Logistiek Teamleider

Als logistiek teamleider plan en organiseer je de logistieke zaken in een magazijn. Dat doe je bijvoorbeeld bij een vervoerder, distributiecentrum, fabriek of grote winkel, zoals een supermarkt of warenhuis. Je bent bij het hele proces betrokken. Jij helpt mee bij het ontvangen, sorteren en verzenden van goederen. Ook zorg je voor het verdelen van het werk onder de medewerkers.

Leerweg
BOL/BBL
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Jij organiseert het magazijn

Je werkt zowel op kantoor als in het magazijn. Je weet veel van logistieke systemen, automatisering, scanners en computersystemen. Lopen zaken niet goed of denk je dat het beter kan? Dan geef jij dat door aan jouw leidinggevende. Als teamleider stuur je medewerkers aan en controleer je hun werk.Je sterke punten

Je kunt prima organiseren, komt snel met oplossingen voor problemen en steekt graag je handen uit de mouwen. Je bent klantgericht, flexibel en hebt een commerciële instelling met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook kun je goed samenwerken, coördineren en aansturen. Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk prima uitdrukken.

Aan het werk
 • Je ontvangt en slaat goederen/producten op.
 • Je verzamelt orders en bewerkt goederen/producten.
 • Je verzendt goederen/producten.
 • Je begeleidt en coördineert werkzaamheden
 • Je levert een bijdrage aan het optimaliseren van het logistieke proces.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. Een groot deel van de opleiding breng je in de praktijk door (beroepspraktijkvorming). De opleiding kun je afhankelijk van je tempo in meer of minder tijd afronden. In het eerste leerjaar krijg je vakken als Nederlands, moderne vreemde talen, rekenen en Loopbaan en Burgerschap, maar ook ondersteunende lessen die horen bij de kerntaken.

Persoonlijke begeleiding

We beginnen je opleidingstraject met een uitgebreid gesprek en we maken duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘persoonlijk ontwikkelingsplan’ (POP). Ook maken we voor elke periode een heldere planning. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt tijdens je opleiding een coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Binnen Landstede MBO staat leren in en van de praktijk centraal. Als je een BOL-opleiding doet, doe je praktijkervaring op tijdens de BPV (= stage). Je werkt dan in een bedrijf of organisatie. Ook in het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk tijdens een stage. In totaal loop je tijdens je opleiding zo’n 900 tot 1.200 uur stage. In overleg met je coach zoek je zelf een geschikt stagebedrijf, of krijg je hulp van school. Ook een stage in het buitenland is bij sommige opleidingen mogelijk.

Kies je voor een BBL-opleiding, dan werk je minimaal 24 uur en kom je één dag per week naar school.

Beroepsgericht leren

In elk beroepsveld heb je allerlei competenties (vaardigheden, houding en gedrag) nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Specialiseren

Hoewel een beroepsopleiding opleidt voor één of meerdere specifieke beroepen, heb je misschien je eigen ideeën over je toekomstige baan. Ook kan het zijn dat je gewoon interesse hebt om zaken te leren uit andere beroepsvelden. Door het leren in Landschappen zijn er diverse combinaties mogelijk. De eerste afspraken hierover maken we samen tijdens het kennismakingsgesprek. Natuurlijk kun je tijdens je opleidingstraject je keuze aanpassen of uitbreiden.

Een opleidingslocatie met alle kennis én faciliteiten

Er wordt in de opleiding veel aan opdrachten gewerkt in de praktijk. Het Landschap Transport & Logistiek beschikt over volledig ingerichte praktijkruimtes. We werken nauw samen met Van Buuren Opleidingen. Van Buuren is een verkeersschool voor alle rijbewijzen, transportopleidingen en vakdiploma’s.

Betrokkenheid bedrijfsleven

Bij Landstede MBO vinden wij het belangrijk dat jouw opleiding aansluit bij het bedrijfsleven. De inhoud en vaardigheden van de opdrachten zijn dan ook tot stand gekomen in overleg met het bedrijfsleven. Je leert daarmee vanaf het begin de juiste beroepshouding, kennis en vaardigheden die belangrijk zijn in de beroepspraktijk.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Mbo-diploma op niveau 2.
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het kennismakingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel kennismakingsgesprek.

Studiekosten

De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting. Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Opleidingsgids.

Vrijwillige bijdrage

Soms vallen cursussen of excursies niet onder het verplichte lesprogramma. Je kiest zelf of je hieraan meedoet.

Locatie
De Sypel 2
De Sypel 2
3842 AE
Harderwijk
088-850 7370

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.