4 okt 2018

Studenten en bedrijfsleven bedanken Kamerlid voor inzet praktijkleren

Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) is vanmiddag op bezoek bij Quantiparts in Zwolle. Tijdens dit bezoek werd zij bedankt voor haar inzet om ook in 2019 subsidie te blijven verstrekken voor goede begeleiding naar werk bij het praktijkleren. Quantiparts is een leerwerkbedrijf dat internationaal actief is. Onder meer in de ondersteuning en levering van onderdelen voor Classic Wärtsilä motoren t.b.v. scheepvaart en industrie.

Vlnr: Remco Jacobs, Theo Rietkerk, Anne Kuik, Elwin Remmers en Pascal Groffen.


Met haar collega-Kamerleden zorgde Anne Kuik er bij de algemene beschouwingen voor dat de subsidie van circa 19,5 miljoen euro voor het praktijkleren werd behouden. Anne Kuik werd door de studenten Logistiek Medewerker Pascal Groffen en Elwin Remmers bedankt namens de studenten van Landstede MBO en MBO Menso Alting Zwolle.

Remco Jacobs van Quantiparts bedankte namens de leerwerkbedrijven die een essentiële rol spelen bij het realiseren van een goede toekomst op de arbeidsmarkt.

Voorzitter van het College van Bestuur Landstede Groep Theo Rietkerk onderstreepte het belang van de subsidie voor het praktijkleren. Anne Kuik maakte van de gelegenheid gebruik om in gesprek te gaan over de samenwerking onderwijs en bedrijfsleven.