23 jun 2017

Studenten helpen mee bij eerste Zwolse haringparty

Veertien Landstede-studenten hielpen woensdag 21 juni mee bij de eerste Zwolse haringparty, een initiatief van vier Zwolse rotaryclubs dat plaatsvond op het Grote Kerkplein. Onderdeel van de party was de veiling van een vaatje haring. De opbrengst, maar liefst € 18.400, gaat naar de Voedselbank.

De praktische organisatie was in handen van Chris Lindeboom, directeur van hotel Lumen. Hij is blij met de inzet van de studenten. ‘Toppers’, noemt hij ze: ‘Ze waren enthousiast en hebben de hele tijd meegeholpen. Iedereen kon zijn talenten inzetten en een bijdrage leveren.’

Amerikaanse veiling
De veiling ging op zijn Amerikaans: iedereen die een bod uitbrengt betaalt het verschil met het bod van de vorige bieder. Naast het geld van de veiling werd er ook het nodige binnengehaald door bijdragen van sponsoren en de inkomsten van de verkoop van hapjes en drankjes.
De opkomst bij het evenement was volgens Henk van Voornveld, voorzitter van Rotary Noord, boven verwachting.

Zichtbaarder in de stad
Eerdere jaren kende Zwolle ook al haringparty's, maar niet één gemeenschappelijke. Met de eerste editie hopen de verenigingen een basis te leggen voor een lange traditie.
Met de organisatie ervan willen de vier clubs zich meer zichtbaar maken in de stad. Van Voornveld: ’We worden nog vaak gezien als een elitaire club, terwijl dat niet zo is. Ook wilden we geld in zamelen voor een goed doel.’

Bron: destentor.nl