3 jan 2018

Student Mediavormgever maakt jaarlijkse Kopperprent

Alysia Bonte (21), student Mediavormgever bij Landstede MBO, reikt maandag 8 januari de Kopperprent 2018 uit aan de Zwolse wethouder Jan Brink. De prent is een traditie in de grafisch wereld, de overhandiging luidt het nieuwe werkjaar in. Bonte ontwierp een afbeelding rond het thema 'Europa nu'.

De overhandiging vindt plaats in het Drukkerijmuseum Meppel. Bonte woont in Zwolle volgt de mbo-opleiding Mediavormgever bij Landstede. Jaarlijks doen leerlingen mee aan een wedstrijd om het beste ontwerp in te leveren. Wie wint, mag de kopperprent zelf maken. Het eerste exemplaar is voor de wethouder van cultuur, Jan Brink.

Uit diverse concepten gekozen
Het ontwerp van Alysia is uit diverse concepten gekozen, zo meldt bestuurslid Co Nagelkerke van het museum. ‘Samen met haar en een aantal vrijwilligers van het Drukkerijmuseum is de prent op ambachtelijke wijze tot stand gekomen binnen het museum. Deze keer is gekozen voor zeefdruk als druktechniek.’

Gedicht over ‘Collectieve Individualiteit’
Bij de zeefdruk hoort ook een gedicht van Gerrit Barbé. Dat gaat over de ‘Collectieve Individualiteit’. Daarin stelt de voormalige stadsdichter van Meppel de huidige problemen binnen de Europese Unie aan de orde. Museumvoorzitter Stein van Ittersum houdt maandagochtend, voorafgaand aan de uitreiking, ook nog de jaarlijkse Kopperrede.

Bron: de Stentor