6 jun 2023

Studenten Veilig & Beschermd slingeren directeur op de bon tijdens opening vernieuwde locatie

Studenten van de opleidingen Handhaving, Toezicht & Veiligheid (HTV), Beveiliging en Leidinggevende van Landstede MBO openden vandaag hun leslocatie aan de Ossenkamp in Zwolle op ludieke wijze. Het afgelopen jaar zijn het pand en buitenterrein waar de studenten van Veilig & Beschermd hun opleiding volgen in een nieuw jasje gestoken. Een eigen praktijkexamenstraat is één van de nieuwe aanwinsten. Onder toeziend oog van medewerkers, Koninklijke Marechaussee, Politie en andere belangstellenden werd de locatie in stijl heropend.

Feestelijke opening

De leslocatie is onlangs uitgebreid met een buitenterrein waar een praktijkexamenstraat is gevestigd en is voorzien van levensechte praktijkruimtes, waaronder een volwaardig café. Tassencontrole, preventieve fouillering bij de draaideuren en het schrijven van bonnen; veel aspecten die aan bod komen tijdens de opleiding werden deze middag in de praktijk gebracht. De openingsspeech van directeur Tom Valk werd onderbroken door studenten Handhaving, Toezicht & Veiligheid die hem een proces verbaal uitschreven wegens fout parkeren van zijn voertuig.

Praktijkexamenstraat

Waar studenten eerder nog naar Amersfoort moesten afreizen voor het afleggen van examens, kan dat nu in hun vertrouwde omgeving. Landstede MBO is nu een van de weinige onderwijsinstellingen van Nederland waar praktijkexamens afgenomen kunnen worden voor HTV-studenten. Via de Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH) kunnen ook externe partijen van de examenlocatie gebruik maken.

Rondleiding

Tijdens de informatieavond van Landstede MBO op donderdag 22 juni krijgen toekomstige studenten van de Veilig & Beschermd opleidingen en andere belangstellenden een rondleiding door het vernieuwde pand. Aanmelden kan hier.