28 mrt 2017

Netwerkmeeting oud-studenten en examenstudenten

Vrij & Gastvrij in Zwolle organiseerde op maandag 27 maart een netwerkborrel voor oud-studenten en examenstudenten. Tijdens de bijeenkomst gaven de oud-studenten voorlichting over: doorstuderen, solliciteren en gaven ze tips voor problemen waar de studenten tegenaan kunnen lopen tijdens hun opleiding.

Diversiteit

De middag begon met een presentatie waarin de oud-studenten werden voorgesteld en waarin het vervolg van hun loopbaan werd geschetst. Terwijl de een al aan het werk is, is de ander bezig met een vervolgstudie in een andere richting dan die waarvoor de studenten zijn opgeleid. Van werkzaam als Parkmanager, als teamleider Schoonmaakdienst, of als eigenaar van een Golf Park, tot verkoopadviseur van auto’s en supervisor bij een hotelketen.
Van studerend HBO Facilitymanagement, Hotel Management of NHTV tot HBO Toegepaste Psychologie. De diversiteit was groot onder de oud-studenten.

Na de presentatie gingen de examenstudenten en alumni met elkaar in gesprek over de aanpak van doorstuderen, solliciteren, werken in het bedrijfsleven en problemen waar de studenten tijdens hun opleiding tegenaan lopen. Examenstudenten zochten de afgestudeerden op met wie hun keuzes overheen kwamen. Vanuit beide kanten was het enthousiasme groot en ook de docenten die de netwerkborrel organiseerden keken met tevredenheid terug op deze eerste ontmoeting, die zeker een vervolg gaat krijgen.

 Oud-studenten en examenstudenten in gesprek