Software Developer

ICT & Technologie

Software ontwikkelen: lijkt jou dat wel wat? Tijdens deze opleiding word je helemaal klaargestoomd tot software developer. Als software-ontwikkelaar in de ICT maak je software voor verschillende apparaten, zoals computers, telefoons of tablets. Aan wat voor software moet je dan denken? Nou, bijvoorbeeld de voorkant of achterkant van websites, apps of programma’s. Maar denk ook aan het programmeren van games, apps, applicaties en software voor medische of andere specialistische bedrijven.Leerweg
BOL
Duur
3-4 jaar
Niveau
4
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Apps, websites en games ontwikkelen

Processen worden in veel bedrijven steeds meer geautomatiseerd door middel van software, dus je kunt je werk bij veel verschillende organisaties uitvoeren. Niet alleen in de industrie is dit steeds meer nodig, maar bijvoorbeeld ook binnen de zorg of de creatieve sector. Daarbij spelen algoritmes, netwerktechnologie en datastructuren een steeds grotere rol. Met jouw baan heb je dus het oog op de toekomst.Je sterke punten

Als software developer (of programmeur) ben je analytisch en kun je goed gegevens interpreteren. Dit is soms een heel precies werkje, dus je gaat ook kritisch te werk. Vaak werk je samen en communiceer je met collega’s die een andere functie hebben, maar dat gaat je goed af. Je verzint graag oplossingen voor problemen en bent niet bang voor een beetje tijdsdruk.

Aan het werk
 • Je realiseert software.
 • Je werkt in een ontwikkelteam.
Opleidingsinformatie

Leren in de praktijk

Je werkt samen met studenten applicatieontwikkelaars en mediamanagers aan opdrachten uit de praktijk die door opdrachtgevers uit het bedrijfsleven worden aangereikt. In onze leeromgevingen ben je geen student, maar werk je samen met collega’s uit andere opleidingen. Docenten zijn er altijd aanspreekbaar: hun deur staat letterlijk altijd open. Het is een inspirerende en motiverende leerwerkomgeving waar je praktijkervaring opdoet met opdrachten voor echte klanten, met echte deadlines. Daarnaast verzorgen interessante gastdocenten uit het bedrijfsleven regelmatig workshops.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde, theoretische leerweg of een overgangsbewijs van havo 3-4.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en andere onderwijsactiviteiten. Deze kosten verschillen per leerjaar, maar liggen rond de € 220,-. Dit bedrag is exclusief eventuele leermiddelen zoals een laptop, gereedschappen en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen naar 088-850 8400.

Vervolgopleiding

Een hbo-opleiding, zoals:

 • Bedrijfskundige Informatica
 • Informatica
 • Technische Informatica
 • Informatiedienstverlening en -management
 • Multimedia Design
 • Digitale Communicatie


Locaties
Stadionplein 12
Stadionplein 12
8025CP
Zwolle
088-850 8000

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Zwolsestraat
Zwolsestraat 63a
8101 AB
Raalte
088-850 8200

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.