Laptops, telefoons, routers, robots en drones: met dit soort devices hou jij je bezig als allround medewerker in de IT. Je werkt op de IT-afdeling van een bedrijf en werkt mee aan een IT-infrastructuur en goedwerkende devices.
Wat dat inhoudt? Ten eerste zorg je voor het aanleggen, installeren en configureren van hardware. Belangrijk is dat je klantgericht werkt, want vaak los je problemen voor werknemers van het bedrijf op. Routers en switches hebben voor jou geen geheimen; jij legt zonder problemen verbindingen aan. Is er een storing in het bedrijf? Dan los je deze op of schakel je eventueel een meer gespecialiseerde professional in.
Ten tweede weet jij ook veel af van devices als telefoons, tablets, laptops, drones, sterk geautomatiseerde machines en robots. Jij plaatst, monteert, installeert, configureert of repareert deze apparaten. Je krijgt te maken met verschillende systemen, zoals Linux, Windows, Android en iOS.
Je sterke punten
Je bent klantvriendelijk en flexibel en werkt nauwkeurig. Omdat je vaak andere mensen helpt, ben je communicatief vaardig. Samenwerken is daarnaast geen probleem voor jou. En moet je klus vóór een bepaalde tijd af zijn? Daar raak je niet van in de stress, want jij kunt goed omgaan met tijdsdruk.
Opzet van de opleiding
Je volgt (een deel van) de lessen bij bedrijven uit de branche en we hebben onze ICT-opleidingen bedrijfsmatig ingericht. Dat wil zeggen dat de lestijden zoveel mogelijk zijn afgestemd op kantoortijden. Ons opleidingsgebouw is het hart van onze unieke onderwijsaanpak. Hier vind je de lokalen, werkplekken, presentatie- en testruimtes. Het is meer dan een school: het is een dynamische werkplek in een bedrijfsmatige omgeving waar je ook leert van vakmensen en projecten uit de praktijk.
Je leert te werken met deadlines, je kunt al netwerken voor later en weet hoe het er straks aan toegaat op de werkvloer. Kortom: deze opleiding voorziet je van de meest recente kennis en bereidt je uitstekend voor op een baan in de branche of op een vervolgopleiding naar keuze.
Persoonlijke begeleiding
We beginnen je opleidingstraject met een startperiode waarin je leert werken met Scrum. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een vaste coach met wie je nauw contact houdt.
Beroepsgericht leren
In de wereld van ICT & Technologie gaan de ontwikkelingen snel. Daarom kiezen wij voor een samenwerking met het bedrijfsleven, zodat je voor de beroepsgerichte vakken les krijgt van vakspecialisten die exact op de hoogte zijn van de laatste technologische ontwikkelingen. Dat betekent dat je ook werkt aan echte projecten van deze bedrijven.
Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren
Gelijk vanaf het begin van je opleiding werk je aan projecten. Hierdoor kun je de opgedane kennis direct toepassen. We werken met reële opdrachten uit het bedrijfsleven die in het eigen projectteam worden uitgevoerd. In het tweede jaar start je met de BPV (stage). Landstede MBO werkt met een aantal vaste partners. Je komt terecht bij goed georganiseerde bedrijven die in staat zijn jou goed te begeleiden en waar jij veel kunt leren.
Unieke leerplek en manier van leren
Naast zelfstandig leren, werk je met andere studenten samen in projectgroepen. Bij de innovatieve vakgebieden van ICT & Technologie mag je een vernieuwende manier van onderwijs en opleiden verwachten. Eentje die ervoor zorgt dat jouw kennis en kunde actueel is als je afstudeert. Kortom, nog betere en leukere lessen, de meest actuele kennis en directe contacten met je toekomstige werkveld.
Projectteams - werken met ‘echte’ opdrachten
Landstede MBO kent verschillende projectteams. Voor dit Landschap zijn dat bijvoorbeeld Servicedesk ICT in Harderwijk en IT Servicepoint in Zwolle. Hier werken studenten met elkaar aan opdrachten en projecten van organisaties, verenigingen en geselecteerde gebruikersgroepen. Zo kunnen medewerkers en studenten van Landstede MBO en particuliere gebruikers een beroep doen op de kennis en kunde van de studenten.
Van het installeren, configureren en updaten van diverse systemen en apparaten, PC/iMac, laptop/MacBook, tablet en smartphone, het adviseren, oplossen en afhandelen van soft- en hardware en computernetwerk storingen tot het geven van trainingen en workshops gerelateerd aan IT-onderwerpen: er komen regelmatig uitdagende verzoeken binnen. Vanaf het eerste schooljaar help je mee deze wensen van de klant uit te voeren. Eerst vooral door te doen, later ga je steeds meer adviseren en begeleiden. Je organiseert je werk met service-management-software en je zorgt voor professionele dienstverlening. Je werkt dus tijdens je opleiding al aan projecten voor echte opdrachtgevers.
Toelating
Vooropleidingseisen
Verplichte intakeactiviteiten
Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en andere onderwijsactiviteiten. Deze kosten verschillen per leerjaar, maar liggen rond de € 220,-. Dit bedrag is exclusief eventuele leermiddelen zoals boeken, een laptop, gereedschappen en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666.
Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.
Aanmelden via CAMBO
Je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!