18 mei 2021

Zwolse Corona teststraat verkozen tot beste leerbedrijf 2021

Trots zijn we op onze studenten en onze collega’s die hard hebben gewerkt in en voor de Zwolse Onderwijsteststraat. Gisteren werden zij tijdens het Ambassadeursgala 2021 verkozen tot het beste leerbedrijf van 2021!

Dit leerbedrijf ontstond in oktober 2020, toen onderwijsmedewerkers in het mbo en in het hbo geen voorrang kregen binnen het testbeleid. Om veilig fysiek voor de klas te kunnen staan en lesuitval te voorkomen is een eigen snelteststraat ingericht, voor alle onderwijsmedewerkers van de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen. Deze snelteststraat wordt bemand door studenten Verpleegkunde, Doktersassistent, Beveiliging en Travel & Hospitality. Meer dan 4.000 tests werden de afgelopen acht maanden afgenomen, soms meer dan 100 per dag.

We zijn waanzinnig trots op deze prachtige prijs: een welverdiend eerbetoon voor onze hardwerkende en flexibele studenten (die ook in vakanties hebben doorgewerkt) en voor alle betrokken docenten en medewerkers! Daarnaast is deze publieksprijs een mooie waardering voor de goede samenwerking tussen de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen.