Assistant Business Services

Wil je werken binnen de zakelijke dienstverlening? Vind je het leuk om bezig te zijn met verschillende taken? Als assistant business services binnen een bedrijf ben je lekker flexibel. Je schakelt namelijk gemakkelijk van een administratieve naar een dienstverlenende of logistieke taak. Hoe jouw dag eruitziet? Jij zorgt bijvoorbeeld dat ruimtes tiptop in orde zijn voor vergaderingen, ontvangt bezoekers en beheert agenda’s. Ook houd je je bezig met voorraadbeheer en de interne planning. Een afwisselende functie dus! Dat vraagt om zelfstandigheid én nauwkeurigheid.

Leerweg
BOL
Duur
2 jaar
Niveau
2
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Ondersteunen en constant schakelen

Na deze opleiding kun je aan de slag bij kleine, middelgrote en grote bedrijven. Ook kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding, zoals allround assistant business services.



Je sterke punten

In de zakelijke wereld ben jij helemaal op je plek. Je bent klantgericht, representatief en hebt aandacht en begrip voor collega’s en klanten. Je kunt zelfstandig werken, maar weet ook de samenwerking op te zoeken. Je houdt ervan om te plannen en organiseren en beheerst de Nederlandse taal. Je kunt je zowel mondeling als op papier dan ook uitdrukken. Last but not least: je hebt goede digitale vaardigheden en vindt het leuk om deze te blijven ontwikkelen.

Aan het werk
  • Je verricht ondersteunende werkzaamheden in de zakelijke dienstverlening.
  • Je voert facilitaire werkzaamheden uit.
  • Je voert logistieke werkzaamheden uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. Een gedeelte van de opleiding vindt plaats in de praktijk, bijvoorbeeld door beroepspraktijkvorming (stage) in een bedrijf. De opleiding duurt normaal gesproken twee jaar, maar afhankelijk van je tempo kun je de studie in minder of meer tijd afronden. Tijdens je opleiding heb je de volgende vakken: Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap, tekstverwerking, secretariële vaardigheden, ICT-vaardigheden, administratie, kantoorsimulatie en projecten.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht.
We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig, maar ook een werkhouding en gedrag die passen bij het beroep. Wij schenken daar veel aandacht aan. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Binnen Landstede MBO staat leren in en van de praktijk centraal. Als je een BOL-opleiding doet, doe je praktijkervaring op tijdens de BPV (= stage). Je werkt dan in een bedrijf of organisatie. Ook in het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk tijdens een stage. In totaal loop je tijdens je opleiding ongeveer 700 uur stage. In overleg met je coach zoek je zelf een geschikt stagebedrijf, of krijg je hulp van school. Ook een stage in het buitenland is bij sommige opleidingen mogelijk.

Kies je voor een BBL-opleiding, dan werk je minimaal 24 uur en kom je één dag per week naar school.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl) met als gewenste vakken wiskunde en/of economie.
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel plaatsingsgesprek.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten. Op alle locaties werken we met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je in het hele gebouw goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.



Locatie
Sublocatie Dronten - het Perron
de Arend 4
8251GR
Dronten
0321-209010

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.