Allround Assistant Business Services

Hou jij ervan om zaken in goede banen te leiden? En wil je – terwijl je dat doet – bedrijven helpen om een optimaal resultaat te behalen? Dan is de opleiding tot allround assistant business services echt iets voor jou. Je houdt je bezig met klantcontact, marketing, HR, administratie én met facilitaire, financiële en juridische diensten. Jij hebt overal oren en ogen. Je ziet wat er moet gebeuren en pakt het werk direct op, want jij bent een echte aanpakker.

Leerweg
BOL
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats

De opleiding Allround Assistant Business Services zal vanaf volgend schooljaar niet meer in Zwolle worden aangeboden.

 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Een wereld van organiseren, aanpakken en ontzorgen

Als allround assistant business services weet je alles over financiële en administratieve bedrijfsprocessen en de wet- en regelgeving. Je werkt projectmatig met (grote hoeveelheden) informatie en weet daarin het overzicht te bewaren. Een goede planning is dus essentieel.

Heb je deze opleiding afgerond? Dan kun je op heel veel plekken aan de slag. Bij grote of kleine bedrijven, instellingen, verenigingen en gemeentes. Of je stroomt door naar een niveau-4 opleiding.Je sterke punten

Je doet niets liever dan het ontzorgen van collega’s en klanten. Je weet dan ook precies waar hun behoeftes liggen. Je bent nieuwsgierig, proactief én servicegericht. Je bent een kei in organiseren en plannen, maar kunt ook risico’s inschatten en problemen oplossen. Ondanks dat je veel verschillende taken hebt, bezwijk je niet onder de druk. Je krijgt hier juist energie van! En lukt het niet alleen? Jij weet wanneer je anderen inschakelt voor hulp.

Aan het werk
 • Je verricht werkzaamheden ten behoeve van bedrijfsprocessen in de zakelijke dienstverlening.
 • Je ondersteunt bij het leveren van managementinformatie.
 • Je voert financiële processen uit.
 • Je organiseert planning en voorraadbeheer.
 • Je voert marketing en communicatie-werkzaamheden uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en trainingen, via theorie en praktijkopdrachten. Dit kunnen simulaties zijn, maar ook opdrachten voor ‘echte’ klanten die een vraag hebben. Een deel van je opleiding breng je door in de praktijk. Deze beroepspraktijkvorming wordt verdeeld over de leerjaren. Je werkt dan bij een bedrijf of organisatie.

Afhankelijk van je tempo kun je de studie in meer of minder tijd afronden. Tijdens je opleiding heb je onder andere de volgende vakken: agendabeheer, bezoekers ontvangen, notuleren, bedrijfsadministratie, bijeenkomsten verzorgen, bedrijfseconomie, recht maar ook algemene vakken zoals Loopbaan en Burgerschap, Nederlands en rekenen.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht.

We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig en een passende werkhouding die bij het beroep past en gedrag nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Binnen Landstede MBO staat leren in en van de praktijk centraal. Als je een BOL-opleiding doet, doe je praktijkervaring op tijdens de BPV (= stage). Je werkt dan in een bedrijf of organisatie. Ook in het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk tijdens een stage. In totaal loop je tijdens je opleiding zo’n 900 tot 1.200 uur stage. In overleg met je coach zoek je zelf een geschikt stagebedrijf, of krijg je hulp van school. Ook een stage in het buitenland is bij sommige opleidingen mogelijk.

Kies je voor een BBL-opleiding, dan werk je minimaal 24 uur en kom je één dag per week naar school.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/of economie.
 • Een niveau 2 mbo-opleiding, bij voorkeur diploma Assistant Business Services.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel plaatsingsgesprek.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en diverse activiteiten. Op alle locaties wordt er gewerkt met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat op alle locaties goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.Locaties
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Zwolsestraat
Zwolsestraat 63a
8101 AB
Raalte
088-850 8200

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.