5 jul 2021

Studenten Maatschappelijke Zorg doneren kruiwagens aan Tuincentrum Bloemenhof

Op maandag 5 juli overhandigden studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg van Landstede MBO negen kruiwagens aan Tuincentrum Bloemenhof. Studenten Sylvana van Kessel, Cynthia van Doornspeek, Lincey Somers en Cynthia van Dam kregen van hun docent de opdracht om onderzoek te doen naar groepen die een leuke bijdrage konden gebruiken. Op die manier kwamen de studenten terecht bij Tuincentrum Bloemenhof in ’s Heeren Loo, woonzorgpark in Ermelo.

Tuincentrum Bloemenhof is een dagbesteding locatie en leerbedrijf voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Voor de medewerkers zijn hier veel creatieve dingen te doen, bijvoorbeeld stekken, verpotten, het maken van vogelvoer of het verpakken van producten. Nadat de studenten hun onderzoek grondig hadden uitgevoerd, kwamen ze tot de conclusie dat de kruiwagens bij Tuincentrum Bloemenhof aan vervanging toe waren.

Zeer welkom

Rolf Versteeg is werkbegeleider bij Tuincentrum Bloemenhof, hij is blij met dit initiatief. “Ik was erg verrast met het aanbod van de studenten. Ik wist ook gelijk waar we deze bijdrage goed aan konden besteden. Samen met Sylvana ben ik gaan zoeken naar de juiste leverancier voor de kruiwagens. We kwamen terecht bij Doppenberg IJzerwaren, ze hebben ons goed geholpen met het uitzoeken van de juiste kruiwagens. Inmiddels staan er negen nieuwe kruiwagens op het terrein. We hebben de kruiwagens samen met de medewerkers van Tuincentrum Bloemenhof in elkaar gezet. De medewerkers van de Bloemenhof vinden de kruiwagens erg mooi en ze werken er graag mee!”

 

Tuin verwezenlijken

Naast deze bijdrage hebben de studenten ook een cheque afgegeven bij de Ganzenkamp 1 in het woonzorgpark van Ermelo. Aan de Ganzenkamp staan woningen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Met deze cheque wil Ganzenkamp 1 een toegankelijke tuin creëren voor medewerkers en cliënten, zodat ze daar fijn kunnen vertoeven.

De studenten kijken terug op een mooi project en zijn trots dat ze zo’n mooie, maar vooral ook praktische bijdrage hebben kunnen leveren!

Wil jij meer weten over de opleiding Maatschappelijke Zorg? Klik dan hier