11 apr 2022

Studenten nemen samen een 'sprong in het diepe'!

Op een koude 1 april was er een ontmoeting tussen studenten van het Keuzedeel Persoonlijk Profileren BrainBoost en Maatschappelijke Zorg Harderwijk. Meerwaarde creëren en culturele sensitiviteit waren de sleutelwoorden voor het organiseren van deze dag.

De dag vond plaats in een oude filmzaal op locatie Kranenburg in Harderwijk. Er werd vooraf een programma gecreëerd met als basis: ontmoeting, culturele diversiteit en waardevol zijn. Studenten van het Keuzedeel Persoonlijk Profileren BrainBoost en Maatschappelijke Zorg Harderwijk kregen de uitdaging om in contact te zijn met een ander. Hoe kan jij van waarde zijn voor je omgeving? En wat vraagt het van je als je dat mag gaan doen met iemand die je nog niet kent?

De challenge

Studenten werden gekoppeld aan een student die ze niet kennen. Samen pakten ze ‘blind’ een envelop met geld en een kaart met een waarde. De challenge: creëer meerwaarde met wat je hebt gekregen. We hebben ons startkapitaal in het leven niet in de hand. Maar kijk eens wat je met deze twee gegevens kunt doen.

Na het maken en uitvoeren van plannen en verschillende opdrachten, presenteerden de studenten de uitkomsten van de opdrachten én werden de ervaringen gedeeld. Het op pad gaan met iemand die je niet kent, zorgde voor mooie belevenissen! Als afsluiter van de dag was Talent House aanwezig, een jongerencentrum in Harderwijk. Ze vertelden hoe zij van meerwaarde zijn in de levens van jongeren. De groep studenten hebben allemaal iets beleefd, geleerd of ontdekt. Het is voor herhaling vatbaar!