23 mrt 2022

Sfeer proeven op het mbo bij Expeditie Landstede MBO

Zo’n 600 leerlingen uit het voortgezet onderwijs kregen op woensdag 23 maart tijdens Expeditie Landstede MBO in Zwolle de kans om een kijkje te nemen bij diverse mbo-opleidingen. Van groen tot sport, van gezondheid tot ICT en van onderwijs tot economie: met workshops konden leerlingen zich actief verdiepen in voor hen interessante opleidingen.

Expeditie Landstede MBO ging van start na een spectaculaire aftrap op het centercourt van Landstede Sportcentrum, de thuisbasis van de basketballers van Landstede Hammers. “Expeditie Landstede MBO is voor onze toekomstige studenten een mooie manier om de sfeer te proeven in het mbo”, legt Madelon Groten Steenwelle uit. Zij is één van de organisatoren van het evenement in Zwolle. “Met dank aan de inzet van onze studenten komen leerlingen ook rechtstreeks in contact met studenten van Landstede MBO. Dat vinden we belangrijk, want zo kunnen leerlingen uit eerste hand horen wat studeren bij Landstede MBO zo uniek maakt.”

Persoonlijke aandacht tijdens je opleiding
Dat unieke zit hem volgens studenten in de persoonlijke aandacht voor jou als student tijdens je opleiding. “Bij Landstede MBO ben je geen nummer. Het is kleinschalig, mijn opleiding zit niet in een supergroot gebouw, maar juist in een locatie waar je snel de weg vindt. Dat overzichtelijke, daar houd ik van”, aldus Kenan Bîlâl, één van de studenten die meehelpt bij de organisatie van Expeditie Landstede MBO. “Ik vind het superbelangrijk dat leerlingen op deze manier de kans krijgen een kijkje te nemen in het mbo. Het gaat toch om je toekomst… Daar help ik graag aan mee!”

Expeditie Landstede MBO in VR
Aan Expeditie Landstede MBO in Zwolle namen leerlingen van het Agnieten College, Almere College, Greijdanus, Ichthus College, Nuborgh College en Talentstad deel. Het evenement is naast Zwolle ook op de locaties van Landstede MBO in Harderwijk en Raalte georganiseerd. Voor leerlingen en ouders die de expeditie hebben gemist is er bovendien een online variant op landstedembo.nl/expeditie. In deze VR-tour bekijk je als toekomstige student alle opleidingen, locaties en interessante filmpjes. Ook kun je met behulp van opdrachten ontdekken waar jouw toekomst ligt. Leerlingen die graag nog meer informatie ontvangen over mbo-opleidingen kunnen zich op de website van Landstede MBO nog aanmelden voor een meeloopdag of voor het eerstvolgende Open Huis.