Medewerker Beheer ICT

ICT & Technologie

In een bedrijf of organisatie zorg jij ervoor dat het netwerk probleemloos blijft werken. Je maakt computers gebruiksklaar en zorgt dat ze aangesloten worden. Als het nodig is, leg je hiervoor ook de bekabeling aan. Het kan zijn dat je daarbij te maken krijgt met het koppelen van randapparatuur. Je zorgt zelfstandig voor het onderhoud, bewaakt het budget en de beveiliging. Vaak kun je een groot deel van het werk op afstand doen, doordat je vanuit één centrale plek meerdere computers beheert. Zijn er problemen met de computer? Dan ben jij degene die dat oplost. Ook zorg jij voor back-ups, virusbeveiliging en bestandsbeheer.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Het computersysteem moet altijd werken

Vooral bij grote organisaties zijn medewerkers als jij onmisbaar: zonder werkend computersysteem ligt vaak het hele bedrijf ‘plat’. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk bij een grote organisatie. Werk je bij een minder groot bedrijf, dan kan het zijn dat je ook andere taken uitvoert. Bijvoorbeeld verkoop of administratief werk. Bovendien: ICT is overal. Heb jij duidelijke ideeën over of voorkeuren voor je toekomstige werkplek, dan is er bij ons alle ruimte om je daar op voor te bereiden.Je sterke punten

Natuurlijk weet je veel over het gebruik van computers binnen organisaties. Maar minstens zo belangrijk is dat je goed met mensen kunt omgaan. Doordat je regelmatig uitleg moet geven, moet je goede communicatieve vaardigheden hebben. Computerproblemen komen altijd ongelegen. Daarom is het ook belangrijk dat je je hoofd koel houdt in stresssituaties.

Aan het werk
  • Je installeert en onderhoudt hard-, software en verbindingen.
  • Je behandelt incidentmeldingen.
  • Je ondersteunt gebruikers.
Opleidingsinformatie

Projectteams - werken met ‘echte’ opdrachten

Landstede MBO kent verschillende projectteams. Landstede Servicedesk is zo’n projectteam. Hier werken studenten aan opdrachten van organisaties, verenigingen en geselecteerde gebruikersgroepen. Zo kunnen basisscholen, leden van de landelijke Hobby Computer Club (HCC), medewerkers van Landstede en particuliere gebruikers een beroep doen op de kennis en kunde van de studenten. Van het klaarmaken van een computer, het oplossen van netwerkproblemen tot het geven van computertrainingen: bij onze Servicedesk komen regelmatig uitdagende klussen binnen. Vanaf het eerste jaar help je mee deze opdrachten uit te voeren. Eerst vooral door te doen, later ga je steeds meer adviseren. Je werkt dus tijdens je opleiding al aan projecten voor echte opdrachtgevers. De Servicedesk vind je op alle locaties.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met bij voorkeur wiskunde in je vakkenpakket.
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen. Voorafgaand aan het plaatsingsgesprek stuur je een motivatiebrief.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld (alleen vanaf 18 jaar) betaal je een bijdrage voor activiteiten (de introductieweek: alleen bij BOL) en voorzieningen, zoals het boekenfonds, VCA readers en gereedschappen. Deze kosten verschillen per leerjaar en liggen rond de € 300,- exclusief eventuele buitenlandse reizen. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met de administratie van de betreffende locatie: Zwolle - 088-850 84 00

Locatie
Stadionplein 12
Stadionplein 12
8025CP
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.