14 jul 2021

Studenten ondertekenen diploma tijdens persconferentie van docenten

Studenten van Vormgeving & Entertainment van Landstede MBO in Harderwijk ontvingen hun diploma op een unieke manier. Het docententeam had een heuse persconferentie in elkaar gezet onder het motto: ‘Alleen samen slagen we ons door corona heen!’ Op deze bijzondere avond ondertekenden veertig studenten hun diploma.

De persconferentie startte om 19.00 uur, precies zoals we gewend zijn. Docenten Albert Korf en Hans Krukkert kwamen, zoals gebruikelijk, op de fiets aan. Een gebarentolk kon in dit decor natuurlijk niet ontbreken. Docent Hans Krukkert trapte de persconferentie af. “We gaan jullie vandaag op de hoogte brengen van de stand van zaken. Het was een raar jaar, maar we kunnen dit moment toch vieren. Vandaar dat jullie nu hier bij de diploma-uitreiking zijn.”

Gedurende de persconferentie werd iedere student persoonlijk toegesproken. Na deze persoonlijke woorden ondertekenden de studenten hun diploma en ontvingen ze een leuk cadeau. Tussen de toespraken werden creatieve en grappige filmpjes getoond over het afgelopen schooljaar. De gehele persconferentie was te volgen via een livestream, hierdoor konden vrienden en familie toch een beetje aanwezig zijn bij deze unieke diploma-uitreiking.

Extra bijzonder

Deze diploma-uitreiking was extra bijzonder. Vier jaar geleden startte de niveau 4 opleiding Sign en dit jaar namen studenten van deze eerste lichting hun diploma in ontvangst.

Teamleider Henriëtte Dijkstra is erg trots op haar team en de geslaagde studenten. “Het vieren van de diploma-uitreiking is voor studenten en docenten een mijlpaal. Ik vind het heel knap dat deze studenten, ondanks corona, toch hun diploma hebben gehaald. Een mooie prestatie. En dat we dat op deze bijzondere manier, met een persconferentie hebben kunnen vieren, dat is toch bijzonder. Zo is het toch een feestje geworden!”