25 mei 2018

William naar landelijke MBO Ambassadeursverkiezing

Een entree met limo en rode loper, een talentvolle dj, bekende juryleden, optredens van The Voice of Holland deelnemer Aïrto en een grote finale met bloemen, feestmuziek en confetti. Trotse ouders, familieleden, klasgenoten, docenten en bestuurders in de zaal. De winnaars William en Linde en de acht andere genomineerde mbo’ers genoten ervan. Allemaal hebben ze op hun eigen manier een bijzondere prestatie geleverd wat maakt dat zij ambassadeur zijn voor het mbo.

Gisteravond was, in het theater bij Landstede MBO aan het Dokterspad in Zwolle, de voorverkiezing voor de landelijke MBO ambassadeursverkiezing. Zo’n 200 toeschouwers genoten van een avond waar trots op het mbo centraal stond. William Deen (Landstede MBO) en Linde Schaeffer (Menso Alting Zwolle) wonnen de verkiezing en gaan in november naar de landelijke verkiezing. 

Na binnenkomst van de tien genomineerden, benadrukte Landstede Groep bestuursvoorzitter Theo Rietkerk dat we heel erg trots mogen zijn op het mbo: “Mbo’ers zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Het afgelopen jaar volgden in Nederland bijna een half miljoen mensen een mbo opleiding. Wat Landstede MBO en Menso Alting Zwolle in huis hebben is bijzonder. Dat realiseren de studenten zichzelf niet altijd maar mag best wel wat vaker worden benadrukt. Daarom is zo’n ambassadeursverkiezing zo mooi!”

Stemmen op vlogs
Na de introductie van de jury door presentator André van der Zee werden de tien genomineerde studenten geïnterviewd. JOB-voorzitter en Landstede MBO student Roosmarijn Dam was de tweede presentator. De afgelopen weken kon er door het publiek op de kandidaten gestemd worden door het liken van hun vlogs. De likes en reacties telden mee in het eindoordeel van de jury. Deze bestond uit PEC-voetballer Kingsley Ehizibue, ex-Miss Lipgloss Cynthia Schultz, Landstede bestuurder Theo Bekker, Landstede directeur Thomas van der Staak en landelijk MBO Ambassadeur 2017 Sil de Weerd.

Trots op het mbo
Na tien vlogs, tien interviews en twee indrukwekkende optredens van Aïrto, werden om half tien de twee winnaars bekend gemaakt. William Deen uit Coevorden, student van de opleiding Onderwijsassistent bij Landstede MBO in Zwolle en Linde Schaeffer uit Zwolle, student  van de opleiding Maatschappelijke Zorg bij Menso Alting Zwolle, werden geroemd om hun ideeën om het mbo beter op de kaart te zetten. Laten zien wat mbo-ers kunnen en daar trots op zijn was de rode draad van de avond. In november gaan de beide kandidaten naar de landelijke MBO Ambassadeursverkiezing.