7 nov 2017

KLM- Boeing 747; perfecte leerplek voor Landstede MBO

De opleiding Luchtvaartdienstverlening van Landstede krijgt vliegtuigonderdelen van de KLM. De opleiding aan de Fuchsiastraat in Zwolle heeft jarenlange goede contacten met de KLM en vanuit die samenwerking heeft de luchtvaartmaatschappij het aanbod gedaan om interieur- en exterieurdelen van een Boeing 747-400 ter beschikking te stellen aan de opleiding.

Door de komst van de geavanceerdere Boeing 777 en 787 is de 747-400 niet meer nodig binnen de vloot van de KLM en deze toestellen worden de komende periode gefaseerd uit de roulatie gehaald.  Het vliegtuig, dat onder andere wekelijks naar Delhi vloog, staat nu in Spanje en wordt voor Landstede ontmanteld door de KLM in samenwerking met de opleiding Vliegtuigtechniek van ROC Amsterdam. Het toestel en de onderdelen, zoals twee keukens, Businessclass stoelen, stoelen voor de Economy-class, toiletten en handbagagebakken worden vervolgens getransporteerd naar Landstede.

Praktijkonderwijs voor meerdere opleidingen
De opleiding Luchtvaartdienstverlening ziet het aanbod als een unieke kans om het onderwijs nog praktijkgerichter te maken. Hierbij heeft de opleiding een multidisciplinaire aanpak voor ogen, waarbij meerdere onderwijsafdelingen, bij Landstede Landschappen genaamd, praktijksimulaties kunnen realiseren en gebruik kunnen maken van het vliegtuig. Er zijn ideeën genoeg hoe andere Landschappen betrokken kunnen worden; denk aan Veilig & Beschermd (opleiding Marechaussee) voor controlewerkzaamheden, Transport & Logistiek voor vervoer,  Handel & Commercie voor het uitbaten van vergadermogelijkheden in het toestel, maar ook Mooi & Mode voor het ontwerpen en maken van stewardessenuniformen. Uiteindelijk zal een luchthavenplein binnen het Landstede-gebouw alle faciliteiten bevatten om studenten rondom een echte KLM Boeing 747 een perfecte leerplek te geven.

Student Gwen Timmermans  van de opleiding Luchtvaartdienstverlening, vloog voor Landstede naar Spanje om het toestel te bekijken en maakte een kort vlogfilmpje over haar impressies.

 Klik hier voor meer info over de opleiding