18 dec 2020

Studentondernemer Kevin Adam tekent Topondernemersovereenkomst

Studentondernemer Kevin Adam heeft vlak voor de kerstvakantie de Topondernemersovereenkomst officieel ondertekend. Met deze overeenkomst kan Kevin zijn studie beter en makkelijker combineren met zijn eigen bedrijf. Kevin is daarmee de tweede student die beschikt over de Topondernemersregeling (TOR).

Kevin volgt de opleiding Evenementenorganisatie bij Landstede MBO in Zwolle. Hij is al lange tijd geïnteresseerd in ondernemen en durfde het aan om Adam Events tijdens zijn studie op te richten. Adam Events organiseert events, zorgt voor de op- en afbouw en regelt het personeel.

Coach Tjitske Plakké
Tjitske Plakké, coach van Kevin: ‘De keuze om Kevin mee te laten doen aan de TOR krijgt Kevin de ruimte om naast zijn studie te werken aan zijn eigen onderneming. Daarmee volgt hij zijn passie. Tegelijk doet hij niet alleen ervaring op in zijn vakgebied, ook werkt hij toe naar zijn diploma. Als team Evenementenorganisatie maken we dit graag mogelijk.’

Topondernemersregeling
De Topondernemersregeling (TOR) is een regeling waarbij studenten met een eigen bedrijf, onderwijs en ondernemen kunnen combineren. Om in aanmerking te komen voor de TOR moet je voldoen aan specifieke eisen, waaronder een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ook moet je een ondernemingsplan hebben. Daarnaast wordt er gekeken naar je omzet en/of je investeringen hebt gedaan. Kevin voldeed aan alle eisen.

Naast het feit dat je als student met de TOR school en ondernemen makkelijker kan combineren, heeft de regeling nog meer voordelen. Zo helpt Landstede MBO TOR-studenten bij vragen rondom ondernemerschap. Denk aan coaching vanuit adviseurs van Kennispoort regio Zwolle (partner van Landstede Groep).

Ben of ken jij een ondernemende student met (ambitie voor) een eigen onderneming die eens wil brainstormen over zijn idee, daadwerkelijk ondersteuning nodig heeft of ook in aanmerking komt voor de Topondernemersregeling? Neem dan contact op via ondernemend@landstedegroep.nl.