22 jun 2017

Studenten van Landstede MBO in Raalte naar de finale van FIFA School Cup

Het zit er op! De voorrondes van de FIFA School Cup 2017 zijn gespeeld. De strijd is gestreden en de finalisten zijn bekend. Wie wordt de grote winnaar en gaat er naar huis met € 1.000,- en een pro-gamer contract bij ECVisualize? Op 24 juni gaan de tachtig finalisten, waaronder vier studenten van Landstede MBO in Raalte de strijd aan.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar is InWork en het FIFA School Cup-team vanaf februari weer op zoek naar de beste FIFA17-spelers van Nederland. De voorrondes vonden plaats op 24 mbo-scholen door heel Nederland. Alle ICT-studenten konden zich aanmelden voor het toernooi.

De prijzen
De tachtig FIFA School Cup-finalisten, waaronder vier studenten van Landstede MBO in Raalte, spelen op 24 juni de fnale op het hoofdkantoor van InWork in Amsterdam. Naast € 1000,- en het pro-gamer contract, krijgt de winnaar een drone en een Bose Bluetooth Speaker.
Responsible Gaming
Tijdens de FIFA School Cup staat het onderwerp ‘Responsible Gaming’ centraal. Oftewel evenwicht en balans in je leven rondom het spelen van games. Deze levensstijl haalt negatieve vooroordelen van gamen onderuit. Dit is ook de reden waarom ECVisualize bij het evenement betrokken is.
ECVisualize is gespecialiseerd in het begeleiden van professionele gamers en laat zien dat studeren en gamen goed samen kunnen gaan.

Brug tussen onderwijs en werk
InWork organiseert dit evenement voor het contact met de doelgroep. InWork is nauw betrokken bij het onderwijs en verzorgt naast dit evenement ook gastcolleges en trainingen op scholen door heel Nederland. Hierdoor slaat InWork een brug tussen het onderwijs en het werkende leven.

Bron: SallandCentraal