Buitenlandse stages

De wereld ligt voor je open. Als je wilt, kun je, in overleg met je coach, in het tweede, derde of vierde leerjaar jouw beroepspraktijkvorming (BPV=stage) in het buitenland volgen. Veel studenten van verschillende opleidingen en niveaus zijn je voor gegaan. In Europa, maar ook daarbuiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Caribisch Nederland, Suriname, de Verenigde Staten of Afrika? Dit kan dankzij ons uitgebreide netwerk van internationaal erkende BPV-bedrijven!

Een avontuurlijke manier van leren
Allereerst doe je heel veel werkervaring op. Daarnaast biedt een buitenlandse BPV jou de perfecte kans om een andere cultuur te ontdekken, een nieuwe taal te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Ook op professioneel vlak leer je veel, bijvoorbeeld omgaan met een andere manier van werken en nieuwe technieken. Kortom, in een korte tijd maak je een grote persoonlijke ontwikkeling door.

Ook financieel aantrekkelijk
Een buitenlandse BPV duurt meestal 7 tot 20 weken en hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je kiest voor een BPV binnen Europa, dan zijn er verschillende voordelen:

  • Je kunt subsidie krijgen voor de reis- en verblijfkosten via het fonds Erasmus+.
  • Ga je langer dan een maand, dan kun je een uitwonende beurs aanvragen.
  • Als je langer dan een maand gaat, kun je je OV-chipkaart tijdelijk stopzetten. Dat levert je €104,42 (2022) per maand op!

Voor een stage buiten Europa is geen subsidie van Erasmus+ beschikbaar. Je kunt wel een uitwonende beurs aanvragen en je OV-kaart stopzetten.

Goed voor je CV: de Europass-mobility
Wanneer je jouw BPV in Europa met succes afrondt, dan krijg je een Europass-mobility. Dit officiële document is een perfecte aanvulling op je CV. Daar kun je je voordeel mee doen in de toekomst! En het helpt je ook als je door wilt stromen naar het hbo.

Meer weten?
Heb jij interesse om je BPV in het buitenland te volgen? En wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het International Office: international@landstedegroep.nl.

Ervaringen van deelnemers die in het buitenland zijn geweest:
"Ik heb echt heel veel geleerd tijdens mijn buitenlandse BPV. Andere culturen, mensen en talen… Omdat ik daar veel zelf moest regelen, ben ik vooral zelfstandiger en volwassener geworden. Ik heb er meer doorzettingsvermogen door gekregen en weet nu beter wat ik met mijn opleiding kan."

"Mijn stage in het buitenland heeft me veel geleerd over de verschillende culturen en het omgaan met andere mensen. Die kennis komt me zeker goed van pas. Bijvoorbeeld in mijn volgende studies en werk. Ik weet 100% zeker dat ik nog een keer naar het buitenland ga!"

"Eerst dacht ik dat ik het nooit zou volhouden, zo lang in het buitenland. Maar het is me dus wel gelukt! Ik ben erg trots op mezelf. Ik ben door deze BPV zelfstandiger geworden en heb meer zelfvertrouwen gekregen. De mensen van mijn stage waren erg enthousiast over mij en dat gaf mij een goed gevoel."

Recentelijk zijn studenten van Landstede MBO naar de volgende landen geweest:
Antillen, Canada, België, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, India, Ierland, Italië, Malta, Oostenrijk, Portugal en Turkije.