29 jun 2022

Landstede MBO en Deltion trekken samen op met Vakantieschool

De Vakantieschool in Zwolle van Landstede MBO en Deltion vindt ook dit jaar weer plaats aan het begin én het einde van de zomervakantie. Het extra onderwijs is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo), mbo-studenten en nieuwkomers uit internationale schakelklassen.

De Vakantieschool wordt gehouden aan het Rechterland in Zwolle, ingang Sportcentrum. Daar krijgen leerlingen en studenten van Landstede MBO en Deltion in de ochtend van 9.00 tot maximaal 13.00 uur extra ondersteuning van diverse docenten in de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

In Zwolle is de Vakantieschool van maandag 18 tot en met donderdag 21 juli en van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus en maandag 22 tot en met donderdag 25 augustus. In die twee weken in augustus vindt in Harderwijk, op Landstede MBO locatie aan het Westeinde, ook de Vakantieschool plaats.

Leerbehoefte vragen

“Als leerlingen en studenten zich aanmelden, vullen ze hun leerbehoefte in. Voor de start van de Vakantieschool worden ze gebeld en vragen we dat nog een keer gedetailleerd na. De een wil graag de Nederlandse grammatica beter begrijpen, de ander heeft wat meer moeite met bepaalde rekenonderwerpen. Ook zijn er leerlingen of studenten die nog steeds kampen met achterstanden uit de coronatijd of zich extra willen voorbereiden op hun examen, vervolgopleiding of proeve van bekwaamheid”, legt de Zwolse coördinator Klazien Steen-Jansen uit.

Gezellige manier

“Kortom, met de Vakantieschool bieden we zoveel mogelijk onderwijs op maat aan en dat doen we op een leuke en ontspannen manier, waarbij we ook zoveel mogelijk zorgen voor dat vakantiegevoel. Zo is er koffie, thee, water en wat lekkers. Ook is er ruimte voor buitenactiviteiten en we sluiten de Vakantieschool altijd samen op een gezellige manier af.”

Leerlingen en studenten kunnen kiezen voor bepaalde ochtenden in de klas. Het advies is wel om meerdere keren te komen. Wie geconcentreerd en op eigen tempo voor zichzelf wil werken, kan ook bij de Vakantieschool terecht. Na afloop ontvangen leerlingen en studenten een certificaat en wordt er een verslagje gemaakt.

Gratis onderwijs

Voor leerlingen (vo) en studenten (mbo) van Landstede MBO én Deltion is de Vakantieschool gratis. Wie op een andere vo school of mbo zit, maar toch graag gebruik wil maken van de Vakantieschool, is van harte welkom, maar betaalt € 50,- per dag.

Aanmelden voor iedereen gaat via de website van Landstede MBO: vakantieschoolzwolle.nl. Dat kan tot uiterlijk maandag 4 juli. Op de site staat ook meer info over de Vakantieschool. “Het is belangrijk om je tijdig aan te melden. Anders is een plek namelijk niet gegarandeerd”, aldus Steen-Jansen tot slot.