7 feb 2017

Studenten doen inspiratie op bij Belevingswereld van Well-Fair Nunspeet

‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zo heet het project waarin Landstede MBO studenten van de opleidingen Interieur & Architectuur en Maatschappelijke Zorg samenwerken. Het is een bijzondere opdracht waarin studenten vanuit twee geheel verschillende deskundigheden naar elkaar toewerken. Gezamenlijk bezochten ze Well-Fair Nunspeet, specialist op het gebied van langer thuis wonen.

Landstede MBO Interieur & Architectuur en Maatschappelijke Zorg werken samen in woonproject
Maak een aangepast ontwerp voor een bestaande woning, zodat de bewoners met een zorgvraag in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Dat was de opdracht in het gezamenlijke project ‘Gezond en veilig thuis wonen.’ Wat heeft een mens nodig om langer thuis te kunnen wonen, welke hulpmiddelen zijn er? Hoe moeten huis en interieur worden gebouwd en vormgegeven om dit mogelijk te maken? En hoe kan met dit alles toch rekening gehouden worden met design?

Om ideeën, inspiratie en kennis op te doen, bezochten de studenten de bijzondere belevingswereld van Well-Fair Nunspeet. Die bestaat uit dertig verschillende hotelkamers met allerlei inventieve oplossingen waarmee ouderen en mensen met een zorgvraag langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De studenten onderzochten indeling en afmetingen, ze bekeken de aanpassingen waarmee het comfort werd verhoogd en de hulpmiddelen zoals maatwerkfauteuils en in hoogte en houding verstelbare bedden. Ook was er volop aandacht voor bouwkundige aanpassingen zoals drempelvrije kamers, ruime deuropeningen en brede gangen.

Landstede MBO verbreedt graag de blik van de studenten door samenwerkingsprojecten, intern en extern, met organisaties en het bedrijfsleven. ‘Gezond en veilig thuis wonen’ is een goed voorbeeld van de manier waarop studenten een leerzaam kijkje kunnen nemen in elkanders werkveld en in de praktijk.