Bedrijfsadministrateur

Financiële Beroepen

Hoe het met een bedrijf of organisatie gaat, wordt weergegeven in cijfers. Het is dus belangrijk dat die gegevens kloppen. Dankzij jou is dat zo. Alle bonnen en facturen van wat je organisatie inkoopt én verkoopt voer jij in, in het administratiesysteem.Leerweg
BOL/BBL
BBL alleen in Zwolle
Duur
3 jaar
Niveau
4
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Jij zorgt dat de cijfers kloppen

Beroep

Hoe het met een bedrijf of organisatie gaat, wordt weergegeven in cijfers. Het is dus belangrijk dat die gegevens kloppen. Dankzij jou is dat zo. Alle bonnen en facturen van wat je organisatie inkoopt én verkoopt voer jij in, in het administratiesysteem. Ook controleer je of anderen in de organisatie dit goed doen. De meeste organisaties willen eens per maand of per drie maanden weten hoe het er voor staat. Jij presenteert die cijfers en kunt ze ook nog eens goed toelichten.

Als bedrijfsadministrateur help je meestal bij het indienen van de aangifte omzetbelasting. Ook houd je vaak in de gaten of klanten hun rekeningen betalen. Gebeurt dit niet, dan denk jij mee over hoe de klant dit alsnog kan doen. Het is de kunst om dat klantvriendelijk te doen: je wilt klanten natuurlijk niet verliezen. Omdat administratie iets is waarmee een hele organisatie te maken heeft, heb jij veel contact met je collega’s en met managers. Geen organisatie kan zonder een goede administratie. Of het nu een winkel is, een gemeente of een zorginstelling. Daarom kun je na deze opleiding bij veel verschillende werkgevers terecht.

Zoek je een soortgelijke particuliere opleiding (die je zelf bekostigt)? Kijk dan bij Groei opleidingen.Je sterke punten

Je bent goed met cijfers, snapt snel wat ze betekenen en kunt ze ook nog eens helder uitleggen. Dat kun je mondeling, schriftelijk en natuurlijk digitaal - bijvoorbeeld in tabellen. Daarnaast kun je goed organiseren, met mensen omgaan en leidinggeven.

Aan het werk
 • Je controleert en bewerkt dagboeken.
 • Je doet werk voor het debiteuren- en crediteurenbeheer.
 • Je controleert en bewerkt kwantiteitenregistraties.
 • Je verricht werkzaamheden voor de periodeafsluiting en de belastingaangifte.
Opleidingsinformatie

Praktijkervaring opdoen in projectteams

Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Bijvoorbeeld in het projectteam Praktijk Plaza, dit projectteam werkt vanuit Raalte. Je werkt niet alleen voor verenigingen en non-profit organisaties, maar ook voor andere (commerciële) opdrachtgevers. Opdrachten die je uitvoert zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de boekhouding of het verzorgen van de BTW-aangifte voor een klant.

Werken bij Praktijk Plaza is enorm leerzaam, het staat erg goed op je CV en je leert er hoe je omgaat met klanten. Misschien kom je er wel door in contact met mogelijke werkgevers! Bovendien kun je met het uitvoeren van de opdrachten vrijstellingen krijgen voor je opleiding.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma Financieel Administratief Medewerker (niveau 3)
 • Een vmbo-diploma gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket wiskunde en/of economie
 • Een overgangsbewijs van havo 3-4 of vwo 3-4
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloopdag
 • Opdracht over het beroep/opleiding

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Op alle locaties werken we met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je in het hele gebouw goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Vervolgopleiding

Opleidingen en cursussen op hbo-niveau, zoals:

 • Accountancy
 • Bedrijfseconomie/ Finance & Control
 • Management Economie & Recht
 • Lerarenopleiding Economie
 • Makelaardij & Vastgoed


Locaties
Assendorperdijk 55
Assendorperdijk 55
8012 EG
Zwolle

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Zwolsestraat
Zwolsestraat 63a
8101 AB
Raalte
088-850 8200

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.