Landstede MBO Harderwijk - opleidingen in beeld

Techniek & Innovatie: opleidingen Autotechnicus (niveau 2) en Eerste Autotechnicus (niveau 3)

 

Auto’s, ook elektrische, repareren en onderhouden: dat leer je als je kiest voor een van de twee opleidingen van Landstede MBO in Harderwijk waarmee je autotechnicus kunt worden. Het zijn beide kleine opleidingen, waardoor je je medestudenten goed leert kennen. Je werkt veel samen in de eigen werkplaats. En wil je vooral leren in de praktijk of ga je liever naar school? Het kan allebei! In de Keuzegids Mbo hebben beide opleidingen het predikaat Topopleiding.

Meer weten? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en meld je aan voor een meeloopdag!

 

Veilig & Beschermd: opleidingen Beveiliger (niveau 2) en Coördinator Beveiliging (niveau 3)

Surveilleren, toezicht houden en toegangscontroles uitvoeren: het is wat een beveiliger elke dag doet. Je leert het allemaal bij Landstede MBO in Harderwijk als je kiest voor een van onze twee beveiligingsopleidingen. Naast theorie over bijvoorbeeld wetten en regels en hoe je iemand aanhoudt, leer je veel in de praktijk. Je kijkt mee met echte beveiligers, onder andere bij PEC Zwolle en het St Jansdal Ziekenhuis. Oefenen kun je in een Praktijkstraat met een echte straat, een stoep, een café, kantoren en een huis. Omdat je fysiek fit moet zijn, sport je twee keer per week. Daarbij is er veel aandacht voor samenwerking en zelfverdediging.

Meer weten? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en meld je aan voor een meeloopdag!

 

Gezond & Wel: opleiding Dienstverlening (niveau 2)

Mensen helpen en daarbij praktisch bezig zijn: als dit je aanspreekt dan is de opleiding Dienstverlening van Landstede MBO in Harderwijk iets voor jou. De opleiding zit vlakbij het station.
Je leer allerlei taken, zoals opruimen, schoonmaken, voorraadbeheer en hoe je de was goed doet. Ook krijg je EHBO-lessen. Omdat je veel met mensen werkt is het belangrijk om er representatief uit te zien. Deze opleiding heeft een startperiode waarna je kiest uit de profielen Helpende Zorg & Welzijn of Medewerker Facilitaire Dienstverlening.

Meer weten? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en kom naar de Open Dag!

 

Handel & Commercie: opleiding Junior Accountmanager (niveau 4)

De junior accountmanager is de schakel tussen het bedrijf en zijn klanten. Een belangrijke rol waarvoor je servicegericht moet zijn. Ben jij dat en durf je lef te tonen? Kom dan naar Landstede MBO in Harderwijk voor de opleiding Junior Accountmanager. Gerben doet de opleiding al en heeft het er naar zijn zin. Hij vindt het leuk dat je veel zelfstandig mag werken en tegelijk goede begeleiding van de docenten krijgt. Ook is het een kleine opleiding en staat de school in de buurt van het station.

Enthousiast? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en meld je aan voor een meeloopdag!

 

Vrij & Gastvrij: opleidingen Kok (niveau 2), Gastheer/Gastvrouw (niveau 2), Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3), Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw (niveau 3)

Opleidingen Kok (niveau 2), Gastheer/Gastvrouw (niveau 2), Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3), Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw (niveau 3)
Houd je van koken en maak je het mensen graag naar de zin? Dan is een koksopleiding of een opleiding tot gastheer of gastvrouw iets voor jou. Ruud, die gastheer wil worden, laat je zien hoe het er in de Westend pub aan toegaat. De Westend pub is het gezellige restaurant van Landstede MBO in Harderwijk. Daar krijg je alle lessen: volgens Ruud een veel leukere plek dan een normaal klaslokaal. Je leert er tafeldekken, koffie en thee zetten, wijn schenken, de lekkerste gerechten bereiden, diners verzorgen en natuurlijk ook schoonmaken. Je krijgt veel begeleiding. Heb je meer tijd nodig? Dan krijg je die. Belangrijk is dat jij je diploma haalt!

Nieuwsgierig? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en bezoek de Open Dag of meld je aan voor een meeloopdag!


Veilig & Beschermd: opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid (niveau 3)

Op straat ben je ze vast wel eens tegengekomen: BOA’s, buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze spreken mensen aan, waarschuwen en sanctioneren. Bijvoorbeeld als een auto fout geparkeerd is of als iemand dronken over straat loopt. Het is afwisselend werk waarvoor je bij Landstede MBO in Harderwijk een opleiding kunt volgen. Praktijksituaties oefen je in de Praktijkstraat, een echte straat met een stoep, een café, kantoren en een huis. Omdat een BOA veel bevoegdheden heeft, moet je alles weten van de Nederlandse wetten en regels. Ook moet je fysiek fit zijn, daarom sport je twee keer per week. Daarbij is er met veel aandacht voor zelfverdediging en aanhoudings- en boeitechnieken.

Meer weten? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en bezoek de Open Dag!

 

ICT & Technologie: opleidingen Netwerk- & Mediabeheerder (niveau 4), ICT-beheerder (niveau 4), Applicatie- & Mediaontwikkelaar (niveau 4)


Ben je helemaal gek van computers en wil je daar meer mee doen? Wil je bijvoorbeeld netwerken aanleggen, snappen hoe hackers werken, zorgen voor snelle internetverbindingen en een servicedesk inrichten en aansturen? Of zou jij voor klanten apps willen bedenken en maken? Bij Landstede MBO in Harderwijk kun je verschillende ICT-opleidingen volgen. Bijzonder is dat er geen klaslokalen zijn, maar dat je in teams werkt. Je hebt een eigen werkplek en de docenten komen naar jou toe. Ook werk je met de Scrum-methode wat inhoudt dat je met je medestudenten zelfstandig en projectmatig werkt aan de hand van een planning. Net als in de praktijk!

Interesse? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en kom naar de Open Dag of meld je aan voor een meeloopdag!

 

Office & Management: opleidingen Bedrijfsadministrateur (niveau 4), Management Assistant (niveau 4)


Met een Office & Management-opleiding van Landstede MBO in Harderwijk kun je aan de slag op de administratie van een bedrijf of organisatie. Ook kun je de secretariële kant op: zo kun je een afdeling of leidinggevende ondersteunen door ervoor te zorgen dat zij bereikbaar zijn voor collega’s of klanten, de agenda bijhouden, bijeenkomsten voorbereiden en afspraken noteren tijdens werkbesprekingen. Allemaal taken die Yvonne aanspreken. Zij vindt Management Assistant een leuke opleiding omdat de lessen afwisselend zijn: naast theorie doe je ook opdrachten bij bedrijven. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en leert op maat: zo kun je de opleiding in eigen tempo en ook versneld doen. Joke, die bedrijfsadministrateur wil worden, vindt vooral de praktijksimulaties leuk.

Meer weten? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en kom naar de Open Dag!


Techniekacademie


Ben jij een maker, een techneut en wil jij een toekomst in de techniek? Bij de Techniek Academie in Harderwijk vind je vast de opleiding die bij jou past. Je kunt kiezen uit zes leerwerktrajecten. Twee dagen per week ga je naar de Academie, de andere drie dagen ben je bij je leerbedrijf. En wat extraleuk is: je krijgt ook nog een salaris! Tijdens de opleiding hebben de docenten veel aandacht voor je. Je werkt in je eigen tempo en kunt versnellen als je dat wilt. Je dagen plan je zelf in, waarbij je theorie afwisselt met praktijk. Die afwisseling maakt het superleuk! De Techniek Academie werkt samen met Landstede MBO: daar krijg je het erkende diploma van. Ook de theorielessen krijg je van Landstede-docenten.

Wil je ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn? Bekijk de video, kijk op de site van de Techniek Academie en kom langs!

 

Vormgeving & Entertainment: opleidingen Medewerker Sign (niveau 2), Allround Signmaker (niveau 3), Allround DTP’er (niveau 3), Mediavormgever (niveau 4)

Wil je aan de slag in de creatieve industrie? Dan zijn er heel veel mogelijkheden. Zo doet Lotte een signopleiding bij Landstede MBO in Harderwijk. Ze maakt stickers die ze op ramen, muren of auto’s plakt. Wil je liever aan de slag als mediavormgever of dtp’er, dan maak je magazines, posters of huisstijlen. Je werkt met de Scrum-methode wat inhoudt dat je met je medestudenten zelfstandig en projectmatig werkt aan de hand van een planning. Zo bereid jij je goed voor op de beroepspraktijk. Doordat je in kleine groepen werkt, kunnen de docenten en instructeurs uit de praktijk je goed begeleiden. Tijdens de stages doe je veel ervaring op.

Wil je ook kennismaken met de wereld van vormgeving? Bekijk de video, ga naar de opleidingen en kom naar de Open Dag!