21 apr 2022

Oekraïense kinderen krijgen begeleiding van studenten Onderwijs & Opvoeding Landstede MBO Raalte

Onder de vluchtelingen in de Gemeente Raalte zijn ook veel kinderen. Zij hebben, net als alle kinderen in Nederland, recht op goede en passende kinderopvang en onderwijs. En daar kunnen studenten Onderwijs & Opvoeding iets in betekenen!

"Door de Sallandse opvang- en onderwijspartners zijn wij benaderd of onze studenten een bijdrage kunnen leveren bij de opvang en onderwijs in de Gemeente Raalte", vertelt Alice de Lange, studentencoördinator bij Onderwijs & Opvoeding. "Er krijgen ongeveer 50 Oekraïense kinderen opvang en onderwijs in Heino en Raalte. Er is de komende tijd veel aandacht voor kennismaking, groepsvorming en de sociale emotionele begeleiding. De eerste dagen zijn goed verlopen. De Oekraïense kinderen kregen een warm welkom!" 

“Voor onze studenten is dit een uitdagende leerervaring”, vertelt Alice. De studenten bieden hun ondersteuning op vrijwillige basis aan. De eerste ervaringen van onze studenten zijn goed. Student Onderwijsassistent Tara heeft inmiddels haar eerste stagedag erop zitten: “Ik vond het erg leuk en uitdagend. Het contact met de kinderen leggen vond ik nog wel lastig. Je kent de taal namelijk niet, maar via Google Translate kom je al een heel eind."

Ook Onderwijsassistent Tessa kijkt met veel voldoening terug op haar eerste kennismaking: “Het één op één contact ging best goed en we hebben samen lekker buiten gespeeld. Door dingen aan te wijzen merkte ik dat je elkaar best goed kunt begrijpen. Ik vond het superleuk!”