Leergang Aankomend Kok

In de keuken heb jij een belangrijke taak. Jij zorgt ervoor dat alle voorbereidingen in orde zijn, zodat de kok aan het werk kan of dat je zelf gerechten kan bereiden. Voordat de gasten hun gerecht opgediend krijgen, verzorg jij ook de finishing touch. Door jou verloopt het werk in de keuken gesmeerd en krijgen de gasten een goed verzorgde lunch of diner. Landstede MBO en Deltion werken bij deze leergang nauw samen. Je krijgt afwisselend les bij Landstede MBO en Deltion.

Wil je graag werken als kok, maar mis je de ervaring? In onze nieuwe leergang Aankomend Kok leer je binnen drie maanden de basisvaardigheden, zodat je snel aan het werk kunt. Wanneer je deze basisvaardigheden beheerst, dan kun je aan het werk in de professionele keuken van een horecabedrijf, zorginstelling of cateringbedrijf.

Inhoud

De leergang is praktijkgericht. Je gaat met name aan de slag in één van onze keukens. We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Basiskennis van grondstoffen en waren
  • HACCP kwaliteit en voedselveiligheid
  • Snijd- en opdeel technieken
  • Kennis van materialen en apparatuur
  • Snijd- en spuittechnieken
  • Voorbereidingen voor de koude en de warme keuken
  • Kook- en bereidingstechnieken, zoals blancheren, koken, bakken, frituren
  • Bereiden van lunchgerechten
  • Bereiden van vis en vlees
  • Bereiden van aardappelen en groenten
  • Rijst- en meelspijzen
  • Desserts en gebak
  • Presenteren en doorgifte van gerechten
  • Bereiden van een 3 gangenmenu

Duur

De leergang bestaat uit 14 wekelijkse lesdagen met aansluitend een examendag. De leergang start op maandag 24 februari 2020.

Doel van de leergang

De leergang leert je de essentiële basisvaardigheden van een kok, waardoor je direct inzetbaar bent in de professionele keuken.

Voor wie?

Deze leergang is geschikt voor iedereen die graag in de keuken wil werken en nog ervaring mist. Voor deelname is geen vooropleiding vereist. Er geldt een minimale leeftijd voor deelname van 18 jaar. De leergang is ook een eerste stap naar het beroep van kok.

Aanvangsniveau/vooropleiding

Voor deelname is geen vooropleiding vereist. Om zoveel mogelijk uit de leergang te halen, raden we je aan om in het bezit te zijn van een werk- of leerplek. Na je opgave nodigen we je uit voor een scoutinggesprek.

Studiebelasting

De studiebelasting per week bedraagt:
- een lesdag van 7 uur
- circa 2 uur zelfstudie

Speciale voorwaarden

Er zijn geen speciale voorwaarden om deel te mogen nemen.

Studiemateriaal

Je ontvangt van ons een map waarin de hand-outs, lesmaterialen en opdrachten verzameld kunnen worden.

Examen/certificaat

De leergang wordt afgesloten met een praktijkexamen. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat.

Leslocatie

Alle lessen vinden plaats in de praktijklokalen Landstede MBO (Rechterland 1, Zwolle) en/of Deltion College (Mozartlaan 15, Zwolle). De professionele lokalen beschikken over alle faciliteiten, apparaten en materialen voor de dagelijkse keukenpraktijk.

Kosten

De kosten voor de leergang bedragen € 1.450,00, exclusief de examenkosten van € 275,00.
De scholingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Kokskleding en veiligheidsschoenen schaf je zelf aan.
Bij een herkansing worden opnieuw examenkosten in rekening gebracht.

Meer informatie & aanmelding

Voor meer inhoudelijke informatie en vragen over deze en andere cursussen/opleidingen, kun je contact opnemen met onze Frontoffice, telefoon: 0800-850 79 71. E-mail: info@groeiopleidingen.nl.

Wil je na het behalen van deze leergang verder leren voor kok? Dat kan! Schrijf je dan in voor één van de opleidingen van Landstede MBO. Kijk bij het Landschap Vrij & Gastvrij.