14 dec 2021

Iedereen mag zichzelf zijn op onze scholen 💜!

Afgelopen vrijdag 10 december werd Paarse Vrijdag gevierd. Op deze dag vragen scholen aandacht voor de acceptatie van iedereen, ongeacht de geldende normen voor sekse, gender en seksuele oriëntatie. Zij doen dit door paarse kleding te dragen en allerlei activiteiten te organiseren. Ook bij Landstede MBO werd hier aandacht voor gevraagd.

We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn bij Landstede MBO. Daarom werd er een online conferentie 'LHBTIQ+ in het onderwijs' georganiseerd, speciaal voor docenten. Docenten en medewerkers trainen op het gebied van LHBTIQ+ is namelijk heel belangrijk. Zo zijn ze hier beter van op de hoogte, en weten ze goed hoe hiermee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kloppende namen en voornaamwoorden.

Muziek, versiering en plezier

Een groep studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg hebben aandacht besteed aan Paarse Vrijdag door een leuke inloop te verzorgen. Er werd een bericht verstuurd naar alle studenten en docenten om in het paars naar school te komen. Op deze manier laat je zien dat iedereen zichzelf mag zijn op onze scholen. 

Het resultaat? Een mooi versierde entree, muziek, paarse snoepjes en bovenal veel plezier! Ook konden collega's en studenten een wens opschrijven en deze in de kerstboom hangen. Uiteraard in de regenboogkleuren 🏳️‍🌈.