20 apr 2022

Studenten Landstede MBO doen praktijkervaring op bij Bevrijdingsfestival Overijssel

Studenten van Landstede MBO helpen op 4 en 5 mei mee in de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Nu het evenement weer fysiek in Park de Wezenlanden gehouden wordt is de hulp meer dan welkom. De organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel is dan ook heel blij met de inzet van alle studenten.

Anke Bosch van Bevrijdingsfestival Overijssel: “Toen duidelijk werd dat we eindelijk weer als vanouds een fysiek evenement in Park de Wezenlanden kunnen houden, hebben we meteen contact gezocht met Landstede MBO. We werken al jaren lang heel plezierig samen. We vinden het heel belangrijk een inhoudelijke samenwerking aan te gaan met scholen. Hierdoor kunnen we ook het thema ‘vrijheid’ tastbaar maken binnen die generatie. Ik kijk uit naar de komende editie. De voorbereidingen zijn al in volle gang!”

Oefenen in de praktijk
De studenten van Landstede MBO studeren voor onder meer beveiliger, AV-specialist, fotograaf, medewerker mediaredactie en medewerker evenementenorganisatie. Fotografiestudent Ellen Duijvekam is blij met deze buitenkans: “Ik vind het heel gaaf om foto’s te mogen maken van het Bevrijdingsfestival! Dat ik tijdens mijn opleiding bij zo’n groot evenement ervaring kan opdoen als fotograaf is geweldig. Wat ik op school heb geleerd kan ik nu echt gaan oefenen in de praktijk. Ik heb er heel veel zin in!”

Campagnebeelden
Ook in de voorbereiding zijn de studenten al druk bezig. Zo werden ze betrokken bij de campagne van Landstede MBO en mochten ze als ‘ambassadeurs’ op de foto. Die foto’s, gemaakt door student Ellen, zijn tijdens het Bevrijdingsfestival te zien op het festivalterrein. Er werd zelfs een heuse commercial gemaakt, waar de studenten ook zelf aan mee hebben gewerkt. De beelden worden in de komende periode gedeeld op de social mediakanalen van Landstede MBO.


Grote eer
Landstede MBO heeft sinds 2021 een eigen studio, waar het videoproducties en webinars opneemt en streamt. Producent en drijvende kracht achter de studio is Aart Sander. Vanuit het team communicatie & marketing van Landstede Groep is hij verantwoordelijk voor de regie en liveregistratie van het Bevrijdingsfestival. Aart: “Het is een mooie samenwerking tussen Landstede MBO en Bevrijdingsfestival Overijssel. Ik vind het een eer om er samen met onze studenten voor te zorgen dat zoveel mensen hier en thuis kunnen meegenieten van dit grote feest van de vrijheid in Zwolle.”

Meer weten over deze mooie samenwerking tussen Landstede MBO en het het Bevrijdingsfestival Overijssel? Lees het hier.