18 jan 2017

Nieuw: Sign opleidingen voor handige creatievelingen

Donderdag 26 januari Open Huis Landstede MBO

Billboards, lichtreclame, spandoeken, beursstands, vlaggen, posters; voor studenten die zich graag met ‘grote’ reclame willen bezig houden, biedt Landstede Harderwijk nieuwe kansen. Daar starten het volgende schoolseizoen de Sign opleidingen niveau 2, 3 en 4. Want het bedrijfsleven in de regio staat te springen om handige en creatieve sign-vakmensen.

Signmedewerkers (niveau 2), allround signmakers (niveau 3) en signspecialisten (niveau 4) helpen bedrijven op te vallen, herkenbaar te zijn en eigenheid te geven. Signing is een veelzijdig vak, waarbij je niet alleen achter de computer ontwerpt, maar ook print, realiseert en aanbrengt. ‘Het is echt een beroep voor handige Harry’s’, zegt docent Sanne Hein. ‘Voor mensen die niet alleen graag ontwerpen, maar ook graag met hun handen werken en van afwisseling houden, want je gaat regelmatig op pad en krijgt met allerlei soorten situaties en bedrijven te maken. Je moet flexibel en technisch vaardig zijn, met verschillende programma’s, printers en andere apparatuur kunnen werken en creatief zijn.’

Vraag naar Sign-vakmensen
Landstede speelt als enige aanbieder in de regio met de Sign-opleidingen in op de vraag van de markt. ‘We kregen signalen vanuit het bedrijfsleven dat er in deze regio vraag is naar sign-vakmensen’, zegt Sanne. ‘Dus afgestudeerde studenten hebben veel kans op werk. Bovendien is het een goede aanvulling op onze andere opleidingen op het gebied van dtp en mediavormgeving. Het maakt ons aanbod compleet.’

De opleidingen
De niveau 2-opleiding Medewerker Sign leidt mensen op die de apparatuur bedient waarmee geprint, geplot, gegraveerd of gesneden kan worden. Vervolgens helpen ze met de reclame aanbrengen of monteren. Allround Signmaker is een niveau 3-opleiding voor mensen die uitvoerend bezig zijn op sign-gebied, maar daarbij ook veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen. Wie de niveau 4-opleiding Signspecialist afrondt, kan bij een sign-bedrijf aan de slag met ontwerpen en uitvoeren, maar kan ook een eigen bedrijf beginnen, want dat leren de studenten ook in deze opleiding.

Open Huis
Wie meer wil weten over deze nieuwe opleidingen of andere opleidingen van Landstede Harderwijk, is van harte welkom tijdens het Open Huis op donderdag 26 januari aanstaande, van 16.00 tot 21.00 uur. Daarnaast kan er bij serieuze interesse ook worden meegedaan met een meeloopmoment voor de opleiding Sign.