd? En wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met de afdeling Internationalisering of vraag de folder aan door een mail te sturen naar international@landstedegroep.nl.

Ervaringen van deelnemers die in het buitenland zijn geweest:
"Ik heb echt heel veel geleerd tijdens mijn buitenlandse BPV. Andere culturen, mensen en talen… Omdat ik daar veel zelf moest regelen, ben ik vooral zelfstandiger en volwassener geworden. Ik heb er meer doorzettingsvermogen door gekregen en weet nu beter wat ik met mijn opleiding kan."

"Mijn stage in het buitenland heeft me veel geleerd over de verschillende culturen en het omgaan met andere mensen. Die kennis komt me zeker goed van pas. Bijvoorbeeld in mijn volgende studies en werk. Maar ik weet 100% zeker dat ik nog een keer naar het buitenland ga!"

"Eerst dacht ik dat ik het nooit zou volhouden, zo lang in het buitenland. Maar het is me dus wel gelukt! Ik ben erg trots op mezelf. Ik ben door deze BPV zelfstandiger geworden en heb meer zelfvertrouwen gekregen. De mensen van mijn stage waren erg enthousiast over mij en dat gaf mij een goed gevoel."

Recentelijk zijn studenten naar de volgende landen geweest:
Aruba, België, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Malta, Ierland, Italië, Oostenrijk, Portugal en Turkije.