Allround Assistant Business Services

Houd jij ervan om zaken in goede banen te leiden? En wil je – terwijl je dat doet – bedrijven helpen om een optimaal resultaat te behalen? Dan is de opleiding tot Allround Assistant Business Services echt iets voor jou. Je houdt je bezig met financiële en administratieve diensten, maar ook met klantcontact en hospitality. Zo bereid je rapportages voor, doe je verbetervoorstellen voor in- of verkoop en leer je omgaan met de verschillende processen op de werkvloer. Ook zorg je ervoor dat de uitstraling van producten en diensten er zo aantrekkelijk mogelijk uit komt te zien.

Leerweg
BOL
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats

De opleiding Allround Assistant Business Services zal vanaf volgend schooljaar niet meer in Zwolle worden aangeboden.

  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Een beter resultaat, daar doe jij het voor

Tijdens deze opleiding zetten we sterk in op jouw soft skills. Denk aan samenwerken, plannen en het nemen van je verantwoordelijkheid. Dit draagt niet alleen bij aan je eigen werkplezier; ook werkgevers hechten hier steeds meer waarde aan.

Heb je deze opleiding afgerond? Dan kun je op ontzettend veel plekken aan de slag als retailspecialist, commercieel medewerker binnendienst of als allround office specialist. Dat doe je bijvoorbeeld bij een winkel, supermarkt, keukenzaak, groothandel of autobedrijf. Jij kunt alle bedrijven met een backoffice ondersteunen. Onder andere met het opstellen van offertes of financiële rapportages.

Wil je liever nog even door studeren? Dan kun je doorstromen naar verschillende niveau 4 opleidingen. Zelf ondernemer worden? Dat kan ook. Tijdens de niveau 4 opleiding Ondernemer Handel leer je hier meer over.Je sterke punten

Ga jij voor resultaat? En lijkt het je leuk om hier binnen een team invulling aan te geven? Dan zit je goed bij deze opleiding. Je leert samenwerken en doet er met elkaar alles aan om zaken en processen beter of mooier te maken. Dat kan best wel eens een uitdaging zijn, maar hier loop je niet voor weg. Jij bijt je vast in het vinden van een oplossing. Je bent nieuwsgierig, proactief, servicegericht én je houdt van organiseren en plannen.

Aan het werk
  • Je voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening.
  • Je verricht werkzaamheden ten behoeve van bedrijfsprocessen in de zakelijke dienstverlening.
Opleidingsinformatie

Gecombineerde opleiding

Allround Assistant Business Services is een opleiding waar de opleidingen tot Retailspecialist en Commercieel Medewerker in zijn verwerkt. Het werkveld verandert en onze studenten ook. Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan studenten die van veel markten thuis zijn en hun soft skills op het vlak van planning en samenwerking goed onder de knie hebben. Aan de andere kant merken we dat studenten meer tijd nodig hebben om zich goed te kunnen oriënteren op de verschillende mogelijkheden binnen het vakgebied. Door deze opleidingen te combineren, haken we in op beide trends.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding is aan de ene kant een brede opleiding, maar met de mogelijkheid om smal uit te stromen. Wat betekent dat? Dat je kennismaakt met veel verschillende onderwerpen, maar dat je je ook kunt specialiseren. Helemaal afhankelijk van wat jij leuk vindt. Je leert bijvoorbeeld meer over retail, commercie én over de algemene backoffice. Richt je je uiteindelijk toch het liefst op één van deze onderdelen? Dan kan dat. Zo geef jij mede vorm aan je eigen opleiding.

Afhankelijk van je tempo, kun je de opleiding tussen de twee en drie jaar afronden. Tijdens je opleiding heb je onder andere de volgende vakken: agendabeheer, bezoekers ontvangen, offertes opstellen, notuleren, bedrijfsadministratie, bijeenkomsten verzorgen, contacten onderhouden, telefoongesprekken voeren, bedrijfseconomie, recht , maar ook algemene vakken zoals Loopbaan en Burgerschap, Nederlands en rekenen.

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en trainingen, via theorie en praktijkopdrachten. Dit kunnen simulaties zijn, maar ook opdrachten voor ‘echte’ klanten die een vraag hebben. Een deel van je opleiding breng je door in de praktijk. Deze beroepspraktijkvorming wordt verdeeld over de leerjaren. Je werkt dan bij een bedrijf of organisatie.

Bij Landstede bewegen we mee met de ontwikkelingen en passen we ons opleidingsprogramma daarop aan. Zo bereiden we je voor op wat het werkveld van je vraagt en ben je als Allround Assistant Business Services multi-inzetbaar voor diverse bedrijven.

Scrum

Binnen deze opleiding maken we gebruik van de MBOscrum-methodiek. Dit is een manier van plannen waarbij je periodiek in groepjes bij elkaar komt. Samen met je medestudenten bepaal je in welke volgorde je de dingen die van je gevraagd worden, oppakt. Hoe verdeel je de zaken en pak je het aan? Doordat jouw groepje regelmatig bij elkaar komt en feedback krijgt van een begeleider, kun je gemakkelijk tussentijds bijsturen. Zo zorg je dat een klein probleem niet groter wordt. Met behulp van deze methode leer je jouw organisatietalent (verder) ontwikkelen.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je de aandacht krijgt die je nodig hebt om te kunnen groeien. Hiervoor hebben we coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is, stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht.

We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig en moet je werkhouding en je gedrag passen bij het beroep. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Binnen Landstede MBO staat leren in en van de praktijk centraal. Tijdens de BOL-opleiding doe je praktijkervaring op tijdens de BPV (= stage). Je werkt dan in een bedrijf of organisatie. Ook in het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk tijdens een stage. In totaal loop je tijdens je opleiding zo’n 900 tot 1.200 uur stage. In overleg met je coach zoek je zelf een geschikt stagebedrijf, of krijg je hulp van school. Ook een stage in het buitenland is mogelijk.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/of economie.
  • Een niveau 2 mbo-opleiding, bij voorkeur diploma Assistant Business Services of Retail Medewerker.
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het kennismakingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel kennismakingsgesprek.

Studiekosten

De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting. Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Opleidingsgids.

Vrijwillige bijdrage

Soms vallen cursussen of excursies niet onder het verplichte lesprogramma. Je kiest zelf of je hieraan meedoet.

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek je wensen en mogelijkheden met ons.Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.