24 mei 2017

Techniek & Innovatie in tv-programma ‘Trots op Gelderland’

Samenwerking Landstede MBO en Dialoc ID voor het voetlicht ‘Als we weer eens een bijzondere uitdaging hebben waar we zelf niet uitkomen, dan ga ik naar Gert-Jan Evertse van Landstede MBO om te vragen of er nog intelligente studenten beschikbaar zijn.’ Aan het woord is directeur Cor de Nood van Dialoc ID Products in Harderwijk, een bedrijf dat beveiligingssystemen over de hele wereld levert. Hij vertelt het voor de camera van Omroep Gelderland. In het programma ‘Trots op Gelderland’ werd afgelopen dinsdag 23 mei aandacht besteed aan de bijzondere innovaties die Dialoc ID inmiddels in de markt heeft gezet met behulp van studenten Techniek & Innovatie van Landstede, zoals het bibliotheekboekenafleversysteem BookDrop.

Projectleider en docent Gert-Jan Evertse doet ook zijn zegje in het programma. ‘Dat is het leuke van Cor: hij belt ons meteen als er ontwikkelingen zijn’, vertelt hij. ‘Dat was het geval toen BookDrop een innovatieve prijs won, en nu ook met deze uitzending.’ Landstede-studenten ontwikkelden op verzoek van Dialoc ID een systeem waarmee boeken gesorteerd kunnen worden door middel van een tafel die vier kanten op kan kiepen. ‘Inmiddels heeft het bedrijf BookDrop helemaal doorontwikkeld tot een systeem waarmee je buiten sluitingstijden bibliotheekboeken kunt inleveren. Het draait zelfs op universiteiten in Vietnam. Landstede MBO - Techniek & Innovatie is daar dus mede-grondlegger van.’

Trots op Gelderland
‘Trots op Gelderland’ laat bedrijven zien waar de Gelderlanders trots op kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze innovatief bezig zijn. In het vierde seizoen hoorden de makers van het programma vaak dat er een gebrek is aan technisch personeel. Daarom wilden ze graag de samenwerking tussen Dialoc ID en Landstede MBO laten zien. Het illustreert hoe toekomstige technische medewerkers tegenwoordig worden opgeleid, en hoe leuk het kan zijn om voor een technische richting te kiezen. Het programma is ook terug te vinden op YouTube (vanaf 21,35 min zijn de studenten van Landstede in beeld).