Mbo-2 route

In de Mbo-route van Landstede MBO, ook wel doorlopende leerroute genoemd, kun je tegelijk vmbo én mbo volgen. Dit is uniek in Nederland! Handig, want je kunt gewoon op je eigen middelbare school blijven, maar toch starten aan een mbo-opleiding. En je hoeft niet eerst vmbo-examens te halen voor je aan de mbo-vakken kunt beginnen. Je werkt dus in een keer toe naar je mbo-2 diploma. Je loopt meteen veel stages, zodat je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat bij je past. Je leert in je eigen tempo en volgt de stages en beroepsgerichte vakken wanneer jij eraan toe bent. Met je mbo-2 diploma op zak kun je dan meteen aan het werk in een baan waar je goed in bent, of verder leren.

Je loopt meteen veel stages, zodat je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat bij je past. Je leert in je eigen tempo en volgt de stages en beroepsgerichte vakken wanneer jij eraan toe bent. Met je mbo-2 diploma op zak kun je dan meteen aan het werk in een baan waar je goed in bent, of verder leren.

Persoonlijke hulp

Student Noa Weideman greep de mogelijke overstap aan in haar eigen leerroute: “Ik ben begonnen op het vmbo met Zorg & Welzijn, richting Kind. Maar ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen om richting Verkoop te gaan, omdat me dat interessanter leek. Het was heel fijn dat deze optie er was, en ik vond het vooral fijn dat ik van mijn coach de persoonlijke hulp kreeg die ik nodig had.”

Bekijk de video over de diplomering Noa, een van de eerste studenten die klaar is met Mbo-route.