Wil je graag werken als kok, maar mis je de ervaring? In onze nieuwe leergang Aankomend Kok leer je binnen drie maanden de basisvaardigheden, zodat je snel aan het werk kunt. Wanneer je deze basisvaardigheden beheerst, dan kun je aan het werk in de professionele keuken van een horecabedrijf, zorginstelling of cateringbedrijf.
Inhoud
De leergang is praktijkgericht. Je gaat met name aan de slag in één van onze keukens. We behandelen de volgende onderwerpen:
- Basiskennis van grondstoffen en waren
- HACCP kwaliteit en voedselveiligheid
- Snijd- en opdeel technieken
- Kennis van materialen en apparatuur
- Snijd- en spuittechnieken
- Voorbereidingen voor de koude en de warme keuken
- Kook- en bereidingstechnieken, zoals blancheren, koken, bakken, frituren
- Bereiden van lunchgerechten
- Bereiden van vis en vlees
- Bereiden van aardappelen en groenten
- Rijst- en meelspijzen
- Desserts en gebak
- Presenteren en doorgifte van gerechten
- Bereiden van een 3 gangenmenu
Duur
De leergang bestaat uit 14 wekelijkse lesdagen met aansluitend een examendag. De leergang start op maandag 24 februari 2020.
Doel van de leergang
De leergang leert je de essentiële basisvaardigheden van een kok, waardoor je direct inzetbaar bent in de professionele keuken.
Voor wie?
Deze leergang is geschikt voor iedereen die graag in de keuken wil werken en nog ervaring mist. Voor deelname is geen vooropleiding vereist. Er geldt een minimale leeftijd voor deelname van 18 jaar. De leergang is ook een eerste stap naar het beroep van kok.
Aanvangsniveau/vooropleiding
Voor deelname is geen vooropleiding vereist. Om zoveel mogelijk uit de leergang te halen, raden we je aan om in het bezit te zijn van een werk- of leerplek. Na je opgave nodigen we je uit voor een scoutinggesprek.
Studiebelasting
De studiebelasting per week bedraagt:
- een lesdag van 7 uur
- circa 2 uur zelfstudie
Speciale voorwaarden
Er zijn geen speciale voorwaarden om deel te mogen nemen.
Studiemateriaal
Je ontvangt van ons een map waarin de hand-outs, lesmaterialen en opdrachten verzameld kunnen worden.
Examen/certificaat
De leergang wordt afgesloten met een praktijkexamen. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat.
Leslocatie
Alle lessen vinden plaats in de praktijklokalen Landstede MBO (Rechterland 1, Zwolle) en/of Deltion College (Mozartlaan 15, Zwolle). De professionele lokalen beschikken over alle faciliteiten, apparaten en materialen voor de dagelijkse keukenpraktijk.
Kosten
De kosten voor de leergang bedragen € 1.450,00, exclusief de examenkosten van € 275,00.
De scholingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Kokskleding en veiligheidsschoenen schaf je zelf aan.
Bij een herkansing worden opnieuw examenkosten in rekening gebracht.
Meer informatie & aanmelding
Voor meer inhoudelijke informatie en vragen over deze en andere cursussen/opleidingen, kun je contact opnemen met onze Frontoffice, telefoon: 0800-850 79 71. E-mail: info@groeiopleidingen.nl.
Wil je na het behalen van deze leergang verder leren voor kok? Dat kan! Schrijf je dan in voor één van de opleidingen van Landstede MBO. Kijk bij het Landschap Vrij & Gastvrij.