8 nov 2018

Opening Kranenburg 2.0 door minister Ank Bijleveld

Minister van Defensie Ank Bijleveld opende vandaag de geheel vernieuwde locatie Kranenburg 2.0 van de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe (VANWV). De officiële gebeurtenis vond plaats tijdens de Veiligheidsdag 2018 in Harderwijk.

Tijdens de toespraak die de minister hield benadrukte ze het belang voor het veiligheidsdomein van oefenen in een zo realistisch mogelijke praktijk. Ook onderstreepte ze de essentie van een goede samenwerking van Defensie met Veiligheid & Vakmanschap-opleidingen. Vervolgens zette ze de studenten in het zonnetje die de afgelopen nacht deelnamen aan sponsortochten van 60 en 100 kilometer. De opbrengst is voor de Stichting Hulphond.

Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe up-to-date met vernieuwde locatie
Het 60.000 m2 kazerneterrein Kranenburg in Harderwijk is flink vernieuwd. In de nieuwe veiligheidsstraat kunnen studenten hun toekomstige vak in de praktijk. Zo is er een kroeg, een huiskamer en een modern camerasysteem. Ook hebben de docenten in samenwerking met de partners innovatieve Virtual Reality-scenario’s over bijvoorbeeld weerbaarheid ontwikkeld, waarvoor een speciaal lokaal is ingericht. Met Kranenburg 2.0 biedt de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe ultramodern onderwijs aan veiligheidsprofessionals van de toekomst.

Veiligheidsdag 2018
De opening van Kranenburg 2.0 vond plaats tijdens de Veiligheidsdag 2018. De hele dag vonden er workshops plaats zoals ‘omgaan met verwarde personen’, ‘winkelbeveiliging’, ‘drank- en horecawetgeving’ en ‘predictive profiling’. De Amerikaanse Cape Cod-professor Darren Stocker gaf uitleg over psychotrauma’s bij veiligheidsmedewerkers. De Koninklijke Marine maakte haar opwachting met een Roadshow en verschillende onderdelen van defensie en uit de veiligheidsbranche zoals hondenbegeleiders gaven demonstraties. Voor de Stichting Hulphond vond behalve de sponsortochten ook een loterij plaats.

Wie meer wil weten over Kranenburg 2.0 en de unieke mogelijkheden, is welkom tijdens het Open Huis op donderdag 15 november 2018.