26 mei 2021

PROTO Art & Design Expo 2021 breidt uit

Na de exposities in etalages en grotendeels digitale editie in 2020, zal PROTO Art & Design Expo 2021 flink uitbreiden. Met een nog groter aanbod aan exposities en een uitbreiding naar de volop in ontwikkeling zijnde Spoorzone hopen we nog meer bezoekers te inspireren door het werk van creatieve makers. PROTO is het overkoepelende art en design event in de regio Zwolle. PROTO wil haar bezoekers laten zien wat de toegevoegde waarde is van de Creatieve Industrie voor de regio en haar inwoners. Het openbaar toegankelijke event vindt plaats tussen 24 juni en 11 juli 2021.

Online

Tijdens deze twee weken zullen de fysieke expo’s worden ondersteund door een online programma bestaande uit een online expositie van afstudeerders en creatief professionals.  Ook vind je op Protozwolle.nl een professionaliseringprogramma voor zowel publiek als professionals uit de creatieve industrie en alle  PROTO updates. Ook interessant om te volgen is de serie interviews met koplopers uit de creatieve industrie.

Thema ‘In Perspectief’

PROTO wil haar bezoekers laten zien dat de creatieve industrie midden in de maatschappij staat. Dit jaar staat daarom het thema ‘In Perspectief’ centraal. Tijdens de 4e editie van PROTO Art & Design Expo onderzoeken we hoe het werk van makers en creatieven wordt beïnvloed door een sterk veranderende realiteit en tijd. Studenten en professionals laten je als bezoeker zien, voelen en ervaren door hun werk welke inzichten en perspectieven dit geeft.

Changemakers- en talentenprogramma

PROTO organiseert dit jaar cross-overs tussen de tech- en creatieve industrie. In het PROTO changemakersprogramma gaan ondernemers en creatieve makers samenwerken aan nieuwe perspectieven voor de oplossingen van morgen. Deze samenvoeging van design en development betekent zeker geen koffiedik kijken. Ondernemers en makers geven tijdens design thinking bijeenkomsten als voorbeeld juist antwoord op de vraag ‘Wat maak je van koffiedik?’

PROTO wil het onbekende zichtbaar maken en zal daarom een aantal jonge talenten, koplopers uit de Creatieve Industrie zichtbaar maken in de binnenstad en de Spoorzone. Een selectie van deze talenten zal dit jaar extra aandacht krijgen in de art en design expo  en in de online programmering. Op deze manier bieden we dit jaar een springplank voor bevlogen en aanstormend creatief talent uit de Regio Zwolle.

Partners

De creatieve makers zijn in PROTO vertegenwoordigd door Creative Works, de Bond voor Zwolse Kunstenaars en het Zwols architectuur Podium en de jonge afgestudeerde talenten zijn afkomstig van de creatieve mbo- opleidingen Cibap, Deltion College, Landstede, Zone.college en de hbo-opleidingen ArtEZ en Windesheim.

Greenpac Ilab, Perron038, de gemeente Zwolle en het Zwolle fonds zijn opdrachtgever en/of gastheer voor de vraagstukken in het changemakersprogramma.

Corona maatregelen

PROTO vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Ondanks alle maatregelen rondom COVID-19 maken we PROTO dit jaar  heel benaderbaar en veilig met fysieke exposities in de binnenstad en Spoorzone (veelal achter ramen) en online op het platform protozwolle.nl. We volgen nauwgezet het openingsplan van de Rijksoverheid.

Bekijk hieronder de teaser van PROTO ⬇️