Logistiek Medewerker

Logistieke Dienstverlening

Als logistiek medewerker los je binnenkomende goederen uit vrachtwagens en containers. Je controleert deze op beschadigingen en op het juiste aantal. Vervolgens zet je ze op de goede plek in het magazijn.Leerweg
BOL/BBL
BBL alleen in Harderwijk
Duur
1-2 jaar
Niveau
2
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Goederen lossen, controleren, opslaan, verzamelen en verzenden

Beroep

Als logistiek medewerker los je binnenkomende goederen uit vrachtwagens en containers. Je controleert deze op beschadigingen en op het juiste aantal. Vervolgens zet je ze op de goede plek in het magazijn. Je verzamelt goederen voor klanten, die aan de hand van magazijnorders zijn besteld. In een administratiesysteem houd je bij wat er binnenkomt en wat het magazijn weer verlaat.

Je kunt na je studie aan de slag bij bijvoorbeeld logistieke dienstverleners, distributiecentra en productiebedrijven. Je werkt meestal in een team onder leiding van een teamleider.Je sterke punten

Je bent precies en steekt graag je handen uit de mouwen. Je kunt prima samenwerken met collega’s en met toeleveranciers. Omdat je mogelijk ook klanten te woord moet staan, moet je je mondeling goed kunnen uitdrukken. In stresssituaties houd jij je hoofd koel. Ontstaan er problemen, dan kom jij snel met een oplossing.

Aan het werk
  • Je ontvangt en slaat goederen/producten op.
  • Je verzamelt orders.
  • Je verzendt goederen/producten.
Opleidingsinformatie

Een opleidingslocatie met alle kennis én faciliteiten

Er wordt in de opleiding veel aan opdrachten gewerkt in de praktijk. Zowel in Zwolle als in Harderwijk beschikt Landstede Transport & Logistiek over een volledig ingerichte praktijkruimte. Het Landschap Transport & Logistiek van Landstede werkt nauw samen met Van Buuren Opleidingen. Van Buuren is een verkeersschool voor alle rijbewijzen, transportopleidingen en vakdiploma’s.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl) met in je vakkenpakket bij voorkeur wiskunde, economie en een tweede moderne vreemde taal.
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met de administratie in Harderwijk 088-850 7972.Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met de administratie in Harderwijk 088-850 7972.

  • Doorstromen naar een andere opleiding op niveau 3.


Locaties
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.