22 nov 2019

Komend schooljaar nieuwe opleidingen bij Vrij & Gastvrij

Gasten bedienen, werken in de foodsector of voorraad beheren en gebouwen onderhouden. Het zijn maar een paar voorbeelden van werkzaamheden die in de hospitality branche voorkomen en waarvoor veel vraag is naar medewerkers. Het Landschap Vrij & Gastvrij van Landstede MBO speelt hier vanaf komend schooljaar op in met twee nieuwe BOL-opleidingen in Zwolle: Medewerker Fastservice (niveau 2) en Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 3).

Werken in strandpaviljoens, cafés, lunchrooms en tapasbars
Medewerker Fastservice is een brede opleiding waar studenten alle kneepjes van het vak leren. Van het bereiden van voorbewerkte producten tot en met de bediening, de verkoop en het voorraadbeheer. In Nederland is veel vraag naar mensen in deze branche. Na hun studie kunnen studenten dan ook bij veel verschillende fastservicebedrijven terecht, zoals strandpaviljoens, cafés, lunchrooms, partycatering en tapasbars.

Nu ook niveau 3-opleiding facilitair
Er is niet alleen veel vraag naar fastservice-medewerkers, ook de branche facilitaire dienstverlening zit te springen om nieuwe medewerkers. Daarom start Landstede MBO naast de al bestaande niveau 4-opleiding (Facilitair Leidinggevende) nu ook een opleiding op niveau 3: Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening. De opleiding is gericht op hospitality, facility en events, omdat hier de meeste markt is voor studenten die de opleiding afronden. Daarnaast is een gemakkelijke doorstroom naar niveau 4 mogelijk. Afgestudeerde FD-studenten kunnen bijvoorbeeld aan het werk binnen inkoop, banqueting of evenementenorganisatie.

Enthousiast?
Op onze website vind je meer informatie over Medewerker Fastservice of Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening. Vragen? Neem contact met ons op via het gratis informatienummer: 0800-0245666.