7 nov 2023

Voorzitter MBO Raad Adnan Tekin op werkbezoek bij Landstede MBO

Op vrijdag 3 november bracht de voorzitter van de MBO Raad Adnan Tekin een werkbezoek aan Landstede MBO. Hij werd ontvangen door Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep. Tijdens het bezoek bezochten zij enkele mbo locaties in Zwolle bezocht en spraken over actuele onderwerpen. Een van de thema’s was de unieke samenwerking tussen het mbo en vo onderwijs binnen Landstede Groep.

“Het is een inspirerende ochtend geweest”, aldus Tekin. “Een werkbezoek is voor mij een ideale manier om in gesprek te gaan met studenten, docenten en studenten. In deze vorm is het meer dan een vergadering; het is een ochtend voor beleving waar kansrijke ideeën en initiatieven met elkaar worden gedeeld.”

Met name de combinatie van mbo en vo onderwijs binnen Landstede Groep kreeg bijzondere aandacht. “Hierdoor zijn we in staat in te spelen op de wensen en behoeften van leerlingen en studenten en zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen”, aldus Theo Rietkerk. In dit kader ziet Rietkerk ook de meerwaarde van deze bezoeken. “Het stelt ons in staat te laten zien wat we in huis hebben. Het geeft zoveel nieuwe inzichten en het etaleert daarnaast ook onze trots op het mbo onderwijs”.

Dat het mbo onderwijs enorm veel te bieden heeft, was met name te zien tijdens de locatiebezoeken. In het Landstede Sportcentrum werd de eenheid Sport en Bewegen bezocht. Hier werd aandacht besteed aan de opleiding Leefstijl coach. Vervolgens vertrok het gezelschap naar de locatie van Landstede MBO aan de Fuchsiastraat, waar onder andere de opleidingen horeca en luchtvaartdienstverlening gevestigd zijn. Net als het Menso Alting, ook onderdeel van Landstede Groep.

Naast Adnan Tekin waren ook Leo de Wit, beleidsadviseur MBO raad, en Erwin Pierik, manager S&O MBO raad, aanwezig. Het werkbezoek werd mede verzorgd door studenten van diverse opleidingen.