19 jan 2021

Onderwijsboulevard bij station Harderwijk

Bij het station in Harderwijk wordt een onderwijsboulevard gebouwd: aan het Westeinde, op de plek waar nu ook Landstede MBO zit. Naar verwachting is het ‘Beroepscollege Harderwijk en omgeving’ in het voorjaar van 2025 klaar.

Het wordt dé plek in Harderwijk waar alle beroepsopleidingen samenkomen: uniek in Nederland. De investering is een fantastische opsteker voor het onderwijs op de Noord-Veluwe, Flevoland en specifiek voor Harderwijk.

Het Beroepscollege Harderwijk en omgeving bestaat straks uit het Morgen College met voortgezet onderwijs, het StartCollege, Landstede MBO en Landstede Groei Opleidingen voor volwassenen. Maar ook het Voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (Vavo), de Internationale Schakelklas (ISK) en de Entree-opleidingen van Landstede Groep gaan deel uit maken van de onderwijsboulevard. Hiermee ontstaat in Harderwijk een belangrijk beroepscollege voor onderwijs vanaf 12 jaar.

Bekijk de video
Directeuren Miluska Broekhuis en Pim Hulsman vertellen er meer over in de video. Ze nodigen je ook uit voor een van de digitale open huizen in januari of later dit jaar.