Allround Medewerker IT Systems and Devices

ICT & Technologie

Laptops, telefoons, routers, robots en drones: met dit soort devices hou jij je bezig als allround medewerker in de IT. Je werkt op de IT-afdeling van een bedrijf en werkt mee aan een constant en optimaal werkende IT-infrastructuur en goedwerkende devices.Leerweg
BOL
Duur
2-4 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Jij weet alles van hardware en devices

Wat dat inhoudt? Ten eerste zorg je voor het aanleggen, installeren en configureren van hardware. Belangrijk is dat je klantgericht werkt, want vaak los je problemen voor werknemers van het bedrijf op. Routers en switches hebben voor jou geen geheimen; jij legt zonder problemen verbindingen aan. Is er een storing in het bedrijf? Dan los je deze op of schakel je eventueel een meer gespecialiseerde professional in.

Ten tweede weet jij ook veel af van devices als telefoons, tablets, laptops, drones, sterk geautomatiseerde machines en robots. Jij plaatst, monteert, installeert, configureert of repareert deze apparaten. Je krijgt te maken met verschillende systemen, zoals Linux, Windows, Android en iOS.Je sterke punten

Je bent klantvriendelijk en flexibel en werkt nauwkeurig. Omdat je vaak andere mensen helpt, ben je communicatief vaardig. Samenwerken is daarnaast geen probleem voor jou. En moet je klus vóór een bepaalde tijd af zijn? Daar raak je niet van in de stress, want jij kunt goed omgaan met tijdsdruk.

Aan het werk
  • Je beheert de infrastructuur.
  • Je beheert applicaties.
  • Je ondersteunt gebruikers.
Opleidingsinformatie

Projectteams - werken met ‘echte’ opdrachten

Landstede MBO kent verschillende projectteams. Landstede Servicedesk is zo’n projectteam. Hier werken studenten aan opdrachten van organisaties, verenigingen en geselecteerde gebruikersgroepen. Zo kunnen basisscholen, leden van de landelijke Hobby Computer Club (HCC), medewerkers van Landstede en particuliere gebruikers een beroep doen op de kennis en kunde van de studenten. Van het klaarmaken van een computer, het oplossen van netwerkproblemen tot het geven van computertrainingen: bij onze Servicedesk komen regelmatig uitdagende klussen binnen. Vanaf het eerste jaar help je mee deze opdrachten uit te voeren. Eerst vooral door te doen, later ga je steeds meer adviseren. Je werkt dus tijdens je opleiding al aan projecten voor echte opdrachtgevers. De Servicedesk vind je op alle locaties.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde, theoretische leerweg of een overgangsbewijs van havo 3-4.
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en andere onderwijsactiviteiten. Deze kosten verschillen per leerjaar, maar liggen rond de € 220,-. Dit bedrag is exclusief eventuele leermiddelen zoals boeken, een laptop, gereedschappen en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen naar 088-850 8400.

Locatie
Stadionplein 12
Stadionplein 12
8025CP
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.