Veilig & Beschermd

Opleidingen Beveiliger (niveau 2) en Coördinator Beveiliging (niveau 3)

Surveilleren, toezicht houden en toegangscontroles uitvoeren: het is wat een beveiliger elke dag doet. Je leert het allemaal bij Landstede MBO in Harderwijk als je kiest voor een van onze twee beveiligingsopleidingen. Naast theorie over bijvoorbeeld wetten en regels en hoe je iemand aanhoudt, leer je veel in de praktijk. Je kijkt mee met echte beveiligers, onder andere bij PEC Zwolle en het St Jansdal Ziekenhuis. Oefenen kun je in een Praktijkstraat met een echte straat, een stoep, een café, kantoren en een huis. Omdat je fysiek fit moet zijn, sport je twee keer per week. Daarbij is er veel aandacht voor samenwerking en zelfverdediging.

Meer weten? Ga naar de opleidingen en meld je aan voor een meeloopdag!

Opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid (niveau 3)

Op straat ben je ze vast wel eens tegengekomen: BOA’s, buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze spreken mensen aan, waarschuwen en sanctioneren. Bijvoorbeeld als een auto fout geparkeerd is of als iemand dronken over straat loopt. Het is afwisselend werk waarvoor je bij Landstede MBO in Harderwijk een opleiding kunt volgen. Praktijksituaties oefen je in de Praktijkstraat, een echte straat met een stoep, een café, kantoren en een huis. Omdat een BOA veel bevoegdheden heeft, moet je alles weten van de Nederlandse wetten en regels. Ook moet je fysiek fit zijn, daarom sport je twee keer per week. Daarbij is er met veel aandacht voor zelfverdediging en aanhoudings- en boeitechnieken.

Meer weten? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en bezoek de Open Dag!

VeVa-opleidingen in de militaire autotechniek (niveau 2 en 3)

Auto’s onderhouden, repareren, accessoires monteren, computers uitlezen en diagnosticeren bij Defensie: het is wat jij elke dag doet. Je werkt op een voormalige militaire kazerne van Landstede MBO in Harderwijk aan voertuigen van Defensie en van civiele bedrijven. Naast alle lessen over bedrijfsautotechniek krijg je ook militaire lessen, bij de niveau 3-opleiding leer je ook lesgeven. Omdat de onderdelen van een bedrijfsauto groot en zwaar zijn sport je veel. Je fitnest, maar gaat ook de hindernisbaan op en krijgt militaire zelfverdediging. 

Interesse? Bekijk de video, check de site van Landstede MBO of kom langs op de Open Dag!

VeVa-opleiding Aankomend Onderofficier Grondoptreden (niveau 3)

Is iedereen aanwezig en is je uniform netjes? Het wordt elke ochtend gecontroleerd tijdens het ochtendappel van deze opleiding die je bij Landstede MBO in Harderwijk kunt volgen. Op de realistische compound leer je marslopen en toegangs- en voertuigcontroles uitvoeren. Ook oefen je in het naastgelegen bos. Tijdens theorielessen ontdek je bijvoorbeeld alles over rangen en standen en je leert leidinggeven en lesgeven. Door veel te sporten train jij je kracht, conditie en doorzettingsvermogen. Een keer per maand ga je een week naar Defensie voor stage.

Nieuwsgierig? Bekijk de video, check de site van Landstede MBO of bezoek de Open Dag!

VeVa-opleidingen Militair Verzorgende (niveau 3) en Aankomend Onderofficier Verpleegkundige (niveau 4)

Wil jij zorg combineren met een militaire carrière? Dan is de verzorgende of de verpleegkundige opleiding van Landstede MBO in Harderwijk wat voor jou. Een pittige opleiding omdat je een zorgopleiding combineert met een opleiding tot onderofficier. Straks bij Defensie doe je de verpleegkundige en verzorgende taken. Maar je sjouwt ook zware materialen, bouwt het noodhospitaal en vervoert patiënten. Daarom sport je ook veel. In een skillslab leer je technische vaardigheden, zoals katheteriseren, maagsondes inbrengen en injecties geven. Tijdens militaire lessen ga je patrouilles lopen, gebieden beveiligen en leer je geïmproviseerde bom herkennen.

Enthousiast? Meld je aan of kom naar het Open Huis!