6 dec 2021

Top van horeca laat studenten proeven van het vak

Derdejaarsstudenten van verschillende horecaopleidingen van Landstede MBO hebben afgelopen week les gekregen van de top van de Europese horeca. De Librije heeft een groep culinaire talenten een kijkje in de keuken gegeven. Een unieke ervaring voor de studenten die hiermee middenin de praktijk zijn gezet.

Studenten die kiezen voor een opleiding in de horeca, hebben door het coronavirus het afgelopen jaar minder praktijkervaring opgedaan. Zo konden excursies geen doorgang vinden en werden fysieke gastlessen geannuleerd. Om het kennisniveau toch op peil te houden, hebben Landstede MBO en De Librije de handen ineengeslagen door studenten te laten proeven van het vak op een hoog niveau.

Unieke ervaring

Danique Buld en Merel Otto, studenten van de opleidingen Zelfstandig Werkend Gastvrouw en Zelfstandig Werkend Kok, zijn onder de indruk van de dag. Na een rondleiding in de wijnkelder, heeft Danique wijnspijsles gehad. ‘Kijken, walsen, ruiken, drinken. Bij witvis hoef je niet per se witte wijn te drinken, als het maar de juiste rode is.’ Merel maakte onder toeziend oog van de chef van Librije’s atelier bonbons met gekarameliseerde witte chocolademousse. ‘Het is een hele ervaring op zich om in zo’n bijzondere leeromgeving samen met je klasgenoten nieuwe dingen te zien en te leren’, vertelt ze enthousiast.

Vakkennis

Tom Valk (directeur Landstede MBO) is blij dat de top van de horeca het onderwijs op deze manier helpt. ‘De arbeidsmarkt staat te springen om goed opgeleide horecamedewerkers. Onze visie is dat studenten leren in, aan en van de praktijk. Vakkennis op niveau vinden we heel belangrijk en waar kun je die kennis en expertise nou beter halen dan in een van de beste restaurants van Europa?’ Mede-eigenaar van De Librije Thérèse Boer: ‘We helpen graag om mensen te enthousiasmeren voor ons prachtige vak en zijn blij dat we op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren.’

Bekijk hier onze opleidingen in de richting van horeca!