Logistiek Teamleider

Logistieke Dienstverlening

Als logistiek teamleider plan en organiseer je de logistieke zaken in een magazijn. Dat doe je bij bijvoorbeeld een vervoerder, distributiecentrum, fabriek of grote winkel, zoals een supermarkt of warenhuis.Leerweg
BOL/BBL
BBL alleen in Harderwijk
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Jij organiseert het magazijn

Beroep

Als logistiek teamleider plan en organiseer je de logistieke zaken in een magazijn. Dat doe je bij bijvoorbeeld een vervoerder, distributiecentrum, fabriek of grote winkel, zoals een supermarkt of warenhuis. Je bent bij het hele proces betrokken. Jij helpt mee bij het ontvangen, sorteren en verzenden van goederen. Ook zorg je voor het verdelen van het werk onder de medewerkers.

Je werkt zowel op kantoor als in het magazijn. Je weet veel van logistieke systemen, automatisering, scanners en computersystemen. Lopen zaken niet goed of denk je dat het beter kan? Dan geef jij dat door aan jouw leidinggevende. Als teamleider stuur je medewerkers aan en controleer je hun werk.Je sterke punten

Je kunt prima organiseren, komt snel met oplossingen voor problemen en steekt graag je handen uit de mouwen. Je bent klantgericht, flexibel en hebt een commerciële instelling met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook kun je goed samenwerken, coördineren en aansturen. Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk prima uitdrukken.

Aan het werk
 • Je ontvangt en slaat goederen/producten op.
 • Je verzamelt orders.
 • Je verzendt goederen/producten.
 • Je coördineert logistieke werkzaamheden.
 • Je levert een bijdrage aan het optimaliseren van het logistieke proces.
Opleidingsinformatie

Een opleidingslocatie met alle kennis én faciliteiten

Er wordt in de opleiding veel aan opdrachten gewerkt in de praktijk. Zowel in Zwolle als in Harderwijk beschikt Landstede Transport & Logistiek over een volledig ingerichte praktijkruimte. Het Landschap Transport & Logistiek van Landstede MBO werkt nauw samen met Van Buuren Opleidingen.

Van Buuren is een verkeersschool voor alle rijbewijzen, transportopleidingen en vakdiploma’s.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • MBO-diploma op niveau 2.
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met de studentenadministratie in Harderwijk 088-850 7800.

Locaties
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.