Sublocatie Dronten - het Perron

Het Perron Dronten is een gloednieuw gebouw dat sinds 2016 pal naast het treinstation in Dronten staat. Het is een erg prettig schoolgebouw en dat begint al buiten: op het schoolplein aan de voorkant van het gebouw vind je namelijk een mooie brede trap. Daar kun je bij mooi weer heerlijk op zitten. Ook zijn er zitplekken aan de rand van het schoolplein.

Dit gebouw delen we met het Ichthus College en Almere College. Hoewel we gescheiden docenten, lestijden, pauzes en noem maar op hebben, werken we onderling nauw samen. Daar is het gebouw ook op ingericht. Voor verschillende vakgebieden zijn er speciale praktijkruimtes. Enthousiaste vakdocenten brengen de praktijk daar heel dichtbij!

Het gebouw zelf is ruim, modern en licht. Natuurlijk is er in het hele gebouw goede wifi. Ook handig: je krijgt je eigen locker! Met een cijferslot, dus geen sleutels die je kwijt kunt raken. Buiten is er genoeg ruimte voor je fiets of scooter. Er is in het gebouw een gezellige ontmoetingsruimte. Daar vind je een leuke kiosk waar je terecht kunt voor wat lekkers.

Dit moderne en milieuvriendelijk gebouw is erg energiezuinig ontworpen. Zo heeft het onder andere zonnepanelen op het dak en wordt verwarmd met aardwarmte.

In onderstaand filmpje* vertellen studenten over hun ervaringen bij Landstede MBO in Dronten.* Bron: dedrontenaar.nl

Geïntegreerde leerroute

Bij Het Perron in Dronten kunnen leerlingen vmbo-basis van het Ichthus College Dronten een mbo niveau 1 of 2 opleiding volgen. Bekijk in de video hieronder hoe dit werkt!

 

Hoe kom je er met het OV?
Het Perron Dronten ligt vlak naast het NS-station van Dronten. Hier stopt niet alleen de trein, maar ook de bussen naar alle omliggende plaatsen.

Wat is het adres?
De Arend 4, 8251 GR DrontenAdresgegevens
de Arend 4 8251GR Dronten 0321-209010 Route & Kaart