10 mei 2022

Tweede-Kamerlid op bezoek bij Zwolse mbo-scholen

Tweede-Kamerlid Harry van der Molen (CDA) was maandag 9 mei te gast bij het Deltion College en Landstede MBO in Zwolle. Daar stelde hij zich samen met het Zwolse gemeenteraadslid Maxim van der Veen op de hoogte van de stand van zaken in het mbo-onderwijs, met name op gebied van onderwijsinnovatie en de gevolgen van twee jaar corona.

Van der Molen is lid van de vaste Kamercommissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tijdens het informele werkbezoek sprak hij op Deltion en Landstede onder andere met studenten en docenten. Daarbij ging het over leer- en leefachterstanden van studenten door corona, en over nieuwe vormen van onderwijs zoals blended leren. Ook de aansluiting van het voortgezet onderwijs op het mbo-onderwijs kwam aan bod.

Van der Molen ging die dag ook op bezoek bij de Entree-opleidingen van Deltion en Landstede. Deze beroepsopleidingen zijn bedoeld voor studenten die nog geen vooropleiding hebben afgemaakt, en vormen de opstap naar een niveau-2 of niveau-3 opleiding of naar werk. Entree-studenten krijgen hier intensieve persoonlijke begeleiding in een maatwerkopleiding. Daarmee geven Deltion en Landstede hen een zo degelijk mogelijke start op de arbeidsmarkt in de regio Zwolle.