22 jun 2021

Studenten Landstede MBO winnen special award bij ontwerpwedstrijd

Het studententeam van de opleiding Bouw & Architectuur heeft met hun ontwerp een special award gewonnen bij de ontwerpwedstrijd van SMARTCirculair.

De studenten ontwierpen in opdracht van Antea Group een Eco-Flex ReUse Center voor gemeenten. Een mooie plek die de bezoekers bewust maakt van het hergebruiken van afval. In het ontwerp hebben de studenten een kringloopwinkel, demonteerbare werkplekken en een milieustraat opgenomen. Het gebouw is zelfvoorzienend en geheel milieuvriendelijk. 

Haalbaar ontwerp
Het studententeam won deze special award omdat het ontwerp haalbaar, opschaalbaar en flexibel invulbaar is door de opbouw van de toegepaste circulaire constructie. Ze wisten mooie innovaties toe te passen die de jury van SMARTCirculair waardeerde.

Trots
De overwinning werd feestelijk gevierd bij Landstede MBO met overheerlijke taarten. Teamleider Henriëtte Dijkstra is ontzettend trots op het team: ‘De studenten hebben hard gewerkt om zo’n mooi en innovatief concept neer te zetten. Het is dan ook super dat dit harde werken op deze manier beloond wordt. Ik ben trots op zowel de studenten als de begeleidende docenten.’

Check hier de opleidingen van Bouw & Architectuur!