13 jun 2022

Studenten van de opleiding Evenementenorganisatie doen praktijkervaring op tijdens diverse festivals!

Bevrijdingsfestival Overijssel, Dauwpop festival en vervolgens ook nog Woest festival: studenten van de opleiding Evenementenorganisatie hebben de afgelopen weken veel praktijkervaring opgedaan tijdens diverse festivals.

Bevrijdingsfestival Overijssel

Studenten en docenten van de opleiding Evenementenorganisatie hielpen tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel mee met de opbouw, op de dag zelf en tijdens de afbouw. Lees er hier meer over.

Dauwpop Festival

Voorafgaand de start van Dauwpop festival hebben de eerstejaarsstudenten geholpen met de opbouw. Denk hierbij aan het schilderen van bordjes ter decoratie, uitzetten van het parkeerterrein, inrichten van kleedkamers voor artiesten en plaatsen van containers op het terrein. Op de showdagen zelf (donderdag 26 en vrijdag 27 mei) stonden zij bij speciale beker inleverpunten. Dit is een project wat Raymon, derdejaarsstudent Evenementenorganisatie en stagiair bij Ev'hands, op zich heeft genomen. Wanneer je 20 bekers inleverde, kreeg je van de studenten een muntje waarmee de bezoekers een drankje konden halen. Een duurzame oplossing! Een deel van de bekers werden gerecycled en hele vieze bekers werden weggegooid. Tweedejaarsstudenten konden een voorkeursfunctie aangeven, zoals munten uitdelen, scannen van tickets en artiesten naar de juiste plek begeleiden.

Voor de studenten een mooie ervaring waarbij ze een goede indruk kregen hoe het organiseren van een festival in zijn werking gaat!